Bucali miniklerin tohum ekme heyecani

Bucali miniklerin tohum ekme heyecani

ÇOCUKLARA çevre bilinci kazandirilmasi ve tarimsal üretim için her kusakta farkindalik yaratilmasi için çalisma yürüten Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü için çok anlamli bir etkinlige imza atti.

ÇOCUKLARA çevre bilinci kazandirilmasi ve tarimsal üretim için her kusakta farkindalik yaratilmasi için çalisma yürüten Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü için çok anlamli bir etkinlige imza atti. Baskan Erhan Kiliç’la birlikte yaklasik bir hafta önce “tohum topu” yapan çocuklar, tohumlari hep beraber toprakla bulusturdu. Çocuklar ayni zamanda ormanlik alanda çevre temizligi yapti.


Küçük yaslardan itibaren ekolojik bilinç kazandirilmasini ilke edinen Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü için çok anlamli bir etkinlik yapti. Yaklasik bir hafta önce Buca Aksemsettin Ilkokulu ögrencileri ile birlikte, eski çaglardan beri tohumlarin muhafazasi için killi toprakla yapilan tohum toplari toprakla bulustu.



Dünyanin karsi karsiya kaldigi iklim krizine dikkat çekmek ve tarimsal üretimin önemini gelecek kusaklara anlatmak için gerçeklestirilen etkinlikte renkli anlar yasandi. Agaç ve bitki tohumlarini içeren tohum toplari yeniden islenerek Buca’nin kirsal mahallelerinden 29 Ekim Mahallesi’ndeki ormanlik alanda topraga ekildi. Minikler tohum ektikten sonra da çevre temizligi yapti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.