Ege Üniversitesi (EÜ), “14. Tercih Günleri” programi kapsaminda Türkiye’nin dört bir yanindan gelen üniversite adaylarini kampüste agirladi. Üniversite tercihi yapacak aday ögrencilere, üniversitenin sundugu egitim ögretim, arastirma gelistirme hayati; sosyal, kültürel, sanatsal, sportif olanaklari ile barinma, beslenme ve ulasim imkânlari hakkinda bilgi vermek amaciyla 14’üncüsü gerçeklestirilen Tercih Günleri Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonunda basladi. Program kapsaminda aday ögrencilere üniversitenin akademisyenleri tarafindan ilgi duyduklari bölüm ve fakülteler hakkinda detayli bilgi veriliyor.
Geçtigimiz yil pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçeklestirilen etkinlik, bu yil hem çevrimiçi hem de yüz yüze olarak düzenlendi. Etkinlige ögrenciler ve veliler yogun ilgi gösterdi. Büyük Spor Salonunda fakülteler ve yüksekokullar tarafindan kurulan tanitim stantlarinda ögrenciler, Ege Üniversitesi hakkinda merak ettikleri tüm sorularin cevaplarini aldi.
Stantlari gezerek, üniversite adaylari ve aileleriyle sohbet eden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, üniversite egitimine baslayacak olan gençlerimizin bilinçli tercihler yapmalarini saglamak amaciyla Tercih Günleri etkinligi düzenliyoruz. Bu etkinlik araciligiyla ögretim elemanlarimiz tarafindan gençlerimize; tercih edebilecekleri bölümler, is imkânlari, üniversitemizdeki egitim, saglik, ulasim, sosyal yasam, beslenme ve barinma gibi konularda bilgiler veriliyor. Ayni zamanda aday ögrencilerimiz ve ögretim görevlilerimiz birebir iletisim kurma firsati yakalayarak, akillardaki tüm soru isaretlerini ortadan kaldiriyorlar. Seffaf ve erisilebilir yönetim anlayisimiz, ögrenci odakli uygulamalarimizla üniversitemizde olusturdugumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamimiza tüm aday ögrencilerimizi bekliyoruz” diye konustu.
Aday ögrencilerin tercih listesi olustururken göz önünde bulundurmalari gereken noktalara da dikkat çeken Rektör Budak, “Adaylar, tercihlerinde yer verecekleri üniversitelerin egitim ögretim altyapisina, kampüs olanaklarina, akademisyen gücüne, sahip olduklari hem kurumsal hem de program akreditasyonuna, uluslararasi akademik standartlara uyumuna, bilisim altyapisina, ögrencilerine yönelik pozitif uygulamalarina sektörlerle is birliklerine, ögrenci topluluklarinin yelpazesine saglik, beslenme, barinma, ulasim imkânlarina dikkat etmeliler” dedi.
“Hem bizim için hem de ailelerimiz için oldukça verimli bir etkinlik”
Tercih Günleri etkinliginin gençler için faydali olacagini ifade eden aday ögrenci Irem Öztürk, “Ege Üniversitesi Tercih Günleri etkinligini hem biz aday ögrenciler hem de ailelerimiz için oldukça verimli buldum. Benzer etkinliklere kiyasla, stantlarda yalnizca ögrencilerin degil, ögretim görevlilerinin de yer almasi hosumuza gitti. Çünkü ailelerimizle birlikte akillarimizda hiçbir soru isareti kalmayacak kadar kapsamli bilgiler edindik. Etkinligin benim gibi aklinda soru isaretleri bulunan diger adaylar için de epey faydali olacagini düsünüyorum” dedi.
Etkinlige katilan aday ögrencilerden Ahmet Yilmaz ise “Gerek kampüs gerekse egitim ve ögretim imkânlari açisindan Egeli olmaktan mutluluk duyacagimizi düsünüyorum. Etkinlige geldigimde edindigim bilgiler de bunu dogruluyor. Stantlarda yalnizca ögrencilerin degil, hocalarin da bulunmasi bizlere verilen degeri gösteriyor. Umarim gelecek sene ben de bir Egeli olarak buradaki stantlarda yer alabilirim” diye konustu.
“Iletisim Fakültesi teorik egitimin yaninda uygulama imkâni sunuyor”
EÜ Iletisim Fakültesinin standinda görev alan Ars. Gör. Ecenur Kaya Yildirim, “Biz, 50 yili askin tarihi olan, ulusal alanda akredite olarak kalitesini kanitlamis ve uluslararasi geçerli diploma imkâni sunan bir fakülteyiz. Teorik altyapiyi verebilecek donanimli akademik kadronun yani sira; ögrencilerine Medya Uygulama ve Arastirma Merkezi çatisi alindaki EÜ Televizyonu, Ege Ajans Haber Ajansi, Radyo Ege Kampüs gibi uygulama alan ve imkânlari da sunuyoruz. Ögrencilerimiz; Erasmus, Farabi gibi degisim programlarindan da yararlanabiliyor. Bu yil tercih yapacak ögrencilerimizi dört gözle bekliyoruz” dedi.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.