Tarih: 30.06.2022 12:18

Mugla'dan aniz yanginlarina karsi uyari

Facebook Twitter Linked-in

Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesinden alinan bilgiye göre son 6 ay içerisinde il genelinde 385 aniz yangini meydana geldi. Itfaiye yetkilileri tarafindan, aniz yanginlarina karsi vatandaslari bilinçlendirmek için muhtarlara büyük görev düstügünü söyledi.

MUGLA (IGFA)  - Mugla Büyüksehir Belediyesi, son yillarda yasanan aniz yanginlari konusunda vatandaslara uyarilarda bulundu.

Aniz yakilmasinin yasak olmasina ragmen aniz yakma olaylariyla çok sik karsilastiklarini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri, son 6 ay içerisinde il genelinde 385 aniz yanginina müdahale edildigini vurguladi.

Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi tarafindan aniz yanginlari sonucunda her yil milyonlarca liralik maddi zarara neden oldugunu ifade ederek, "Aniz yanginlari, orman yanginlarina, telefon ve enerji iletim hatlarinin yanmasina, yol kenarlarinda duman nedeniyle sis olusumu sonucunda çesitli trafik kazalarina yol açabiliyor. Aniz yanginlari ile birlikte hasat edilmemis komsu tarlalara yangin siçramasi, yakin köylerdeki hayvan barinaklarinin ve yerlesim birimlerinin yanmasi gibi birçok riski de ortaya çikariyor" dedi. 

Söz konusu yanginlarina karsi vatandaslari bilinçlendirmek için muhtarlara büyük görev düstügü belirten yetkililer, "Aniz yakmanin zamandan ve maliyetten kazanç saglandigi düsünülse de aslinda ülke topraklarina büyük zarar verdigi unutulmamalidir” dedi.

Mugla HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —