STK'lara kayyim atama yetkisi veren madde kabul edildi

STK

Içisleri Bakani'na, çesitli alanlarda faaliyet yürüten derneklere kayyim atama yetkisi veren 15'inci madde muhalefet partilerinin elestirilerine ragmen Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM'ye, AKP'li milletvekillerinin imzasiyla getirilen ?Kitle Imha Silahlarinin Yayilmasinin Önlenmesi Hakkinda Kanun? teklifinden, Içisleri Bakani'na, sivil toplum kuruluslarinin (STK) yönetimine kayyim atama yetkisi veren düzenleme çikmisti.Kanun teklifinin Meclis Adalet Komisyonu'nda görüsmeleri devam ederken, Içisleri Bakani'na dernek faaliyetini durdurma ve kayyim atama yetkisi getiren 15'inci madde AKP-MHP oylariyla kabul edildi.Komisyonda kabul edilen 15'inci madde ile Içisleri Bakani ve valilikler, derneklerin yönetiminde bulunan ve hakkinda terör sorusturmasi açilan isimleri görevden alabilecek, dernegin faaliyetini geçici olarak durdurabilecek ve gerekli görürse yönetimlerine kayyim atayabilecek.TIKLAYIN - BM teklifinden “derneklere kayyim” düzenlemesi çikti: STK'ler için OHAL hukuku yoldaMaddeye göre, çesitli alanlarda faaliyet yürüten derneklerin, ?geçici süreyle de olsa? faaliyetleri durdurulabilecek. Dernek faaliyetleri kapsaminda hakkinda terör sorusturmasi açilanlar, Içisleri Bakani tarafindan geçici bir tedbir olarak görevden uzaklastirilabilecek. Tedbirin yeterli olmamasi veya gecikmesinde sakinca bulunulan hallerde Içisleri Bakani, dernegin faaliyetinden geçici olarak alikoyabilecek.Mahkeme, bu karari 48 saat içinde denetleyecek. Bakanlik, görevden uzaklastirdigi kisilerin yerine Dernekler Kanunu hükümlerine göre kayyim da atayabilecek.43 maddelik teklifin 19 maddesi görüsülerek, kabul edildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.