Tarih: 22.07.2022 13:12

Ögrenciler, Ege Üniversitesinden çok memnun

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) 2022 sonuçlarina göre Ege Üniversitesi (EÜ) “Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet ile Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu” kategorilerinde A plus düzeyine yükselerek, “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Siralamasi”nda 500 puanla 4’üncü sirada yer aldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise Rektör Performansi Degerlendirme Ölçegi sonuçlarinda Üstün Performans Ödülü’nün sahibi oldu.

 

         Üniversite Arastirmalari Laboratuvari (ÜniAr) tarafindan, ögrenci deneyimini zenginlestirmek, yüksekögretim kurumlarinin daha ögrenci merkezli olmalarina rehberlik etmek, üniversitelerin stratejik planlarina katki saglamak amaciyla açiklanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA- 2022) raporunda Ege Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Siralamasinda 500 puan alarak 4’üncü sirada yer aldi.  Raporda yer alan “Rektör Performansi Degerlendirme Ölçegi” kategorisinde Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 199 üniversiteden sadece 12 rektörün layik görüldügü “ÜniAr Üstün Performans Ödülü”nün sahibi oldu. Ege Üniversitesi, raporda yer alan  “Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet Siralamasi” ile “Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu” kategorilerinde 3’üncü sirada ve A plus düzeyine yükseldi.

 

Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasina 126 devlet ve 73 vakif olmak üzere 199 üniversitede ögrenim gören 47 bin 682 ögrenci katildi.   Raporda; “Ögrenim Deneyiminin Tatminkârligi”, “Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu”,  “Akademik Destek ve Ilgi”, “Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyeti”, “Ögrenme Imkân ve Kaynaklarinin Zenginligi”, “Kisisel Gelisim ve Kariyer Destegi” kategorileri yer aliyor. Siralamalarda, üniversitelere A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —