Tarih: 14.06.2022 19:15

Açilis programinda da “Köy Koleji” konusuldu

Facebook Twitter Linked-in

Egitime iliskin yenilikçi yaklasimlarin konusuldugu toplantilardan bir tanesi olan “ Scientix Türkiye Mesleki Gelisim Çalistayi” açilis programinda “Köy Koleji” de gündeme getirildi. 

Scientix Türkiye Koordinatörü Tunç Erdal Aktur’un baskanliginda üç gün olarak planlanan ve aksam saatlerinde çevrimiçi olarak gerçeklestirilen çalistay, 13 Haziran 2022 Pazartesi aksami Yozgat Bozok Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin “ Köy Koleji Düsüncesinde STEM Yaklasimi” konulu konusmasiyla basladi.

Yurt disindan takip edenlerin de bulundugu ve Türkiye’nin farkli bölgelerinde 130’dan fazla kisinin izledigi konusmada Prof. Dr. Mustafa Böyükata, köy ve kasabalarda yerlesik olan okullara yönelik yürüttügü çalismalarindan bahsetti ve “Köy Koleji” düsüncesinin nasil ortaya çiktigini anlatti. Dünya’nin farkli yerlerinde de örneklerine rastlamanin mümkün olduguna yönelik bilgiler verirken Türkiye’de kendi birikim ve deneyimlerimiz ile ülkemize özgü bu baglamda yapilabileceklere dikkat çeker nitelikte bilgiler paylasti. 

Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin ezber bozan yaklasimlarini ortaya koydugu sunumda STEM açisindan önemli olan proje tabanli çalismalara iliskin teknik bilgiler de verildi. Scientix elçileri için muhtesem bir sunum oldugu ve farkli örneklerle egitimde sorunun imkânsizlik degil, ögrencilere verilecek kesif yolculugu oldugunun gösterildigi seklinde degerlendirmelerin yapildigi seminer “ Scientix Türkiye” YouTube kanalindan da canli olarak yayinlandi. 

Scientix Elçileri Nurcan Büyükbayram, Yüksel Ertugrul, Nurhan Boyacioglu ve Dilek Yildirimi’in moderatörlügünde yürütülen çalistayin birinci gün programi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin konusmasinin ardindan Bahçesehir Üniversitesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Defne Yabas’in “STEM Uygulamalarinda Veri Bilimi: Lab Star ile Veri Toplama ve Analizi” konulu sunumu ve Doktora sonrasi arastirmalari için Finlandiya’da bulunan Hakkari Üniversitesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Yurdagül Bogar’in “Finlandiya’da STEM Yaklasimi ve STEM Uygulamalari” konulu konusmasi ile devam ettirildi ve katilimcilarin sorularina cevap verilerek tamamlandi. 

Türkiye’de yeni bir aydinlanma hareketinin olusmasina katki vermesi beklenen Çalistayin ikinci günü STEM merkezlerinde yapilan çalismalari içeren ögretmen sunumlari yapilacagi, devam eden üçüncü gün ise ögretmenler tarafindan yapilan ve ödül almis STEM temelli eTwinning projelerinden bilgilerin verilecegi belirtildi.

Yozgat HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —