Tarih: 03.08.2022 10:39

Atik ilaç projesine yogun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Nilüfer Belediyesi’nin 2021 yilinda “Sifir Atik” projesi kapsaminda baslattigi atik ilaç toplama çalismasi Nilüferliler’den büyük destek görüyor. Bursa Eczacilar Odasi isbirligiyle yürütülen proje kapsaminda 1,5 yilda yaklasik 6,5 ton atik ilaç toplandi.

 

            Geri dönüsüm ve atik yönetimi konusunda yillardir basarili çalismalar yürüten ve ‘Sifir Atik Belgesi’ni alan Nilüfer Belediyesi’nin atik ilaçlarin toplanmasi konusunda baslattigi çalisma vatandaslardan büyük destek görüyor.

 

            Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onay alan Bursa’daki ilk 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’ni geçtigimiz yil Alaaddinbey ek hizmet birimlerinin oldugu yerleskede hizmete açan ve 14 tür atigin ayri toplandigi bu merkezde atik ilaçlari da toplayan Nilüfer Belediyesi, 1,5 yilda yaklasik 6,5 ton atik ilacin toplanmasini sagladi.

 

            Son kullanma tarihi geçmis ilaçlarin suya, kanalizasyona ve çöpe atilmasi ekosistem ve canlilar için kimyasal bir tehdit olusturuyor. Buradan hareketle yeni bir uygulama baslatan Nilüfer Belediyesi, Bursa Eczacilar Odasi’nin da destegiyle Nilüfer’deki 41 eczaneye atik ilaç toplama kutulari yerlestirerek, burada toplanan ilaçlari lisansli firmalara teslim ediyor ve ekosisteme zarar vermeden bertaraf edilmesini sagliyor. Geçtigimiz yil baslatilan proje kapsaminda simdiye kadar yaklasik 6,5 ton atik ilaç toplanarak bertaraf edildi.

 

            Eczanesine atik ilaç toplama kutusu koyarak bu projeye destek veren eczacilar vatandaslarin ilgisinden memnun. Çöpe atilarak dogaya karisan ilaçlarin antibiyotik direncine ve bagisikligin zayiflamasina neden olabildigini belirten eczaci Derya Gülpinar, bu durumun ayrica çöpü karistiran hayvanlara da zarar verebildigini hatirlatarak, ilaçlarin lavaboya dökülmesi ya da çöpe atilmasinin yanlis oldugunu vurguluyor. 

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —