Belçika Türklere sempatiyle bakiyor

1.01.2018 00:00:00 194 0
Belçika Türklere sempatiyle bakiyor

Belçika’nin baskenti Brüksel’de yasayan Türk gazeteci Yusuf Cinal, ülkede Türklere karsi sempati duyuldugunu söylerken, camilerin buna örnek gösterilebilecegini dile getirdi.

Mehmet ÇETINKAYA/BURSA INTERNET GAZETESI (BURSA IGFA)
-Yusuf Cinal, yasadiginiz ülke Belçika’dan söz eder misiniz?

Bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Belçika,1830 Brüksel Devrimi sonrasi 18831 yilinda kuruldu.
Bugün nüfusu 11 milyon 500 bin olan ülkede 280 bini askin Türk vatandasi yasiyor. Osmanli Devleti Belçika’yi taniyan 7’nci ülke olarak biliniyor. 1847 yilindaki bu tanimadan sonra Osmanli Devleti,Brüksel’de hep büyükelçi bulundurdu. Simdilerde ise Belçika’da Türkiye’nin üç büyükelçisi, iki baskonsolosu ve çok sayida askeri erkani görev yapiyor. Türkler 1961 yilindan itibaren Beliçka’da çalismaya basladi. Asil göç 1963-64’te hizlandi. Belçika’da Türkiye’nin hemen her ilinden insanimiz çalisiyor.


Ancak 1974 yilindaki afyon ekim alanlarinin sinirlandirilmasi ile özellikle Afyon ve yöresinden gelen göç, ülkedeki Türk nüfus dengesini degistirdi. Bugün ise bu nüfusu Konya yöresinden gelenler zorluyor. Türkler,ülkenin hemen her kösesinde, bir arada yasamaya özen gösteriyor. Maden ocaklarinda çalismaya gelenlerin torunlari bugün isçilikten patronluga geçmenin zenginligi içinde, artik bu ülkeyi “ikinci vatan” olarak kabul ederek, yeni bir yasam biçimini benimsediler.


Ülkede yasayan Türklerin yüzde 85’i oturdugu evleri satin aldi.. Kendi isini kuranlarin sayisi da çok.. Türkler, özellikle hizmet sektöründe, tarim,insaat ve diger alanlarda ülkeye katmadeger katiyorlar.

-Belçika salt maden ve diger zenginlikleri ile degil, sömürgeci yüzü ile de elestiriliyor, bu konuda neler söylersiniz?

Belçika'nin 19. yüzyilda Afrika'daki sömürge döneminde edindigi zenginligin izleri bugün hala baskent Brüksel basta olmak üzere ülkenin birçok yerinde yer aliyor. Belçika hükümeti artik bu izleri silmek istese de sömürge döneminin mirasi özellikle Kongo hükümeti ile Belçika’da yasayan Kongolular arasinda sorun olmaya devam ediyor. Belçika, 1865-1909 arasinda tahtta oturan Kral Leopold II döneminde bugün Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) olan Orta Afrika ülkesinde otorite kurdu ve kendinin söz sahibi oldugu bir yönetim olusturdu. Tarihe bakacak olursak Kral 2. Leopold, 1885'te ülkenin adini Özgür Kongo Devleti koydu ve Belçika'nin birkaç kati büyüklügündeki bu topraklari kendi mülkü ilan etmisti. Dönemin güçlü Batili ülkeleri de ne yazik ki bu karari tanidi. Kral 2. Leopold yillar süren zorlu çatisma dönemlerini asarak,Kongo’yu Belçika’ya bagladi. O topraklari da Belçika olarak tanidi. O yillar yasanilan zulümler, iskenceler, magduriyetler unutulmadi. Bu dönemde binlerce insan magdur olarak Belçika’ya ve diger Avrupa ülkelerine tasindi. Binlercesi öldürüldü.  

Bugün bile büyük ihtisami konusulan Adalet Sarayi’yla ilgili neler söylersiniz?

Dünyanin en büyük Adalet Sarayi, simge yapilar arasinda en çok bilinenlerden biri bugün heybeti ve mimari özellikleri ile göz kamastiran  Adalet Sarayi, görenleri büyülüyor. Baskent Brüksel'deki Adalet Sarayi (Palais de Justice), kimilerine göre insa edildiginde kapladigi alan bakimindan dünyanin en büyük binasiydi.



Hitler’in ordulari taci almis?

1866'da baslayan insaatin, 17 yil sürdügü biniyor. Hatta Almanlar Belçika’yi isgal ettiklerinde bu sarayin tepesindeki taci aldiklari ve bu tacin da ortadan kayboldugu anlatilir. Bir kurumus batakligin üzerine kurulan Brüksel kentinin en önemli,görkemli yapilarindan biri olan Adalet Sarayi da Brüksel’e tepeden bakan bir tepenin üzerine kurulmustur. Sözde adaleti temsil eden ve adaletsizlikler üzerine insa edilen bu yapinin,Avrupa’da bir benzeri yoktur.

Yapimi uzun süren 50’nci Yil Parki?

Yine o yillarda yapilan bir baska önemli eser ise 50’nci Yil Parki içinde yer aliyor. “Hürriyet Aniti” olarak bilinen bu görkemli yapi, Fransa’dan esinlenilerek yapildi. Park alani ile birlikte Belçika’nin kurulusunun 50’nci yilina bir kismi yetistirildi ve o yillar “50.Yil Parki” olarak adlandirilirdi. Bugün ise hala ayni adla adlandiriliyor ya, parki görmeye gelenlerin,hem park alanindaki eserlerden etkilendigini bilmeyen yok!



Bagimsizligin simgesi olarak yapildi
50. Yil Parki, Kral Leopold II tarafindan Belçika'nin bagimsizliginin 1880'deki 50. yilini kutlamak amaciyla yapilan markta çok sayida heykelin bulundugunu paylasalim.
Parkin insaati da  çok uzun sürdü. 1880'deki 50. yil kutlamalarinda parkin çok azi tamamlanmisti. Parkin insasi 1905'teki 75. yilda bitirebildi. Brüksel'in simgelerinden zafer takini barindiran parkta Kraliyet Silahli Kuvvetler ve Askeri Tarih Müzesi ile Kraliyet Sanat ve Tarih Müzesi bulunuyor. Birçok sportif ve kültürel faaliyetin yapildigi 30 hektarlik park, büyüklügü ve sehrin içinde olmasi nedeniyle New York'taki Central Park'in Brüksel'deki karsiligi olarak degerlendiriliyor.



Park içindeki caminin hikayesi ilginç?
Park ayrica 1978'de açilan kentin en eski camisini de barindiriyor. Bu caminin de ayri bir öyküsü var. 1974 Yilinda yasanan “petrol krizi” döneminde Suudi Arabistan’in Belçika’ya petrol yardimina jest olarak Kral Baudouin, bu park içindeki bir yapinin cami olarak düzenlenmesine emir verdi.Cami, Suudi Arabistan ile birlikte 14 Müslüman ülke tarafindan finance edildi.Bu ülkeler arasinda Türkiye’de vardi. Ancak camii yönetimi içindeki huzursuzluk nedeni ile Belçika,bu cami yönetimine 2021 yilinda el koydu.



Anvers Tren Gari
Güzelligiyle bilinen Anvers Tren Istasyonu, Brüksel'deki kraliyet seralari, Laeken'deki askeri kislalar, Ostend'de okyanus kiyisindaki görkemli kraliyet galerileri de, yine bugün hala ayakta duran ve kullanilan yapilar olarak biliniyor.  

Kongolular ayinda,sömürgeci anlayisa tepkiler basladi..
Belçika sömürge geçmisiyle yüzlesiyor,yüzlesmesine de Kongolularin tepkileri de bu manada kendini gösteriyor.  Leopold II’nin heykelleri ve büstleri de hala ülkenin birçok yerinde sergileniyor. Ancak bunlarin bazilari kralin ölümünden 111 yil sonra bulunduklari yerlerden kaldirildi. Nedeni ise, 2020'deki”irkçilik karsiti” gösterilerin olmasi dikkat çekici... “Siyahilerin haklari için yapilan gösterilerde”  Leopold II’nin heykelleri ve büstlerinden bazilari tahrip edildi.. Kimisi saldiriya ugradi,kimisi boyayla kaplandi.



-Kral Philippe,çaresiz olarak,sömürgeciligin izlerini silmek için adim atti

Eylemcilerin Kral Leopold II’nin  heykellerine, dolayisiyla ülkenin Afrika'daki sömürge geçmisine gösterdigi tepki, Belçika hükümetini ve su andaki Kral Philippe'i de harekete geçirdi. Kral Philippe, 2020'de ülkesinin Kongo’daki (KDC'deki) sömürge döneminde neden oldugu acilardan "derin üzüntü" duydugunu söyleyen ilk Belçika Krali oldu. Kral, Haziran 2022 basinda Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne giderek, tahta çikisindan sonra, ilk kez bu sömürge ülkesini ziyaret etmis oldu.
Daha önce de Philippe'in babasi Kral Albert II, KDC'yi ziyaret etmisti. Belçika hükümeti de ülkenin sömürge geçmisiyle yüzlesmek ve geçmisin izlerini silebilmek için bazi girisimler yürütüyor. Bunlardan biri isim degisiklikleri. Leopold ismini tasiyan ülkedeki bazi yollar ve tünellere yeni ad verilmesi..

-Sömürge döneminin eserleri hakkinda rapor hazirlandi

Sömürge dönemini hatirlatan kamusal alanlar ve yapilarla ilgili neler yapilacagi ise, ayrica Brüksel Bölge Hükümetinin çalismasiyla degerlendiriliyor.
Eylül 2020'de bu amaçla kurulan çalisma grubu, kentte kamuya açik alanlarda ülkenin sömürge geçmisini temsil eden veya hatirlatan sembollerle ilgili raporunu Brüksel yönetimine subat ayinda sundu. Raporda heykeller, anitlar, binalar, meydan ve cadde isimleri gibi sömürge sembollerinin, 19. yüzyilin sonundan beri kullanildigi ve kentin kamusal alanlarinin tek yanli ve propaganda perspektifiyle düzenlendigi belirtiliyordu. Raporu simdi bölge yönetimi ve parlamentosunun degerlendirmesi bekleniyor. Bugün üç siyasi, dört kültür bölgesine ayrilimsi olan ve federatif yapi içindeki Belçika’yi elbette daha çok sorunun bekledigi gün isigi gibi asikardir..
Kisacasi,Belçika sömgürgecilik döneminin izlerini,kolay kolay silemeyecek ve Afrika ülkelerinde yaptiklarini afettiremeyecek gibi görünüyor.

-Bu güzel bilgiler için tesekkür ederiz

Asil ben tesekkür ederim..Her Belçika gelisi bizi ziyaret etmeniz, unhutmamaniz ayri bir güzellik.. Gazeteciler olarak insanlarimizi bilgilendirmek, bunlardan dersler çikarmak,gelecege bakmak, evrensel degerleri tanimak, uygulamak, saygi göstermek hepimizin görevidir..
Belçika’da Türkler, sevgi ve saygi temelinde,uyum örnegi olarak yasamlarini sürdürüyor..
Bunun en güzel göstergesi de sadece Diyanet’e ait 72 caminin bulunmasidir..
Diger isaret taslarini artik siz düsünün..
Bu firsati verdiginiz için tekrar tesekkürler.


G20 Liderler Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Olası Bir 3. Dünya Savaşında Türkiye’nin Gücü Nedir?

Türkiye, olası bir 3. Dünya Savaşı'nda stratejik konumu, güçlü askeri kapasitesi, yerli savunma sanayii ve diplomatik gücüyle dikkat çekiyor. Güçlü ve zayıf yönleriyle Türkiye'nin küresel arenadaki rolünü keşfedin.

Üsküp 1911 Futbol Kulübü'nün Tarihi ve Yeniden Doğuşu

Üsküp 1911 Futbol Kulübü, Makedonya'nın Üsküp kentinde Türkler tarafından yeniden kuruldu. Başkan Şahin Amit, kulübün renklerinin siyah matemi, beyaz umudu ve kırmızı Türk bayrağını simgelediğini belirtti.

KKTC 41 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Trump Engages in Crucial Dialogue with Putin Amidst Rising Tensions

Former U.S. President Donald Trump held a significant phone conversation with Russian President Vladimir Putin, urging de-escalation in Ukraine. This diplomatic effort aims to reduce tensions and promote peace.

Hayrünnisa Gül'ün Para Dolu Zarflarını İngiltere Polisleri Çaldı

Hayrünnisa Gül, İngiltere ziyaretinde büyük bir şok yaşadı. Zarflar dolusu euro ve sterlin, İngiliz polisleri tarafından çalındı. Olay, Türk ve İngiliz Büyükelçiliklerine bildirildi.

İran'dan İsrail'e Onlarca Füze Saldırısı Gerçekleşti

İran'dan İsrail'e onlarca füze ateşi açıldı. Tel Aviv dahil birçok bölgede sirenler çaldı. İran Devrim Muhafızları, saldırının intikam amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapattı.

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle, çocukların haklarına dikkat çekti.

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

6 Şubat'ta KAhramanmaraş merkezli depremde hasar alan Sümer Ortaokulunun yıkılmasının akabinde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz iş birliğinde 24 derslikli Elif Sevinç Mertöz Ort

Konya'dan çiftçiye sumak desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve üreticiye yönelik fidan ve fide desteğini çeşitlendirerek sürdürüyor.

Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Medya90 Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e nezaket ziyaretinde bulunarak, şirket sahibi Yakup Devecioğlu ile bir araya geldi. Bu ziyaret, iki şirket arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdi.

Kıbrıs'ta Arsa Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'ta arsa almanın avantajları nelerdir? Coğrafi konumu, iklimi, hukuki ve vergisel avantajları ile Kıbrıs'ta arsa almak, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor.

Araç Kiralama İpuçları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Araç kiralama ipuçları ile hem zaman hem de para kazanın. Güvenilir firmalar, sigorta seçenekleri ve maliyetleri düşürmenin yollarını keşfedin. Tatil veya iş seyahati için ideal kiralama çözümleri burada.

Araba Yağı Nasıl Değiştirilir?

Araba yağı değişimi motor performansını artırır ve ömrünü uzatır. Doğru yağ seçimi ve düzenli değişim, motor parçalarının aşınmasını önler. Bu basit bakım işlemi, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlar.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Pençe Kilit'te teröristlerin silahlarına el konuldu

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri son eylemlerin bilonçosunu paylaştı

İçişleri Bakanlığı, kayyım protestolarına katılan gözaltına alına 253 şüpheliden 33'ünün tutuklandığını açıkladı.

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

TÜYAP, Avrupa'nın En Büyük Ambalaj Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa'nın en büyük ambalaj fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Ravza Zeybek Konya Kitap Günleri'nde Okurlarıyla Buluştu

Ravza Zeybek, Konya Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşarak özgürlüğün ve okumanın önemini vurguladı.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Bahçekentliler Derneği ve Galata Eğitim Kurumu’ndan Eğitimde İşbirliği

Bahçekentliler Derneği Başkanı Muhammed Abu-Albar ve Galata Eğitim Kurumu Müdürü Harun Karaşahin, Bahçekentlilere eğitimde katkı sağlamak için bir araya geldi.

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı Ziyaret Etti

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, halk tarafından büyük memnuniyetle karşılandı ve yeni kaymakamın Başakşehir'e katkıları merakla bekleniyor.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

1

Terörle mücadele hız kesmiyor

2

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

3

Nasuh Mahruki paylaşımlarından dolayı tutuklandı!

4

Tofaş'ın potadaki yeni maçları için biletler satışta

5

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

6

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

7

En doğal ağrı kesici

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.