Sorgun’da gidilmedik köy okulu kalmayacak.
“Köyde Okuma Etkinlikleri” programinin 42’ncisi Yozgat’in Sorgun Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Günyazi Ilkokulu’nda gerçeklestirildi.
“Köyde Okuma Etkinlikleri” programinin 42’ncisi Yozgat’in Sorgun Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Günyazi Ilkokulu’nda gerçeklestirildi.
Yozgat kirsalinda nerede bir okul var ise oraya gitmeye çalisan Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ilkokul, ortaokul veya lise düzeyinde olup olmamasina bakmaksizin köy ve kasabalardaki okullarin ögrenci ve ögretmenleri ile bir araya gelmeyi sürdürüyor.
Sorgun – Günyazi Ilkokulu Müdürü Tutku Erdogan’in daveti üzerine 10 Haziran 2022 Cuma günü gittigi okulda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, anasinifi ögrencileri, birlestirilmis sinifta egitim gören 1’inci ve 2’nci sinif ögrencileri ile 3’üncü ve 4’üncü sinif ögrencilerinin ögretmenleri esliginde ayri ayri bir araya geldi.
"GÖZLEM YAPARIM KAYIT TUTARIM"
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, "Gözlem Yaparim Kayit Tutarim" temali etkinlikte 1’inci ve 2’nci sinif ögrencilerinin okul bahçesinden ve çevreden topladiklari objelerin resimlerini çizmelerini istedi ve çocuklarla seçtikleri objelerin resimlerini çizerek kayit altina alislarini konu edindigi bire bir söylesi esnasinda, dogal çevreye dair kisa süreligine bilgiler paylasti. Ögrencilerin ilgiyle aktif katilim sagladiklari ve yaptiklarini anlatmaya yönelik isteklerini artirdiklari gözlendi.
"BEN DE AZIZ SANCAR OLABILIRIM"
Söylesi basligi olarak seçtigi "Ben de Aziz Sancar olabilirim" konulu sohbetinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 3’üncü ve 4’üncü sinif ögrencilerine öncü bilim insanlarindan bahis açarak onlari tanitici kisa bilgiler verdi. Aziz Sancar’in da bir köyde dünyaya geldigini, kendisinin de bir köy okulunda okudugunu hatirlatarak çocuklarin öncü isler ortaya koyabilecek birer bilim insani olabileceklerini düsünmelerini saglamaya çalisti. Matematikten, sayilarin öneminden söz açarak bugünkü ilerlemelerin ve teknolojik gelismelerin altinda yatan en önemli alanin matematik oldugunu fark etmelerini sagladi. Degisik konularda çocuklarin sorularina da cevap vererek, genis yelpazede ufuk açici bilgiler paylasti.
ANASINIFINDA BIR BILIMINSANI
Okulun anasinifini da ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, orada da çocuklarla vakit geçirdi. Geometrik sekilli objelerle etkinlik yapip, küçük, büyük ve daha büyük olan nesneleri ayristirmak ve renklerine göre gruplandirarak onlar üzerine konusmakla baslayan diyalog, çocuklarin farkli tasarimlar yapmasi ve onlari anlatmasiyla sürdü. Çocuklarin araba, tuzak, kapi, bazi harf ve yatak olarak isimlendirdikleri tasarimlarini içtenlikle anlattigi bir atmosfer yasandi.
HEDIYELER DE TESLIM EDILDI
Gittigi yerlere bos gitmemeye özen gösteren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ögrencilere dagitilmak ve okullarda degerlendirilmek üzere götürdügü hediye kitaplardan; TÜBITAK yayinlarindan Merakli Minik ve Bilim Çocuk, Türk Eczacilari Birligi'nin Gürbüz Eczanede yayini, Kayseri Bilim Merkezi'nin Günlük Hayatimizda Bilim yayini, Yozgat Bozok Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelisimi Bölümü birinci sinif ögrencilerinin hazirladigi materyaller ve gönüllülerce temin edilen kitaplardan olusan hediyeleri de teslim etti. Bu vesileyle, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Yildiz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ismail Kocaçaliskan, YOBÜ Saglik Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Ayse Sener Taplak, Kâsif Çocuk Yayinlari Imtiyaz Sahibi Emrullah Köker, Türkiye Gönüllü Egitimciler Dernegi Baskani Dr. Ibrahim Erdogan, emekli ögretmen Selami Tanoglu, Eczaci Mehmet Ali Çakir, Istanbul'dan Halil Vedat Firatli Ilkokulu Müdür Yardimcisi Bülent Yilmaz ve farkli meslek mensubu gönüllülere de giyabinda tesekkür edildi.
BURASI BIR BUTIK OKUL: “KÖY KOLEJI”
Ögretmenlerle gerçeklestirdigi sohbette Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Köy Koleji” fikrini burada da açikladi ve “Böylesi hakikatli bir okul binasi ve dogal çevresi tam bir ‘köy koleji’ potansiyeli tasiyor. Köy okullarinda var olan firsatlari rahatlikla görebiliriz. Sehrin kalabaligi insani yoruyor, sehrin gürültüsü insani yoruyor, ulasim ve binalar arasindaki sikismisliklar sehirlerde egitimi olumsuz etkiliyor. Böylesi olumsuzluklar köy okullarinda yok. Çocugu derslerde islenecek konulara odaklamak çok kolay. Kisa sürede pek çok konuya deginmek mümkün. Hemen hemen her derste, islenen her konuyu farkli konularla iliskilendirerek, baglantilar kurarak anlatmak mümkündür. Bunu yaptigimizda STEM anlayisina uygun egitim vermis oluruz” dedi.
Ögretmenlerin degerlendirmelerine ve güncel gündemlerinde olan egitime dair yorumlarina da kendi yorumlarini katarak rahat bir tartisma ortami açan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ögretmenlik meslegine ve egitimin çok yönlü ele alindiginda bilinmesi gereken temel bazi konulara da yer verdigi bulusmada, bir bakima “özel hizmet içi egitim semineri” ortami olusturdu.
ÖGRETMENLER TESEKKÜR ETTI
Ögretmenlerin de heyecanla karsiladigi ziyarete iliskin yaptiklari degerlendirmelerde etkili ve memnuniyet verici bir program oldugu ifade edildi. Okul Müdürü Tutku Erdogan duygu ve düsüncelerini ifade ederken, “Mustafa hocamizin sinifa girdigi andan itibaren yüzünde gülücükler eksik olmadi. Bu enerjisi ögrencilerime de hemen isleyiverdi. Onlardan resimler çizmesini istedi ve çizdikleri resimler karsisinda öyle hayranlikla izledi ki, ben de o siralarda oturan minik bir ögrenci olmak ve o takdiri almak isterdim. Ardindan bize yaptigi söylesi ile aslinda ne kadar kiymetli bir okulda ögretmen oldugumuzu tekrar hatirlatti. Kendisine emekleri ve demeçleri için ayrica çok tesekkür ediyoruz” dedi.
Kendileriyle ve ögrencileriyle bir araya gelisinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin ele aldigi konularin önemini vurgulayan Sinif Ögretmeni Ülkü Misirli, “Hocamiza, bir konu üzerine çok farkli açilardan bakip degerlendirmeyi, olumsuzluklari degil olumlu taraflarini görüp o alanda ilerlemeyi anlatip bizlerde ve ögrencilerde farkindalik olusturdugu için çok tesekkür ederiz. Ögrencilerimize bugün isterlerse her seyi yapabileceklerini, bizlere ise gözümüzün önünde olan isiklari aydinlatabilecegimizi örneklerle anlatip hatirlatti” dedi.
Anasinifi Ögretmeni Merve Sungur ise “Hocamiz bizlere vermis oldugu bilgilerle, ögretmenligin nasil bir meslek oldugunu ve neler yapmamiz gerektigini tekrar düsündüren degerlendirmeleri ile ufkumuzu açmistir. Ögrenciler ile olan sohbeti neseli ve içtendi. Bizlerle olan sohbeti ise hayata karsida nasil olmamiz gerektigini vurgulayan nitelikteydi. Bize bu bilgileri, içtenlikle ve samimiyetle aktardigi sohbeti için kendisine tesekkür ederiz” dedi.
“KÖY KOLEJLERI” KIRSALA AÇILAN KAPIDIR
Etkinlikte kendisine eslik eden ve yörede uzun zamandir görev yapan, Farasli Köyü’nde Okul Müdürü iken köylerdeki egitim faaliyetlerine yönelik bu etkinliklerin baslatilmasina önayak olan, lise yillarinda Kayseri-Pazarören’de ayni okulda birlikte okumus olan, Ahmet Fakili Ortaokulu Müdür Yardimcisi Hakan Özbay ile yaptiklari çalismalari degerlendiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Türkiye’de artik ‘köye dönüs’ konusulmalidir. Kirsala dönüsün stratejileri gelistirilmeli ve yol haritalari çikartilmalidir. Bunun çok gerçekçi ve saglikli yapilip yürütülmesi gereken bir is olduguna inaniyorum. ‘Köy koleji’ düsüncemizde bu okullarin kirsala açilan bir kapi olmasini da konusmaliyiz” dedi.
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in, köy okullarinin aktif egitim birimleri olarak kullanilmasi yönünde "köy yasam merkezleri" açiklamasiyla baslattigi süreci dikkate deger gördügünü de ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Böylesi açiklamalari önemsiyorum. Çalismalarimizin çok farkli kesimlerin dikkatini çektigini de biliyorum. Elli, belki yüz yil sonrasini düsünmeliyiz. Topluma hayal kirikligi yasatmayacak isler yapmaliyiz. Köy ve kasabalarda atil kalan kamu binalarinin çok iyi degerlendirilmesi gerekir. Böylesi fiziki alanlar ciddi potansiyeller barindiriyor. Yeri geldikçe bunlara dair de düsüncelerimizi paylasmaya devam edecegiz” dedi.
ILÇEDE MEMNUNIYETLE KARSILANDI
Sorgun’a bagli köy ve kasaba okullarindaki bütün ortaokullara ziyaret gerçeklestiren ve hemem hemen bütün ilkokullara da ulasmaya çalisan Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin ilçede memnuniyetle karsilandigi degerlendiriliyor. Sorgun Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne gerçeklestirdigi ziyarette Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Öcal ve Sube Müdürü Aydin Bora ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya gönül verip özveriyle sürdürdügü çalismalarindan dolayi kendisine ve onun sahsinda etkinliklerde yer alan bütün diger akademisyenlere tesekkür edildi.
Yozgat HABERI
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



