Azerbaycan Ordusu sehit askerin 'Kisas'ini aldi!

Azerbaycan Ordusu sehit askerin

Yasadisi Ermeni silahli gruplarinin saldirisi sonucu Azerbaycan Silahli Kuvvetleri'nin bir askerinin sehit olmasi üzerine, Azerbaycan Savunma Bakanligi 'Kisas' operasyonu baslatti.

Tural SAHBAZLI / KAHRAMANMARAS (IGFA) - Azerbaycan, yasa disi Ermeni güçlerine karsi operasyon yapti.

Rusya Federasyonu baris gücünün geçici olarak konuslandigi Azerbaycan topraklarinda yasa disi Ermeni silahli gruplarinin üyeleri, 10 Kasim 2020 tarihli bildiri hükümlerini büyük ölçüde ihlal etmis ve 3 Agustos’ta birliklere karsi terör sabotaji eylemi gerçeklestirdigi ateskes ihlali sonucu Azerbaycan Silahli Kuvvetleri askeri Kazimov Anar Rüstem oglu sehit düstü.

Azerbaycan Savunma Bakanligi'ndan yapilan açiklamada, “Azerbaycan Ordusu birliklerinin yapmis oldugu “Kisas Operasyonu” sonucunda, Kirkgiz Tepeleri’nin yani sira Saribaba ve Karabag boyunca bir dizi önemli mevziler Azerbaycan Silahli Kuvvetleri tarafindan kontrol altina alindi. Su anda birimlerimiz yeni mevzilerin insasi ve ikmal yollarinin insaati konusunda mühendislik çalismalari yürütüyor” denildi.

 

https://youtu.be/Mj9jD9pWoLU

Ayrica Operasyon kapsaminda, yasadisi Ermeni silahli unsurlarina ait çok sayida muharebe mevziinin imha edildigi ve eski Agdere bölgesinin Yukari Oratag bölgesindeki askeri birlige hava saldirisi düzenlendigi ve yasadisi Ermeni militanlarin canli gücünün imha edildigi, ayrica birkaç D-30 obüsü, askeri araç ve çok sayida mühimmatin da imha edildigi de ögrenildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.