• BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Bahçeli'den dizi ve filmlere sert elestiri!

Degerlerimizi hedef alan dizi-filmler hayatimizi zehirlemektedir! MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantisinda açiklamalarda bulundu.

SIYASET 21.06.2022 13:17:00 0
Bahçeli

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli haberleri">Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açiklamalarindan satir baslari:

Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamliyorum. Televizyon ekranlari, sosyal medya vasitasiyla toplantimizi takip eden aziz vatandaslarimiza en kalbi selamlarimi iletiyor, selamlarimi sunuyorum. Insanin olgunlugu gibi siyasetin de olgunlugundan bahsetmek mümkündür, dogali budur. Olgunlasmamis siyaset köksüzlügün eseri, fikir yetersizliginin eseridir. Leylegin ömrü laklakla geçiyorsa basit siyasetin ömrü de polemikle gelip geçecektir. Türk siyasetin öncelikli sorunlarin bir tanesi bu tip siyaset ve siyasetçinin varligidir. Bugün ne yasiyorsak izleri dündedir. Bugün neyle karsilasiyorsak hedefleri yarindadir. Küçük heveslerden büyük hedeflerin çikmayacagi berrak sekilde görünecektir. Hedefi büyük olanin inanci da büyüktür.

Maksat milletimizi güzelliklerin en güzeliyle bulusturmaktir. Biz insan üstü bir gayretle çalisiyoruz, Geceyi gündüze katiyoruz, azimizi çok yapmak için sürekli çabaliyoruz. Cumhuriyetin 100. yildönümüne adim adim hazirlaniyoruz. Insanimizin yüregine yagmur gibi yagiyor, umutlarini yesertiyoruz. Sözümüzle, sevdamizla, samimiyetimizle, sabrimizla, sadakatimizle, sagduyumuzla 2023'teki zafere yürüyoruz. Bizim niyetimiz halis, nisanemiz halka hizmettir. Yolumuzda duran dursun, biz durmayiz. Bikmadan, usanmadan, gevsemeden ülkülerimizi anlatacagiz. Oynanan oyunlarin iç yüzünü, yazilan kabus senaryolarinin içerigini ve yönünü milletimizin her güzel insanini anlatip aydinlatma görevimizi yerine getirecegiz. Aydinlanma, aklimizi kullanmaya cesaret edebilmektir. Sunu bir defa açikça ifade etmek durumundayim ki ülkemizin hiçbir yerinde zillet ittifakinin iddia ettigi gibi bir Türkiye tablosu yoktur. Çürük çarik zihniyetlerin hiçbir sözü söz degildir, hiçbir açiklamasi dogru degildir. Yalandan vergi alinmis olsaydi yalanci siyasetçilerin hepsi iflas bayragini çekmekten kurtulamazdi. Yalnizca göz boyamak için 3-5 esnaf gezenlerin ipligi artik pazardadir, ikinci ele düsmüstür. Sahnelenen sahte magdur tiyatrolari, kurmaca ve kumanda edilen karsilikli diyaloglar kimseyi inandiramaz. Aziz milletimiz sahtekarlara dün oldugu gibi bugün de yarin da prim vermeyecektir.

 

Onlar bos bol dolasadursun MHP 18 Subat 2022 tarihinden bugüne kadar 493 ilçemizi heyetler halinde ziyaret etmistir. Milletimizin tamamiyla kucaklasmanin gönül huzurunu yasiyoruz. Gönüllere misafir oluyoruz, gönüller kazaniyoruz. Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin her noktasinda milletiyle oturup kalkiyor. Gittigimiz her yerde gördügümüz açik gerçek sudur 2023 yilinda Cumhur Ittifaki açik ara farkla sandiktan basariyla çikacaktir. Sapkadan çikaracaklari aday kim olursa olsun Cumhurbaskanimiz Sayin Erdogan yüzde 50'yi fersah fersah asan bir oy oraniyla seçilecektir. Zillet ittifakinin nasil bir adayi vardir yipranmasin ki açiklanmiyor. Çikarsinlar adaylarini, görsünler hanyayi konyayi. Kolayca yipranacak, an itibariyle meçhul adayi çok arayip aramadiklari bir diger muamma olarak karsimizdadir. 

Kasim'da seçim olabilir diyen Kiliçdaroglu kendi kendi kandiriyor. Bizim tavsiyemiz en yakin klinige müracaat etmesi ve tedavi altina alinmasidir. Beklentilerinin karsilanmamasi durumunda yasanacak hayal kirikliklari Kiliçdaroglu'nun elinden oyuncagi alinmis çocuga dönüstürecek, mizmizlanmasi da ise yaramayacaktir. Intikam almak isteyenlerin tamami Kiliçdaroglu'nun arkasinda kuyruga dizilmistir. Birbirine çalim atmaktan özel bir haz alan, ortak gayeleri dis güçlerin emellerine hizmet olan partilere Türkiye'nin emanet edilmesi istikbalimizin hiçe sayilmasidir. Cumhur Ittifaki belirsizligi asacak, iç baris ortamini, toplumsal huzuru saglayacak iradedir. Önündeki her tasa takilan, gelecege teleskopun yanlis ucundan bakan zillet ittifaki akintida sürüklenen bir saldir, devlet ve millet düsmanlariyla iliski kurmus yani bagimlilik halinde yasayan kirli bir kumpanyadir. 

Türkiye, dünyanin tüm projektörlerinin çevrili oldugu bir cografyanin agirlik merkezidir. Elinde sadece bir çekiç olanlarin karsilastigi engelleri çivi olarak görmesi tikanikliginin sonucudur. Biz yolumuza kararlilikla devam edecegiz, Cumhur Ittifaki'ni iftiharla anlatacagiz. Adim adim 2023, ilçe ilçe anlatma ve aydinlatma temali çalismalarimizda emegi geçen milletvekili arkadaslarim basta olmak üzere, fedakar dava arkadaslarima ayri ayri tesekkür ediyorum, hepinizi kutluyorum.

Çagrimiz Türk tarihinin çagrisidir. Çagrimiz kutlu ceddimizin çagrisidir. Çagrimiz çiftçimizin, emeklimizin, isçimizin, sehit analarimizin, tüm mazlumlarin çagrisidir. Çagrimiz istikbale el ele, omuz omuza tek nefes halinde yürüyüs çagrisidir. Bizim çagrimiz, çagin akisini degistirmeye sonuna kadar taliptir.

Zora dayali ve silahla insa edilen ekonomi politik sistemin, insanligin beklentilerini karsilamaktan hizla uzaklastigi görünmektedir. Dünya kapsayici bir vizyona, adil, barisçil politikalara adeta muhtaçtir. Kapitalizmin ana siperi haline gelen sindirella ekonomisinin sonuna gelinmistir. Ahlaki olmayan, insani degerlerle bagdasmayan piyasa uygulamalarini köklü sekilde sorgulamaktan, ekonomik özgürlük, ekonomik adalet kapsaminda A'dan Z'ye revize etmedikten sonra varilacak yer yine krizdir. Insanligin yeni bir vizyona ihtiyaci vardir ve bu ertelenemez boyuttadir. Yatirimlarin hedefinde kaynak verimliligi, iklim uyumu yer almalidir. Uyuklayan bir bakisla altimizdan kayip giden dünyayi seyretmemiz sorumlu anlayisimizla ters düsecektir. Bu dünya bizim de dünyamizdir, deve kusu gibi basimizi kuma sokmamiz düsünülemeyecektir. 

Dünyaya karsi kapanmak ve içe dönmek demek, Allah'in kelamini anlatmaktan ve savunmaktan vazgeçmek demektir. Buna da olurumuz yoktur, hep umutlu olacagiz. Biz yeryüzünde unutulmus bir savasin kayip askerleri degiliz. Iyiligin asil manasi bireysel degil toplumsal olmasiyla tezahür edecektir. Bugünkü tüketim toplumu küresel bir toplumdur. Içinde zenginlik adalariyla yoksulluk havuzlari bulunmaktadir. Gemisi kurtaran kaptan iddialari, yikici rekabetler, sonlu bir hayat içinde sinirsiz servet istahi felaket habercisi haline dönüsmüstür. Herkese fayda saglayacagi iddia edilen damlama ekonomisinin aslinda bir dolandiricilik oldugu Oscar ödüllü bir iktisatçi tarafindan itiraf edilmedi mi? Küresel ekonomi cücelemistir, motoru teklemistir.

Küresel ekonomi firtinali bir havada, bozuk pusulayla yolunu bulma çabasindadir. ABD, Birlesik Krallik ve  Almanya faiz silahina sarilmislardir fakat silahtaki mermi azalmaktadir. Gida ve enerji fiyatlari küresel enflasyonu çikarmaktadir. Gida krizinin geri planinda bu ve buna benzer yüksek düzeyli tehditvari açiklamalarin hiç mi payi yoktur. NATO Genel Sekreteri'nin sözlerini neye yorumlamaliyiz. Gida sorunu yasaniyorsa bunun sorumlusu küresel emparyalizm degil midir? Bunlar kime ne anlatmanin meragindadir. Tahil koridorunun insasiyla ilgili çabalara destek verilmesi gerekirken Fransa  Cumhurbaskani'nin Kiev'e gitmesi ve Romanya üzerinden bir yol açilmasini istemesi bize göre yamyamliktir. Insanlar aç kalmis, açikta kalmis, sözde gelismis ülkelerin umurunda degildir. Bu asamada RusyaUkrayna savasinin sonuçlari tüm dünyada hissedilmektedir. Misir, bu olumsuz gelismelerden en çok magdur olan ülkelerin basinda gelmektedir. 

TÜSIAD'A SERT TEPKI

Mühim olan Türkiye'nin alacagi pozisyon, üstlenecegi tarihi roldür. Türkiye ekonomisinde pireyi deve yapan siyasi sefillerin dünyanin nereden nereye geldigini göremedikleri ortadadir. Türkiye pozitif olarak ayrisirken yatirim, üretim alanlarinda bir adim öne çikmaktadir. Gida krizinin bize yansimasini en aza çekmemiz mümkündür. Patates, sogan, patlican fiyatlarini abartanlara diyorum ki biraz vicdaniniz kaldiysa, kimin tarafinda oldugunuzu açiklayin. Kimlerin degirmenine su tasidiginizi söyleyin. Iste görüyorsunuz TÜSIAD Baskani isi gücü birakip Isveç ve Finlandiya'nin yaninda saf tutmus. TÜSIAD'in mensubiyet duydugu ülke neresidir. Bir kez olsun milli olsun. Bos yapmayin, Türk de olamiyorsaniz bari insan olun. TÜSIAD'in selam durdugu Isveç, Kandil'in finans bankasina dönüsmüstür. Zillet ittifaki ile Isveç bu durumdan mutlu mudur? Brüksel'de toplanan NATO Savunma Bakanlari toplantisinda PKK'nin elindeki silahlarin Sayin Akar eliyle muhataplarina gösterilmesi ihanet çetesinin nerelere ulastiginin göstergesidir. 

Toplumsal bünyeyi ur gibi saran siddet vakalarinda bir türlü azalma, zayiflama emaresi görülmemektedir. Vahset haberleri, seri cinayetler maalesef milli vicdani derinden yaralamaktadir. Bazi diziler, Magazin programlari hepimizi rahatsiz etmektedir. Netflix'de küfür ve en samimiyetsiz esprilerin yer aldigi, sözde komedyenlerin oldugu diziler artik haddini asmistir. Küfür etmenin neresine gülecegiz? Ucube dizi sahnelerinin neresini begenip takdir edecegiz? Sebze ve meyve fiyatlarini elestirip, dar gelirli bir ailenin 1 aylik mutfak harcamasini 1 saatte harcayip gününü gün edenler, vur patlasin çal oynasin havasiyla, tatli su solcularin, meyhane devrimcilerin, 'Böyle ekonomi olur mu?' diye sorup yatlarla dolasan, katlarla dolasan, cebi sonradan para görmüs demokratlarin bize anlatacak hiçbir seyi olamaz.

Mahkemeler cinayet davalarinda süratle karar vermeli, iyi hal indirimi veya bir baska sebeple canilerin ceza indirimine izin verilmemelidir. Gerekiyorsa idam cezasi bile tartismaya açilmalidir. Kadinlara yönelik cinayetlerin tekrar tekrar gösterimine kesinlikle izin verilmemeli. Milli ve manevi degerlerimizi hedef alan dizi-filmler hayatimizi zehirlemektedir. Siddeti kiskirtan roller, aile birligimizi dogrudan çürütme risk ve tehlikesi yasatmaktadir.

Olaylarin akisi, milletin vicdani bizi hakli çikarmaktadir. Alnimiz açik, mazimiz tertemizdir. Kimseden sakladigimiz, kapatacagimiz ahlaksizliklarimiz yoktur. Nasil görülüyorsak öyle oluruz. Biz 53 yil önce Hakk'a inanarak yola çiktik. Önümüzde 3 önemli görevimiz vardir. Birincisi toplumsal barisimizi, denge ve düzenimizi koruyarak suç ve suçluyla mücadele etmek, 2023 yilinda tek umudunun Cumhur Ittifaki'nin oldugu konusunda milletimizi uyarmaktir. Ikincisi utanmazlarin foyasini ortaya çikarmak için milletimizi uyarmaktir. Her seviyede birlesmede, çözümün de Cumhur Ittifaki ile MHP'de oldugunda milletimizi inandirmaktir. Bu nedenle oturmayacagiz, dinlenmeyecegiz, yilmayacagiz, bikmayacagiz, baska çaresi ve çikis yolu yoktur. Demokrasiyi bölücülük ilaci olarak piyasaya süren, insan haklarini etnik bölünme platformuna bürünen, zillet ittifakina hamd olsun Türkiye birakilmayacaktir.


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR