Tarih: 07.06.2022 19:10

Türk Diyanet Vakif Sen: Okullarda bu etkinlikler dogru degil

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'da bir ilkokulda Okul Aile Birligi tarafindan düzenlenen etkinlikte 'dansöz oynatilmasi' haberleri üzerine Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan sorusturulma baslatilmasi ardindan Türk Diyanet Vakif Sen, "Okulu ne olursa olsun bu gençler bizim gençlerimizdir. Aile yapisina uymayan programlar yasaklanmalidir" açiklamasi yapti.

BURSA (IGFA) - Türk Diyanet Vakif Sen Genel Baskan Yardimcisi Hilmi Sanli, Bursa’da bir "Imam Hatip Ortaokulu" hakkinda bazi haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak, yazili bir açiklama yapti

Sanli açiklamasinda; “Bursa’da bir Imam-Hatip Orta Okulunda mezuniyet gecesi adi altinda Dansöz oynatildi” haberi ile ilgili Bursa Milli Egitim Müdürlügü yetkilileriyle yaptigim görüsmede, habere konu olan olayin bahsi geçen okulda gerçeklesmedigi, ayni bölgede bulunan baska bir ilkokulda gerçeklestigi ve konu hakkindaki çalismalar, tüm boyutlariyla ve hassasiyetle yürütüldügünün vurguladi.

Okulun adi her ne olursa olsun; Imam- Hatip, kiz lisesi, erkek lisesi ya da fen lisesi, mezuniyet aldi altinda, milli ve manevi kültürümüze uymayan, bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi asla dogru degildir" diyen Türk Diyanet Vakif Sen Genel Baskan Yardimcisi Hilmi Sanli, tüm idarecilerin ve velilerin bu tarz organizasyonlarin içerigiyle ilgili çok daha titiz davranmalari gerektigini söyledi.

"EKONOMIK KRIZLE BIRLIKTE AHLAK KRIZI DE YASIYORUZ"

Ülke olarak sadece ekonomik kriz yasanmadigini, ahlak krizinin de yasandigini ifade eden Sanli, yazili açiklamasinda,  "Küçük çatlaklarin, onarilmadigi takdirde daha büyük tahribatlara yol açacagini kaygi ile gözlemliyoruz. Okulu ne olursa olsun bu gençler bizim gençlerimizdir. Onlara sahip çikmak, ahlakli nesil yetistirmek hepimizin görevidir. Bu olayi da vesile kilarak Türk aile yapisina uymayan her türlü programlarin okul idaresi ve okul aile birligi tarafindan yasaklanmasini bekliyoruz" ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —