Çocuklarin sabirsizlikla bekledigi ülkemizin en büyük çocuk ve aile organizasyonu olan “Yaratici Çocuk Festivali” Maçka Küçükçiftlik Park’ta kapilarini açti. Bu yil 3’üncü kez gerçeklestirilen festivale çocuklar aileleri ile birlikte yogun ilgi gösterdiler.
Festival, neseli korteji ile renkli görüntüler olustururken; mim sanatçilari, jonglörler, balon katlama sanatçilari, yüz boyama köseleri, sihirbazlar ve önemli markalarin stand etkinlikleriyle de benzersiz bir deneyimi Maçka Küçükçiftlik Parki’na tasidi. “Eglence, egitim ve atölyeler” olmak üzere 3 temel etkinlikten olusan festival çocuklarin yani sira anne ve babalara da hitap ediyor. Atölyelerde, sanat, enerji farkindaligi, trafik farkindaligi, ekoloji, tasarim, bilim ve ileri dönüsüm gibi bir çok konuda çocuklar, hem egleniyor hem de ögrenerek festivalin keyfine variyorlar.
Süper kahramanlar temasi ile bu yil farkli bir konsept olusturulan festivalde çocuklar, ülkesini ve dünyayi, bilim, sanat, spor yoluyla degistirebilmis Einstein, Osman Hamdi Bey, Charlie Chaplin, Galileo gibi 10 önemli ismin özel çizimlerinin basili oldugu pelerinlerini takarak renkli görüntüler olusturdular.
5 Haziran Pazar günü aksamina kadar sürecek “Yaratici Çocuk Festivali” inde 30’un üzerinde konser ve eglenceli gösterilerle çocuklar ve aileler; eglenmenin tadini çikaracaklar.
“Her çocuk kültür ve sanata ulasmali”
Festivalin, çocuklara saygi duyulan, onlara layik olmaya çalisan bir yaklasim ile dogdugunu dile getiren Yaratici Çocuk Festivali Kurucusu Derya Topçu “Bu festivalin ana amaci ülkemizin tüm çocuklarinin kültür ve sanata erisimini saglayabilmek. Iki yil sonra gerçeklestirdigimiz festival ülkemizin en büyük açik hava festivalidir. Aile boyu eglence ve seçkin atölyelerle farkliligini yansitmaktadir. Atölyelerin hepsi özenle hazirlandi. 45 tane atölyemiz var. Çocuklar istedigi atölyeye girer eglence ve deneyim yoluyla heybelerine bir farkindalik koyar ve çikar. Umarim bu iki gün tüm aileler ve çocuklarinin içindeki yaraticiligi kesfedecekleri bir festival olur” dedi.
“Ünlü isimler söylesi sahnelerinde”
Festivalin ilk gününde gereklesen söylesi seansinda Kirmizi Çocuklar Dernegi Baskani Simay Bülbül izleyicilere koruyucu ailelik hakkinda bilgiler aktarirken, Tanem Sivar’in ‘Çocuktan Çocuga Renkler’ projesi ile çocuklardaki sosyal sorumluluk bilincinin önemi de anlatildi. Bu söylesilerde Yasemin Özilhan, Ece Vahapoglu gibi ünlü isimler de yer aldilar.
Ebeveynlere, kendileri için olusturulan söylesi sahnesinde; Sunay Akin, Dr. Özgür Bolat, Sermin Yasar, Ceyda Düvenci, Prof. Dr. Ayse Bilge Selçuk, Prof. Dr. Selçuk Sirin, Prof. Dr. Bedirhan Üstün gibi konularinda uzman isimleri dinleme firsati da sunuldu.
Yaratici Çocuk Festivali’nin ana sponsoru olan dünyanin yazi ve boyama gereçlerindeki lider markasi Faber-Castell Adel Kalemcilik Pazarlama Direktörü Nazli Soylu ise; “Çocukarimizin yaraticiliklarina ve hayal güçlerine alan açan birçok ürüne sahip olmakla beraberyaratici potansiyeli açiga çikarmaya yönelik ürüblerini gelistirmeye ve bu alandaki projeleri tasarlamaya devam ediyor. Yaratici Çocuk Festivali ana spornsorlugumuz kapsaminda, pek çok farkli atölye çalismalarimiz ve artirilmis gerçeklik teknolojisi ile çocuklarin yaraticiliklariniz cesaretlendirmeye ve onlara ilham vermeye devam ediyoruz” dedi.
Yaratici Çocuk Festivali’nde; EnerjiSA, Pinar Kido, Bahçesehir Koleji, Istek Vakfi, Nestle, Ozmo, Redoxon Kids, doremusic, CarrefourSA, Tüvtürk, sigortaladim.com, Aptamil, Hipp, Beko, Dimes, odeabank, Orkid, Parentswiser, Pritt, Tefal gibi önemli markalar da sponsor olarak yer aliyorlar.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.