IZMIR (IGFA) - Yüksekögretim Kurumlari Teskilati Hakkinda 41 Sayili Kanun Hükmündeki Kararname” ile 20 Temmuz 1982’de kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 40.yilina ulasmanin gurur ve mutlulugunu mensuplariyla kutladi.
Kuruldugu günden bu güne bilimin, girisimciligin ve yenilikçiligin merkezi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 40.yil Kurulus Yildönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydani'ndaki Atatürk Anitina çelenk sunma töreni basladi. Adini Izmir’in kurtulusu ve Kurtulus Savasi’nin sona ermesini simgeleyen günden alan Dokuz Eylül Üniversitesi, kurulusunun 40 yilinda mensuplariyla Ata’nin huzuruna çikti. Cumhuriyet Meydani’ndaki çelenk sunma törenin ardindan Alsancak’ta yer alan DEÜ Rektörlügünde düzenlenen kutlama programina geçildi.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 15 Temmuz Sehitler Salonu’nda gerçeklestiren etkinlikte sözlerine, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek basladi.
Günümüzde 8.8 milyon metrekare alani bulunan DEÜ’nün, o yillarda sadece birkaç binadan meydana geldigini ifade eden Rektör Hotar, “Üniversite olarak aradan geçen yillarda durusumuzdan ve istikametimizden ödün vermedik. Geldigimiz noktada ise 75 bin mensubu olan ve yaygin bir egitim agina sahip büyük bir aileye kavustuk. Bizim gibi kurumlarin öyküleri vardir, öykülerini kendileri yazarlar, içinde yer alan aktörleri, baslangicini, sonucunu bir sekilde yönlendirme sansina sahip olurlar. Biz de göreve basladigimiz günden beri üniversitemizin öyküsünü yazalim istedik. Bu amaçla tüm ekibimizle, pandemiye ragmen gece gündüz çalistik, birçok basariyi elde ettik” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 40.yil kutlamasinda DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile Basin ve Halkla Iliskiler Koordinatörlügü tarafindan hazirlanan Izmir’in Üniversitesi Dokuz Eylül Belgeseli de görücüye çikti. Son teknoloji ekipmanlarla dört farkli sehirde çekimleri tamamlanan belgeselde, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 40 yillik serüveninde rol oynayan degerli isimlerin görüsleri yer aldi.
15 Temmuz Sehitler Salonu’nda gerçeklestirilen etkinliklerin sonunda 40.yil pastasi da kesildi.