Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin, ekonomik degeri yüksek alternatif üretim modellerini üreticiye tanitmak için düzenledigi Tibbi Aromatik Bitki Yetistiriciligi Kursu’na katilan kursiyerler bitkileri serada toprakla bulusturdu.
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin, ekonomik degeri yüksek alternatif üretim modellerini üreticiye tanitmak için düzenledigi Tibbi Aromatik Bitki Yetistiriciligi Kursu’na katilan kursiyerler bitkileri serada toprakla bulusturdu.
Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi’nin yerelden kalkinma hedefiyle üreticinin bilinçlendirilmesi ve yeni istihdam sahalari açmak için düzenledigi Tibbi Aromatik Bitki Yetistiriciligi Kursu büyük ilgi görüyor. Kekik, feslegen, lavanta, biberiye, adaçayi, keçiboynuzu, defne gibi aromatik bitki yetistiriciligi alaninda üretim yapmak isteyen kursiyerler teorik ve pratik egitimler aliyor.
ÖNCE EGITIM SONRA DIKIM
Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Bitkisel Üretim ve Egitim Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen kursta kursiyerler, bitkilerin özelliklerini, yetistirilmesini, bakim, hasat, harman ve depolanmasi ile ilgili bilgileri ediniyor. Kursta ilk olarak bitki yetistiriciliginin teknik detaylari anlatiliyor. Teorik bilgilerin ardindan da kursiyerlere egitim aldiklari tibbi aromatik bitkilerin tohumlama, çelik yöntemi, ekimi ve dikimi gibi uygulamalari sahada gösteriliyor.
SERTIFIKA ILE ISTIHDAM YOLU
Bu kapsamda Tibbi Aromatik Bitki Yetistiriciligi Kursu’na katilan kursiyerler Büyüksehir Belediyesi’nin Dösemealti’ndaki seralarinda uygulamali egitim aldi. Insanlarin tibbi ve aromatik bitkilere olan ilgisinin her geçen gün artigini ifade eden Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Bitkisel Üretim ve Egitim Sube Müdürlügünde görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, “Kursumuz 72 saatlik teorik ve uygulamali derslerden olusuyor. Bitkilerin ekimi, topragin hazirlanisi, dikimi, bakimi ve hasat gibi islemleri detayli sekilde kursiyerlerimize anlatiyoruz. Sinifta anlatilan teorik bilgileri üretim seralarinda uygulamali olarak gerçeklestiriyoruz. Kurs sonunda Milli Egitim Bakanligi (MEB) onayli egitim sertifikasi verilecek. Kursiyerler aldiklari egitimle kendilerine yeni bir kazanç kapisi saglayarak meslek sahibi olacak. Bu sertifika ile bitki yetistiriciligi meslek olarak da yapilabilir” diye konustu.
BILGILERI KAZANCA DÖNÜSTÜRECEGIM
Kursiyerlerden Ilkay Essiz, kursta ögrendiklerini is hayatinda kazanca dönüstürmek istedigini söyleyerek, “Simdiye kadar sadece ismini bildigimiz bitkiler hakkinda genis bilgiler ögrendim. Bitkilerin nasil yetistirildigini ve nerelerde kullanildigini ögrendim. Kurs sonunda sertifikami alinca küçük bir alan kiralayip aromatik bitkiler yetistirerek aile bütçeme katkida bulunmak istiyorum” diye konustu.
SAGLIKLI BIR KURS OLDU
“Evimizin balkonunda ya da küçük bir bahçede neler yetistirebilecegimizi gördük” diye konusan kursiyer Ismail Seyrek ise “Bitki ve toprakla ugrasmak hem yarasrli bir hobi hem de saglik açisindan faydali. Bitkilerin nasil ekildigi, sulandigi, yetistirildigi kisacasi tariminin nasil yapildigina dair bilgiler edindim. Bugün de egitimini aldigimiz bitki fidelerini kendi ellerimizle toprakla bulusturduk” diye konustu.
Antalya HABERI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.