Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fizigi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Gazi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögrencilerine 9 Agustos 2022 Sali günü aksami çevrimiçi seminer verdi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fizigi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Gazi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögrencilerine 9 Agustos 2022 Sali günü aksami çevrimiçi seminer verdi.
Gazi Üniversitesi’nin aktif ögrenci topluluklarindan olan Eczacilik Fakültesi Pharmainovatif Toplulugu Baskani Rahmancan Yurduseven’in moderatörlügünde gerçeklestirilen "Üniversite Ögrencileri için Proje Döngüsü Yönetimi" konulu seminerde proje fikri gelistirme, uygulama ve sonuçlandirma süreçleri yani sira ufuk açici konulardan bahis açildi.
Google Meet üzerinden yürütülen programa topluluk üyesi ögrencilerin disindan da katilima müsaade edildi ve 30’a yakin kisi istirak etti. Mesleki yeterlilikleri edinme ve ögrenme yolunda lisans düzeyinde yüksek ögretime devam ederken çevrelerindeki problemleri gözlemleyerek günümüz bilgi ve teknoloji çagina uygun, yenilikçi ve inovatif fikirlerle çözüm odakli projeler ortaya koymayi arzulayan ögrencilerin sorularina da cevap veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBITAK programlari hakkinda özet tanitici bilgiler verdi. Proje döngüsü yönetimine iliskin teknik bilgiler paylasti ve ögrenci projelerinde akademik danismanlardan yararlanmanin önemine degindi.
Ayrica kirsalda köy ve kasaba okullarindaki egitim faaliyetlerine yönelik gönüllü olarak yürüttügü çalismalardan da bahseden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, projelerde de gönülden gelerek yer almak ve çalismak gerektigini ve samimiyetin önemini izah ederek aksine durumlarda “proje çöplügü” ortaya çikabilecegini de belirtti.
Katilanlarin çok faydali bulduklari ve memnun kaldiklari seminere iliskin görüslerini paylasan ögrenciler, proje tabanli çalisma kültürüne yönelik olarak nasil yol alacaklari, bir fikri nasil projelendirecekleri, hocalariyla daha fazla vakit geçirmenin önemi ve gerekliligi, akillarindan geçirdikleri fikirleri hayata yansitma yollari, proje yürütürken dikkat edecekleri noktalari, proje asamalari, proje süreçlerinde prosedürün nasil isledigi, hakemlerin nelere dikkat ettikleri ve kendilerinin nelere dikkat etmesi gerektigi yönünde degerlendirmelerde bulundular.
Ögrenciler, seminerin kendilerine inanç kattigini; bilim yolunda ilerlerken yapabileceklerine dair inançlarinin arttigini da ifade ettiler. Bir fikri hayata geçirmenin degeri, Türkçe’nin dogru kullanilmasinin ne kadar gerekli oldugunun açiklik kazandigi, ögrencilik sürelerinde de daha çok arastirmalari ve daha çok projelere bakmalari ve aktivitelere katilmalarinin gerektigi, yeni kavramlar ögrendikleri, nasil baslamak gerektigi, düsünmeyi ögrendikleri, zihinlerinde çözümlenmeyen bazi konularin çözümlendigi seklinde konusan ögrenciler, proje asamalarinda izlenecek yolu TÜBITAK programlari araciligiyla bu seminerde daha iyi anladiklarini vurguladilar.
Ayrica, Prof. Mustafa Böyükata " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Dr. Mustafa Böyükata gibi hocalarin varligina sevindiklerine de deginen ögrenciler, bir projenin amaci ile hedefleri ve onlarin olusturulma biçimini, egitimin sadece okulda olmadigini ve okul disinda da kendilerine bir seyler katmalari gerektigini, projeyi arastirirken nelere bakmalari gerektigini, yeterince temele ve tecrübeye sahip olmadiklari için bu seminerin faydali oldugunu söylediler. Sürdürülebilirlik gibi kavramlari yanlis bildiklerini fark ettiklerini ve bunlara benzer pek çok konuda farkindalik, bilinçlenme ve motivasyon olustugu yönünde düsüncelere de ifadelerinde yer verdiler.
Seminere dair Gazi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilkay Erdogan Orhan, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya ilettigi mesajinda ögrencilerine vakit ayirdigi için kendisine tesekkür etti ve harika bir program planlanmis oldugunu ifade etti.
Seminerin sonunda Gazi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Pharmainovatif Toplulugu Baskani Rahmancan Yurduseven, davetlerine olumlu karsilik verip bilgi birikimlerini kendileriyle paylasan Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nin proje asamalarinin her bir noktasina degindigini, kendilerini hem motive edip hem de bilgilendirdigini, kendilerine çok sey kattigini hatirlatarak tesekkür etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.