Nevsehir’in il olusunun 68. Yil dönümü düzenlenen konser programi ile kutlandi. Ender Balkir ve Elif Buse Dogan’in sahne aldigi programda konusan Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, “Nevsehir; samimiyetin, misafirperverligin, hosgörünün ve barisin sehridir.” dedi.
Nevsehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen kutlama programi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde gerçeklestirildi.
Vatandaslarin yogun ilgi gösterdikleri programda ilk olarak Nevsehir’in Bakanlar Kurulu karari ile il olusunun 68. Yil dönümü dolayisiyla Nevsehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü tarafindan hazirlanan kisa film izlendi.
Daha sonra konusan Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, Nevsehir’in kurucusu Damat Ibrahim Pasa’yi bir kez daha rahmet ve minnet ile andiklarini söyledi.
Kapadokya’nin merkezi konumundaki Nevsehir’in kurucusu olan Damat Ibrahim Pasa’nin, Nevsehir’in Osmanli Imparatorlugundaki hakli gururu oldugunu ifade eden Savran, “Damat Ibrahim Pasa yaptirdigi eserlerle yeni sehir olarak anilacak Muskara’nin gerek bölgesinde ve gerekse de Osmanli Imparatorlugu topraklari içerisinde önemli bir merkez konumuna gelmesini de saglamistir. Damat Ibrahim Pasa’nin eserleri, sehrimizin en önemli tarihi eserleri olarak günümüzde de önemini korumaktadir. Kapadokya, Türkiye’nin dünyaya açilan en önemli kapilarindan biri süphesiz. Sahip oldugu dogal, tarihi ve kültürel degerleri ile Türkiye turizminin en gözde merkezlerinin basinda geliyor. Essiz görünümü, dogalligi ve önemli medeniyetlere yaptigi ev sahipligi ile hemen herkesin hatiralarini içerisinde barindiran tarih hazinesi. Kapadokya Bölgesi 1985 yilinda, UNESCO tarafindan Dünya Kültür Mirasi listesine alinmistir. Bölge, mistik havasi, ilginç cografyasi ve çok kültürlülükten kaynaklanan zengin birikimi ile tüm dünya turizm çevrelerinin de dikkatini çekmektedir. Dört mevsiminin bütün güzelliklerinin ayri ayri yasandigi Kapadokya bölgesi, Ilkbahari, Yazi, Sonbahari ve Kisi ile farkli güzellikleri, doyumsuz seyir tadini ve yasam tarzini dünya insanlarinin gözleri önüne seriyor. 1980’li yillardan bu tarafa, birbiri ardina yapilan turistik tesislerle yatak kapasitesini yaklasik 30 bin seviyesine çikarmayi basaran Kapadokya, her yil bölgeyi ziyaret eden 3,5 milyonu askin turist ile dünya turizm merkezlerinden biri olmanin hakli gururunu yasiyor.” diye konustu.
Nevsehir Belediyesi olarak Nevsehir’e hizmet etmek için gece gündüz çalistiklarini ve bu kadim sehre hizmet etmenin mutlulugunu yasadiklarini kaydeden Savran sözlerini söyle sürdürdü;
“Her zaman konusmalarimda ifade ettigim gibi, Nevsehir halki tüm hizmetlerin en iyisine layiktir. Çünkü Nevsehir; samimiyetin, misafirperverligin, hosgörünün ve barisin sehridir. . Biliyorum ki, Nevsehir için, sizler için ne yapsak az. Devleti yönetenlerin halkin karsisinda degil, halkin yaninda oldugu, halkla iç içe oldugu siyasi anlayisa sahip bir partinin neferi olarak, Nevsehir’imiz için en iyisini yapacagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Degerli hemserilerim; Sahsim ve tüm personelim olarak, ahlaki ve toplumsal sorumluluk çerçevesinde çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Sizlerden aldigimiz desteklerle projelerimiz ve çalismalarimiz devam etmektedir. Bu sehrin ve belediyenin gerçek sahibi sizlersiniz. Sizlere ragmen hiçbir sey yapilamaz. Bu bilinçle çalismalarimizi sürdürmekteyiz.”
Savran’in ardindan konusan AKL Parti Nevsehir Milletvekili Mustafa Açikgöz ise, Nevsehirli olmaktan ve Nevsehir’in bir evladi olmaktan dolayi her zaman onur ve gurur duydugunu söyledi.
Kapadokya’nin baskenti Nevsehir’in dünyada esi ve benzeri olmayan bir sehir oldugunu ve Nevsehir’i bütün dünyanin tanidigini belirten Açikgöz, “Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde ve Cumhur Ittifaki ile beraber güçlü ve müreffeh Türkiye’yi insa ederken Nevsehir’in de daha yasanilabilir, daha mutlu olmasi için hep beraber gece gündüz çalismaya devam edecegiz. “ dedi.
Konusmalarin ardindan ilk olarak sahneye ünlü sanatçi Ender Balkir çikti. Sanatçi, seslendirdigi Nevsehir türkülerinin yani sira kendi eserleri ile dinleyicilere unutulmaz bir gece yasatti.
Balkir’in ardindan ise son dönemin en sevilen sanatçilarindan Elif Buse Dogan Nevsehirliler ile bulustu. Genç sarkici gecenin ilerleyen saatlerine kadar hayranlari ile birlikte sevilen sarkilarini seslendirdi.
Programa, AK Parti Milletvekili Açikgöz ve Belediye Baskani Savran;’in yani sira AK Parti Il Baskani Ali Kemikkiran, MHP Il Baskani Ilhan Kaya, BBP Il Baskani Ramazan Kalkan, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Ferit Yigitarslan, MHP Merkez Ilçe Baskani Gökhan Gögdemir, AK Parti Gençlik Kollari Baskani Haluk Köybasi, Ülkü Ocaklari Baskani Musa Sevik, Alperen Ocaklari Ayhan Arkaz, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.