Kullar’da FIFA standartlarina uygun sekilde insa edilen spor tesisinin açilisi yapilirken komplekse Sehit Ömür Ertugrul Sari’nin adi verildi.
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Basiskele Kullar’da FIFA standartlarina uygun sekilde insa edilen spor tesisinin açilisi yapildi. Sehit Ömür Ertugrul Sari’nin adinin verildigi tesis açilisinda gösteri maçi da yapildi. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in ve Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü’nün de forma giydigi müsabakada Kocaelisporlu eski futbolcular ile Kullarspor’a gönül verenler ter döktü. Tesis açilisina katilan sehit ailesine Sehit Ömür Ertugrul Sari’nin adinin Basiskele’nin farkli noktalarda yasatilacagi bilgisi verilirken Baskan Büyükakin ve Özlü’ye plaket taktim edildi.
“RUH OLMADAN TESISLER BIR SEY IFADE ETMEZ”
Açilis programinda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Spora sagladigi katkilardan dolayi Fahri kardesime ve ekibine çok tesekkür ediyorum. Büyük bir gönüllülük seferberligi baslattiniz. Hepinizden Allah razi olsun. Buraya yaptigimiz her seyin karsiligini fazlasiyla görüyoruz. Biz tesis yapariz. Gerekli diger altyapilari saglariz. Ama inanan sporcular olmadiktan sonra, onlara inanan, abilik yapan, amcalik yapan, liderlik yapan büyükler olmadan ve bir ruh olmadan tesisler tek basina bir anlam ifade etmez. Sehidimizin adini burada yasatma konusunda bir inisiyatif gelistirdiniz. Bu bambaska bir güzellikti. Bu sadece sportif bir basarinin ötesinde bir milli suur gösteriyor” dedi.
“BIR EVLAT, BIR SEHIT YETISTIRDINIZ”
Sehit Ömer Ertugrul Sari’nin ailesine seslenen Baskan Büyükakin, “Siz bu vatana, bu sehre bir evlat, bir sehit yetistirdiniz. Ve o sehitler sayesinde biz burada oturuyoruz. Eskiyaya, teröriste göz açtirmayan yigit kahraman askerlerimiz gerektiginde bu milletin evlatlari gözünü kirpmadan bu vatan için sehit olmayi biliyorlar.
“EN YÜCE MAKAM ONLARA AIT”
Onlar Rablerinin katindan rahmeti sürekli olarak yasiyorlar. En yüce makam onlara ait. Rabbim hepimize o sehadet suurunu idrak etmeyi nasip etsin. Bu vatanin evlatlarini, sehadet suurundan ayirmasin. Eger öyle bir suur olmasaydi bu vatan evlatlarinin iman dolu gögsü olmasaydi inanin, Anadolu'nun su topraklari üzerinde bizim ayakta kalma sansimiz olmazdi” seklinde konustu.
“BURAYI SPOR KOMPLEKSI HALINE GETIRIYORUZ”
Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, “Güzel bir tesis kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Burayi bir spor kompleksi haline getiriyoruz. Spor kenti Kocaeli’ne yakisir, gelecegin sporculari için altyapiyi olusturmaya çalisiyoruz. Spor Bakanligimizdan alacagimiz ve bizim de katki verecegimiz ciddi bir bütçeyle buraya güzel bir tribün kazandiracagiz. Buraya sehidimiz Ömer Ertugrul Sari’nin adini verdik. Ama kardesimizin adini sadece Kullar’da degil Basiskele’nin her noktasinda yasatmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
“BASKANIMIZ PROJEYI INCELEDI, ONAY VERDI”
Kullar Spor Kulübü Baskani Fahri Altintas ise “Büyüksehir ve ilçe belediyemizle birlikte spor tesisi projelendirmek ve yapmak bizim için çok güzel bir duygu. Sehit Ömür Ertugrul Sari’nin ismini bu tesise vermek ise son derece degerliydi bizim için. Sehit kardesimize cenabi Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de sabirlar diliyorum. Degerli baskanimiz Tahir Büyükakin bizi makaminda agirladi. Projemizi inceledi ve onay verdi. Sonsuz tesekkür ediyorum” dedi.
Kocaeli HABERI
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.