Egitim-Bir-Sen Izmir 1 Nolu Sube Baskani ve Memur-Sen Izmir Il Temsilcisi Ali Kaya, 2021-2022 egitim-ögretim yil sonu dolayisiyla bir mesaj yayinladi.
Mesajinda egitimin niteligini ve verimliligini dogrudan etkileyen konularda sorumluluk sahibi herkesin elinden geleni yapmasi gerektigini vurgulayan Kaya,
“Egitim çalisanlarinin düsen alim gücünün telafi edilmesi, 3600 ek gösterge eksiklerinin tamamlanmasi, sözlesmeli ve ücretli ögretmenlige son verilmesi, ögretmen atamalarinda mülakatin kaldirilmasi, birim ek ders ücreti miktarinin artirilmasi, ögretmenleri siddete karsi koruyacak bir yasal düzenlemenin çikarilmasi, ögretmenlerin yer degisikligi sürecindeki aksakliklarin giderilmesi gibi konularda ivedi çözümler beklenmektedir” dedi.
Ali Kaya mesajinda sunlari kaydetti:
2021-2022 egitim-ögretim yili, egitim çalisanlarinin büyük emek harcadiklari, zorluklara karsi tedbirlerin alindigi bir dönem olarak tamamlanmis bulunmaktadir. Fedakârca çalismalarindan dolayi tüm egitim çalisanlarina tesekkür ediyor, ögrencilerimize girecekleri sinavlarda basarilar diliyoruz.
Salginin hayati olumsuz etkiledigi, egitimde devamliligin sekteye ugramasi neticesinde nitelikten ve verimlilikten taviz verilmek zorunda kalindigi günlerde egitim çalisanlarinin ortaya koydugu azim ve kararlilik, Vefa Sosyal Destek Gruplarinda üstlendigi rol önemli bir dönem olarak tarihe geçmistir.
Salginin sonlarina dogru okullari açik tutmak iradesi, devamligin saglanmasi ve ortaya çikacak telafi yükünün azaltilmasi açisindan yerinde bir karar olmustur.
Zor dönemlerde bile üzerine düseni fazlasiyla yerine getirmeye çalisan egitimcilerin çözüm bekleyen sorunlari, getirilen yenilikler ve taninan haklarda eksik birakilan taraflarin varligi, siddet karsisindaki savunmasizligi gibi, egitimin niteligini ve verimliligini dogrudan etkileyen tüm konularda, basta hükûmet yetkilileri ve kanun koyucular olmak üzere, sorumluluk sahibi herkes üzerine düseni, elinden geleni yapmali; egitim çalisanlarinin içinde bulundugu durum göz önüne alinmali, ‘mutsuz mecburlar’ üretme potansiyeline sahip gidisata dur denilmelidir.
Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun çikarilmis olmasi çok önemli bir adim olmakla beraber, muadil meslek kanunlariyla mukayese edildiginde kapsaminin dar, taninan haklarin da geride oldugu bir gerçektir.
Toplu sözlesme masasinda ‘çalisma yapilmasini karara bagladigimiz’ konulardan biri olan 3600 ek gösterge konusunda yapilan çalisma reform niteligindedir, ancak adaletin geregi olarak bazi eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir.
Hakli taleplere, geçerli mazeretlere duyarsiz kalinmasi, egitim çalisanlarinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, egitimde verimliligi düsürmektedir.
Sözlesmeli ve ücretli ögretmenlige son verilmemesi, ögretmen atamalarinda mülakatin kaldirilmamasi, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan egitimcilere ilave tesviklerin verilmemesi, birim ek ders ücreti miktarinin düsüklügü, egitim kurumu yöneticiliginde özlük haklarini ve yetkileri gelistiren kariyer odakli sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, egitimin rehberlik ayaginin eksikligi, ögretmenleri siddete karsi koruyacak bir yasal düzenlemenin çikarilamamasi, ögretmenlerin yer degisikligi taleplerinin karsilanmamasinin dogurdugu magduriyetler, görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlarinin düzenli bir sekilde gerçeklestirilmemesi, okullarin ödenek ihtiyaci ve yardimci personel istihdami gibi sorunlar konusunda ivedi çözümler beklenmektedir.
Egitim çalisanlarinin düsen alim gücü telafi edilmelidir.
Enflasyonun arttigi, hayat pahaliliginin sabit gelirlileri ve tüketicileri bunalttigi, temel tüketim maddeleri ve emtia fiyatlarinin yoksunluk esigini yükseltip yoksulluk sayisini artirdigi bir esikteyiz.
Günlük hayati zorlastiran, yoksulluk hissini artiran, yokluk esigine yaklastiran, güven azaltici etkisini yogunlastiran ekonomik sarsinti, kamu görevlileri basta olmak üzere, en çok sabit gelirlileri olumsuz etkilemektedir.
Ekonominin mikro ve makro düzey rakamlari, enflasyon ve döviz oranlari dikkate alindiginda, kamu görevlilerinin alim gücünün düstügü net bir sekilde görülmektedir. Bu çerçevede, egitim çalisanlarinin ve kamu görevlilerinin ücretlerinde olusan kayiplar ve düsen alim güçleri telafi edilmelidir.
Sözlesmeli ve ücretli ögretmenlik kaldirilmali, kadrolu istihdam esas alinmalidir.
Kamu personel sisteminin temel yaklasimi; insan onurunu öncelemek, insan haklarina saygili olmak, saygin is ilkesine dayanan mali, sosyal ve özlük haklari ile çalisma sartlari olmalidir.
Bu eksende ögretmen istihdaminda sözlesmeli ögretmenligin temel istihdam sekli olarak kabul edildigi algisini güçlendiren adimlar ve uygulamalar, büyük Türkiye iddiasi ve hedefiyle bagdastirilabilir degildir.
Ögretmenlerin anayasal haklarini sinirlayan, aile bütünlügünü bozan, esleri birbirinden, çocuklari da anne babalarindan ayri birakan, ögretmeni esi ile isi, saglik ile issizlik arasinda tercihte bulunmaya zorlayan, ögretmenler odasinda ayrimcilik olusturan, ögretmenlik meslegini ve ögretmenin itibarini zedeleyen sözlesmeli ögretmenlik uygulamasina derhal son verilmeli, sözlesmeli ögretmenler kadroya geçirilmelidir.
Ek gösterge konusundaki eksiklikler giderilmelidir.
Ek gösterge rakamlarinin artirilmasi konusundaki kararin, Memur-Sen’in çalismalari ve çabalari neticesinde yardimci hizmetler sinifi basta olmak üzere, hem bütün kamu görevlilerini kapsamasi hem de 1992 yilindan bugüne gerçeklestirilen en kapsamli çalisma olmasi bakimindan süphesiz reformist bir özellige sahiptir.
Ortaya konan bu önemli çalisma sonrasi, halen açiklik getirilmesi gereken konular, giderilmesi gereken eksiklikler mevcuttur. Bunlarin giderilmesi kamu görevlileri arasinda hiyerarsik ve adil düzeni saglayacak ve memnuniyet üretecek bir sonuç ortaya çikaracaktir.
Bu minvalde yönetici sinifinda yer alan enstitü-yüksekokul sekreteri, sube müdürü, ilçe müdürleri ve seflerin ek gösterge rakamlari da 3600’e çikarilmali; ek gösterge rakami 3600’ün altinda olan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansitma oranlari artirilmalidir.
Egitimcilere siddete karsi yasal düzenleme yapilmalidir.
Egitim ve ögretim hizmeti sunumu esnasinda veya verilen egitim ve ögretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle egitim çalisanlarina karsi cebir, siddet veya tehdit kullanan kisilere hapis cezasi verilmesi; egitim kurumlarinda görev yapan personele karsi görevleri sirasinda veya görevleri dolayisiyla islenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayilan suçlardan sayilmasi ve egitim çalisanlarina karsi islenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsaminda yürütülmekte olan islemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine Millî Egitim Bakanligi’nin hukuki yardimda bulunmasi noktasinda düzenleme yapilmalidir.
Yönetici görevlendirme mevzuati kalici ve sürdürebilir hâle getirilmelidir.
Son yillarda egitim kurumlari yönetici görevlendirme yönetmeliginin sürekli degistirilmesi, yeniden degistirilecegine ve görevlendirme usulünün yeni bastan ele alinacagina dair her söyleme hayat vermekte; yöneticiler arasinda huzursuzluga ve tedirginlige yol açmaktadir.
Egitim yöneticiligi alaninda sürdürülebilir ve kabul edilebilir bir sistem insa edilmelidir. Egitim kurumu yöneticiliginin egitim liderligine dönüstürülmesi, yöneticiligin profesyonel bir meslek olarak ele alinarak ‘ikincil görev’ ve ‘görevlendirme’ kapsamindan çikarilarak kadro unvanli bir uzmanlik meslegi hâline dönüstürülmesiyle mümkündür.
Egitim kurumu yöneticilerinin bir egitim ve okul lideri olarak inisiyatif alanlari genisletilmeli, mevzuat kusatmasindan kurtarilmali, bürokratik rolleri azaltilmali, yetkilendirilip güçlendirilerek egitim-ögretimle ilgili rolleri öne çikarilmalidir.
Ögretmen açigi sorunu köklü bir sekilde çözülmelidir
Egitimin niteliginin artirilmasi ve okullar/bölgeler arasindaki nitelik farkinin kapatilmasi, okullarda bos ders kalmamasina ve siniflarda sadece kadrolu ögretmenlerin bulunmasina baglidir.
Hâlen Türkiye’nin OECD ortalamalarinda ögretmen basina düsen ögrenci sayilarina ulasmasi için toplamda 100 bini askin ögretmen açigi var. Ihtiyaç olmasina ragmen yeterli atama yapilmamakta, yeterli aday bulundugu hâlde atama yapilarak ihtiyaç karsilanmamakta; bu durum ‘önce egitim’ iradesiyle çelismektedir.
Egitimde firsat esitligi vurgusu yapilan bir sistemde, ögretmen açigini kapatmaya yönelik nitelikli politikalar yürürlüge konulmalidir.
Ögretmen atamalarinda mülakat kaldirilmalidir
Ögretmen atamalari için uygulanan seçme, degerlendirme ve atama yöntemi islevini yerine getirememektedir.
Ögretmen atamalari için mevcut durumda uygulanan, KPSS ve sözlü sinavdan olusan atama yöntemi uzun yillardir devam eden, toplumsal maliyet üreten, magduriyetler olusturan kronik sorunlar ve soru isaretleri barindirmaktadir.
Komisyonlar veya yetersiz degerlendirmeler marifetiyle adaylarin siralamasina esas teskil edecek es degerliligi saglayamayan, amacini yerine getirmekte teknik kusurlarla mücehhez mülakat yöntemi, ögretmen adayi ögütmekte, magdur üretmektedir.
Bu nedenle, ögretmen atamalari ile ilgili karar verme süreçlerinde mülakat yöntemi kaldirilmalidir.
Ögretmenlerin yer degisikligi sürecindeki aksakliklar giderilmelidir
Ögretmen atama ve yer degistirme is ve islemlerinde egitim ve ögretim faaliyetlerini sekteye ugratacak düzeydeki tasarim eksiklikleri, ögretmenlerin yer degisikligi taleplerinin karsilanamamasina, magduriyetlerin yani sira çalisma barisinin bozulmasina ve motivasyon kaybina neden olmaktadir.
Dezavantajli ve elverissiz sartlarin hüküm sürdügü yerlesim yerlerinde görev yapan egitim çalisanlarina yönelik gönüllülügü esas alacak tedbirlerin alinmasi, rasyonel atama ve yer degistirme sistemlerinin kurulmasi, egitimcilerin en büyük beklentilerindendir.
Egitim hizmeti bir bütün olarak degerlendirilmeli, hizmetli ve memurlarimizin haklari iyilestirilmelidir
Egitimin kalitesi için ter döken memur ve hizmetlilerin özlük haklari iyilestirilmelidir. Millî Egitim Bakanligi kadrolarinda genel idare hizmetleri sinifi, teknik hizmetler sinifi, yardimci hizmetler sinifi ve diger hizmet siniflarinda çalisanlarin egitim-ögretim hizmetinin aksamadan en etkin sekilde yürütülmesi için emek sarf ettigi gerçegi görülmeli; egitim-ögretim sinifi çalisanlarina taninan haklar kendilerine de verilmelidir.
Bu çerçevede, hazirlik ödenegi, ögretmenlerle birlikte egitim ve ögretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Egitim Bakanligi merkez ve tasra teskilati kadrolarinda görevli tüm hizmet siniflarindaki egitim çalisanlarina da ödenmelidir.
Memur ve hizmetliler basta olmak üzere, genel idare hizmetleri sinifi, teknik hizmetler sinifi, yardimci hizmetler sinifi ve diger hizmet siniflarinda yer alan egitim çalisanlarinin liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde mesleki ilerlemelerini saglayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlari konusunda somut adim atilmali, sinav ve atama takvimi Bakanlik çalisma takvimine alinarak belirsizlik giderilmelidir.
Yardimci personel ihtiyaci karsilanmali, okullara dogrudan ödenek tahsis edilmelidir
Okullar arasindaki nitelik farkinin sebeplerinden biri de okullarin fiziki altyapi ve donanim eksiklikleridir.
Okullarimizin laboratuvar, yabanci dil sinifi, bilgisayar sinifi ve ders kitabi haricindeki ögretim materyali ihtiyaci had safhadadir.
Hâlihazirda ilkögretim kurumlari yönetimlerinin kullanimina tahsis edilmis hiçbir ödenek mevcut degildir. Hizmetlilerin/özel güvenlik görevlilerinin ücret, vergi ve sosyal güvenlik primleri, basit onarim, günlük rutin giderler, internet faturalari ödemeleri, sosyal faaliyetler için yol ve benzeri giderler, kirtasiye masraflari gibi zorunlu harcamalar, okul aile birliklerine yapilan bagislardan karsilanmaktadir.
Egitim-ögretim yili baslamadan evvel, sinif ve ögrenci sayisi, personel sayisi, büyüklük gibi kistaslar esas alinarak her okula münhasir bir ödenek tahsis edilmelidir.
20. Millî Egitim Sûrasi kararlari hayata geçirilmelidir
20. Millî Egitim Sûrasi’nda, egitimin kalitesi, esitlik, hakkaniyet, egitimin finansmani, egitim çalisanlarinin özlük haklarinin artirilmasi, okuldaki ögrenme süreçleri ve okullarin liyakat ilkesine göre daha etkili nasil yönetilebilecegi konularinda alinan kararlar hayata geçirilmelidir.
Sistemli yaklasimlarla egitimde kararlilik, tutarlik, bütünlük, süreklilik saglayan ve kamu yararini hedefleyen egitim politikalarinin üretilmesine gayret edilmelidir.
Egitim çalisanlarimiza ve ögrencilerimize hayatlarina yenilikler katacak, huzurlu ve nitelikli bir dinlenme dönemi diliyor, mezun olan ögrencilerimizin yeni basarilara imza atmalarini temenni ediyoruz.
Izmir HABERI
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.