• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

Türkiye Aile Meclisi Baskani, Askin Asan'in Iddialarina Cevap Verdi

Katildigi bir TV programinda Istanbul Sözlesmesini savunan, karsi çikanlari ise FETÖ'cü olarak yaftalayan Prof. Dr. Askin Asan'a sert tepki geldi.

19.06.2022 20:28:52 0
Türkiye Aile Meclisi Baskani, Askin Asan

Katildigi bir TV programinda Istanbul Sözlesmesini savunan ve bu sözlesmeye karsi çikanlari ise FETÖ'cü olarak yaftalayan Prof. Dr. Askin Asan'a sert tepki geldi.

Uzun süredir Aile yapisinin muhafaza edilmesi için çalismalar yapan Türkiye Aile Meclisi, aile yapimiza uygun olmayan TCEP, Istanbul Sözlesmesi vb. gibi uygulamalara karsi oldugu gerekçesiyle, bu yapinin yöneticileri ve destekçilerinin FETÖ ile baglantili oldugu iddiasi ortaya atildi.

Farkli kesimlerden olan Hukukçu, STK Temsilcisi ve akademisyenlerden olusan birkaç bayanin katildiklari bir TV programinda, toplumumuzla bagdasmayan kanun ve uygulamalari protesto eden kesimler FETÖ ile suçlandi. Diyanet Isleri Baskanliginin Allah'u Teâlâ'nin, Kur'an-i Kerimde erkeklere hitaben 'kadinlar sizin emanetinizdir' emrini içeren açiklamayi 'Talihsiz açiklama' diyerek tenkit eden sözde aydinlar, Islam'in degerleriyle alay etmeyi de ihmal etmedi.

Söz konusu yayinin ardindan Türkiye Aile Meclisi Baskani Âdem Çevik ve Yazar Fehmi Demirbag, ILKHA'ya degerlendirmelerde bulundular.

Yayinda konusan ve kendisiyle birlikte çalisma arkadaslarini FETÖ'cü diyerek yaftalayan Prof. Dr. Askin Asan'a cevap veren Türkiye Aile Meclisi Baskani Adem Çevik, FETÖ iftirasini kendisine iade ettigini söyledi.

"Istanbul Sözlesmesinden sonra siddet azalmayip bilakis artmistir"

"Prof. Dr. Askin Asan sahsimizi ve çalisma arkadaslarimizi hedef alarak böyle bir sey yapmasi, küresel güçlerin plani oldugunun bir alametidir." diyen Çevik, "Istanbul Sözlesmesinin etkin uygulanabilmesi için mecliste Cumhurbaskani ile ramazan ayinin sonunda görüsme yaptigimizda 'Istanbul Sözlesmesi nas degildir, feshedilebilir.' dedikten sonra kadin vekiller Tayyip beyin etrafini sararak bu sözlesmenin siddeti durduracagini iddia ettiler. Hâlbuki Istanbul Sözlesmesi'nden sonra siddet azalmayip bilakis artmistir. 

Bu sözlesme, örfümüze, ananemize, dinimize, geleneklerimize uygun degildir. Üstelik helak sebebi olan escinselligin reklamini yapmaktadir. Onun için Istanbul Sözlesmesi'ni Türkiye Aile Meclisi ve 3 bin dernek, vakif bilesenleri olarak karsi çikiyoruz. Her hafta bir basin açiklamasi ve protesto yapiyoruz." dedi.

"Televizyondakilerin hepsi akil tutulmasi yasamislardi"

Çevik, " Askin Asan ayni zamanda Istanbul Sözlesmesinin etkin uygulanmasi denetimini yapan birisi oldugu için yanlis olsa bile savunamaz. Aksam televizyondakilerin hepsi akil tutulmasi yasamislardi. 

Kadin erkek esitliginden bahsediyorlar. Biz 'Toplumsal Cinsiyet Esitligi'nden bahsediyoruz. Bu escinselligi hos görmek olur. Cinsel tercih bir insan hakki olarak görülüyor. CEDAW ve Istanbul Sözlesmesi bunlari tesvik ediyor. Hatta savas zamaninda bile bu sözlesmenin uygulanabilecegi belirtiliyor." diye konustu.

"Uyarilarimiza devam edecegiz"

6 Eylül tarihinde Malatya'da, Cumhurbaskani Erdogan'in da tesrifleriyle aile ile ilgili bir çalisma yapacaklarini belirten Çevik, yapilacak çalistay ile Istanbul Sözlesmesinin yanlisligini ifade edeceklerini söyledi.

"Istanbul Sözlesmesini daha okumamis, içerigini kavrayamamis kisiler Aile Bakan Yardimcisi olursa, genç kizlarimiz escinselligi savunanlara teslim edilirse gelecegimiz açisindan çok büyük tehlike bizi bekliyor demektir." diyen Çevik, hakli uyarilarini yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

"FETÖ'cülügü aynen kendisine iade ediyorum"

Çevik, "FETÖ'cülügü aynen kendisine iade ediyorum. FETÖ'cülerin gayesi, kendisiyle mücadele edenleri FETÖ'cülük ile suçlayarak sahadan çekmektir. Türkiye Aile Meclisi bu ülkenin bir mozaigidir. 

Bütün vakif, sendika, kanaat önderleri, yazar, akademisyenlerden insanlar var. Türkiye'de Istanbul Sözlesmesine hayir diyenler orada toplandik. Imza kampanyalarimiz 'ailemeclisi.net' sayfasindan devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Yaptiklari çalismalarin hükümete karsi olmadigini belirten Çevik, Askin Asan'in kendisini arayarak bu tür konusmalari seçim sonrasina kadar gündem etmemesini, seçimden sonra bir araya gelerek konuyu konusacaklari ricasinda bulundugunu hatirlatti.

"Ya imam hatibi biraksin ya da Istanbul Sözlesmesini savunmayi biraksin"

Çevik, "Böyle konustugu halde aksam TV programinda bana ve çalisma arkadaslarima iftira atmasi Aile Bakanliginin kimlere emanet edildigi tehlikesini gözler önüne seriyor. Toplumun önünde özür dilemesini bekliyoruz. 

Istanbul Sözlesmesini savunan birisi, nasil imam hatip müdürü olur. Ya imam hatibi biraksin ya da Istanbul Sözlesmesini savunmayi biraksin. Ikisi bir arada olmaz. Uyarilarimiza devam edecegiz." diye konustu.

"Kadin haklariyla yola çikarak kadina siddeti malzeme yaptilar"

Istanbul Sözlesmesi'nin arka planinda yatan hadiselere bakilmasi gerektigini vurgulayan Yazar Fehmi Demirbag,  "1979'da 'Pekin Sözlesmesi' diye güya feminizmle birlikte kadin haklariyla yola çikarak kadina siddet konusunu malzeme yaptilar. Bize yansimasi Avrupa Birligi Uyum Yasalari oldu." dedi.

"Birçok ülke tavir koydu ama Türkiye batidan daha batici olup sözlesmeyi kabul etti"

Demirbag, "Eslerimizi dövdügümüz iddia ediliyordu. Fakat Avrupa'daki sayilara bakilmadi. Aslinda bu isin arkasinda Ingilizleri görmek lazim. 

Hâlâ Müslüman cografyalarda esçinsellesmeyi dünyanin yeni nizami olarak ortaya koymak adina bir çalisma yaptilar. Buna da hükümetleri malzeme ettiler. Peru, Hirvatistan, Macaristan, Bulgaristan, Ermenistan tavir koydu. Fakat bizimkiler muasirlasacagiz, 'bati bizi kabul edip basimizi oksadi' ezikligiyle batidan daha batici olarak sahiplenme güdüsüne düstüler." diye konustu.

"Hristiyan kafasiyla Müslümanlarin isini çözmeye çalistik"

Kadin-erkek esitligine ihtiyacimizin olmadigini, kul hakki diye bir inancimizin oldugunu hatirlatan Demirbag, "Sagimizda solumuzda yaptiklarimizi kaydeden Melekler var. 

Batinin hak diye iddia ettigi seyi, biz inancimizda her daim yasamak zorundayiz. Hristiyan kafasiyla Müslümanlarin isini çözmeye çalistik. Tazminat diye bir kavram girdi aramiza. Dizilerin etkisiyle yasli koca avina, zengin koca avina düsenler oldu. 3-5 çakalin yaptiklariyla evlilik müessesesinde farkli konular getirildi." seklinde konustu.

Escinsel iliskiye "dogurmak" kaydiyla karsi çikmayacagini belirten Demirbag, 

"Eger doguramiyorsaniz disi degilsiniz. Siz zevkperestsiniz! Aile dediginiz çoluk çocukla olur. Sizde bu kavram yok. Istanbul Sözlesmesinin tuzagi buydu. 'Hane içerisinde' diye bir ifade kullanildi. O aile degildi. Partnerler kapali bir kutuda bir araya gelecekler. Bu aile degildir. Bizim muhafazakârlarin düstügü hata buydu.   

Hemen pesinden kadin-erkek esitligi diye bir seyi alip alfabenin her türlüsünü bir araya getirdiler. Lezbiyen, Gay, Biseksüellik, Transseksüel, inters.. ve +'si var. Yani sonradan gelebilecek olan taleplere göre ekleme yapilabilir. Fakat dikkat edin normal kadin ve erkek iliskisi yok." ifadelerini kullandi.


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR