Amerika'daki müslümanlara silahli saldiridan korunma egitimi verildi

Amerika

Amerika Birlesik Devletleri'nin Maryland eyaletinde bulunan Diyanet Merkezinde yerel Polis, Müslümanlara yönelik silahlar tanitilirken, silahli saldiridan korunma egitimi verildi.

ABDpost.com / ABD (IGFA)-  Amerika'nin en büyük Islami kurulus olan CAIR,  aktif bir atici hazirlik egitimi düzenlemek için Amerika Diyanet Merkezi ile ortak bir egitim programi düzenlendi.

Uzman egitmenler tarafindan verilen egitim, ülke çapinda artan silahli saldirilarin ardinda, Islam alimlerinin ve liderlerinin tavsiyesi üzerine koordine edildi.

Diyanet Amerika Kültür Merkezi Oditoryumunda düzenlenen egitimde, kalabalik yerlerde düzenlenen silahli saldirilardan nasil korunmak gerektigi anlatilirken, silahlarin etkisi ile ilgili çesitli bilgiler verildi.

Dini egitmen Yasir Qadhi, Amerika'daki mevcut iklim göz önüne alindiginda, tüm mescitleri/medreselere yönelik gelebilecek saldirilarda neler yapilacagini anlattiklarini belirterek, "Silahli bir süpheliyi gördügümüzde nasil hareket etmeliyiz?  Elindeki silah ne derece etkili? Nasil tepki vermeliyiz? Onunla nasil iletisim kurmaliyiz gibi sorulari sorduk. Sag olsun Polis bize piyasadaki silahlari tanitti" diye konustu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.