IMO Bursa depremi konustu

TMMOB Insaat Mühendisleri Odasi (IMO) Bursa Subesi, 17 Agustos 1999 Marmara Depremi’nin 23’üncü yil dönümünde Bursa’da Deprem Gerçegi Paneli düzenledi.

20.08.2022 17:40:00 213 0
IMO Bursa depremi konustu

BURSA (IGFA) -  IMO Bursa Subesi tarafindan 17 Agustos 1999 Marmara Depremi’nin 23’üncü yil dönümünü anmak ve deprem gerçegini hatirlatmak için bir dizi etkinlik düzenlendi. Sube Konferans Salonunda gerçeklestirilen “Bursa’da Deprem Gerçegi Paneli”nde akademik bakis açisi ile kentin depreme ne kadar hazir oldugu ele alindi. Panele, IMO Bursa Sube Baskani Ülkü Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katildi.

Bursa Uludag Üniversitesi Insaat Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Livaoglu’nun moderatörlügünde gerçeklestirilen panelde Bursa Teknik Üniversitesi Insaat Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Eyübhan Avci, Eskisehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Dr. Ögretim Üyesi Muammer Tün, geoteknik ve jeofizik bilimleri açisindan Bursa’nin depremselligini degerlendirdiler.

Açilis konusmasini gerçeklestiren IMO Bursa Sube Yönetim Kurulu Baskani Ülkü Küçükkayalar, Marmara Depremi’nin yil dönümünde, akademik bakis açisiyla kentin durumunu gözler önüne sermenin degerli oldugunu belirterek, panelden çikacak sonuçlarin ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin faydalanabilecekleri sekilde hazirlanip sunulacagini söyledi.

TÜN: BURSA’DA TAS TAS ÜSTÜNDE BIRAKMAYAN FAY HATTI YERINDE

Ardindan ilk sunumu gerçeklestiren Eskisehir Teknik Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Muammer Tün, Bursa’nin tektonik ve jeofizik açidan ne durumda oldugunu, AFAD ile birlikte yürütülen çalismalarini anlatti. Bursa ve çevresinde diri fay hatlari ile ilgili arastirmalar yürüttüklerini kaydeden Tün, Bursa’daki en büyük sismik tehlike Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun en güney kolu, Bursa 1855 yilinda yasanan deprem Hasanaga’dan baslayan ve Kestel’e uzanan noktada tas tas üstünde kalmamis. Agir yikimlar olmus. Bu hasari meydana getiren fay MTA Diri Fay Haritasinda yok. Bunun ile arastirmalar geçmisten günümüze yapilmis. Biz de bu bulgulardan yola çikarak çalismalar yaptik. 2020 yilinda Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskisehir Üniversitesi isbirliginde AFAD ve Yerel Yönetimlerin katkilariyla saha çalismalari yaptik. Bu fay hattinin yerinde oldugunu tespit ettik” dedi.

TÜN: RISK YÖNETIMI ASAMASINDA ÖLÜ TOPRAGI SERILMIS BIR COGRAFYA GIBIYIZ

Bu fay hattinin belirlenip yapilarin buna göre tasarlanmasinin önemli oldugunu vurgulayan Dr. Ögretim Üyesi Tün, “Risk yönetimi asamasinda harcadigimiz emek, kaynak, kriz anindaki harcayacagimiz 7 birimlik kaynagin içinden 1 birim ediyor. Ama risk yönetimi asamasinda ölü topragi serilmis bir cografya gibiyiz. Biz o bir birimi istiyoruz bunun için kaybedecek bir saniyemiz yok. Krizde 7 birimin karsilamayacagi can kayiplari yasayabiliriz. Örnegin tespit edilen fay hatti Acemlerdeki köprünün altindan geçiyor. Köprüler bir afet aninda can damari özelligi yasiyor ulasim için kritik. O köprü ayakta kalmazsa Bursa’nin can damarlarindan birisi kesilecek. Bursa’da deprem tehlikesi var mi? Bazi arastirmacilara göre 2 bin yil deprem olmayacak, Bazi arastirmacilara göre her an 7 büyüklügünde deprem olabilir. Bursa bir havza bu nedenle çevresindeki fay hatlarinin da ciddi bir yer tepkisi etkisi olacak. Biz neye göre risk yönetimi yapmaliyiz bu gün 7 büyüklügünde deprem olacakmis gibi risk yönetimi yapmaliyiz” diye konustu.

Deprem tehlikesi yüksek illerde verilerin bir an önce hazirlanmasi gerektigini ifade eden Tün, dirençli binalar ve dirençli yapilar için hep birlikte çalismaya davet etti.

AVCI: ZEMIN ILE ILGILI DEGERLENDIRMELER ES GEÇILIYOR

Bursa Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Eyübhan Avci, Bursa’nin zemin yapisi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kentin detayli bir zemin haritasini olusturmak için çalismalar baslattiklarini anlatan Avci, kentsel dönüsüm ve yeni yapilar için yol haritasi olabilecek çalismalar yürüttüklerini kaydetti. Bursa’da deprem durumunda sikintili olan zemin özellikleri oldugunu dile getiren Avci, kentin sivilasabilir ve yumusak kil zeminine sahip oldugunu vurguladi.

Doç. Dr. Eyübhan Avci, egimli arazilerde ve düz yüzeylerde sivilasabilecek bir zemine sahip Bursa’nin özellikle eski yapilarinda, 99 öncesi yapilarinda zemin iyilestirmeleri yapilmadigi için risk oldugunu belirterek, “Eski yapilarimizin durumu nedir? Bununla ilgili çok büyük belirsizlik var. Zeminle ilgili degerlendirmeler es geçiliyor. Yapi sivilasabilir bir zonun üzerine oturduysa ne yapilacak? Üst yapinin da performansi kötüyse deprem aninda kaçinilmaz bir hasar olusturacaktir” dedi.

 

AVCI: SADECE ÜST YAPININ DEGIL ZEMININDE IYI TASARLANMASI GEREKLI

1964’te Japonya Niigata’da meydana gelen depremden örnekler veren Doç. Dr. Avci, sivilasmanin yasandigi zeminlerde üst yapilarinda iyi durumda olmadigi düsünüldügünde hasar ve kayiplarin artacagina dikkat çekti. Bursa’nin sivilasabilecek bir zemine ve güvensiz üst yapilara sahip oldugunu hatirlatti. Avci, üst yapilarin tasarimi için günümüzde belirli bir yol alindigini ifade ederek sunlari söyledi:

“Sadece üst yapinin degil zemininde iyi tasarlanmasi gerekli. Bursa egimli araziler üzerine kurulu ve çok sayida istinat duvari var. Uygulamalar dogru yapilmazsa bir deprem aninda yikilmasi söz konusu. Yamaç molozunun üzerine yapilmis yapilarimiz var. Deprem aninda sivilasma ile birlikte heyelanlar artabilir. Bu nedenle detayli zemin haritasinin çikartilmasi gerekli, üst yapinin iyi tasarlanmasi yeterli degil zemine de hakim olmaniz gerekli. Bursa’nin zemin haritasinin olusturulmasi için çalismalar baslattik. Ankara Yolu’nun üst kisminda kalan Hürriyet Mahallesi’nden Gürsu’ya kadar Osmangazi - Yildirim Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi’nin katkilari ile zemin haritalarini olusturmaya basladik. Yeni yönetmelik ile yeni yapilarda iyilestirmeler yapiliyor ama kaçak yapilarda zemin ile ilgili problem olursa ne olur bunu görmek istedik. Çalisma sonunda bunu kentin geneline yaymak istiyoruz. Haritayi çikarttiktan sonra gelistirdigimiz bor temelli bir malzeme ile zemin iyilestirmeyi saglamak istiyoruz. Bu malzeme zemin içindeki bosluklara yerlesiyor zemini kati bir kütle haline getirip sivilasmayi önlüyor. Maliyet iyilestirme için önemli bu nedenle ekonomik bir çözüm üretmeye çalistik ayrica çevre dostu dogal madenlerden elde edildigi için yer alti suyuna karistiginda tehlike olusturmayacak.”

LIVAOGLU: BURSA DEPREMDEN KORKMALI

Bursa Uludag Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Livaoglu, arastirmalari süren Bursa’daki fay hatti ile ilgili degerlendirmede bulunarak, “Bir fayin fay sayilabilmesi için MTA’nin haritasina girmesi gerekli Muammer Tün hocamizin arastirdigi fay hatti MTA’nin haritasinda olmasi gerekli. Bu arastirma yapilarimizin tasarimi için önemli mevcut risklerin içine bir risk daha konulmus olacak. Marmara’da olusan faylanma nedeniyle de Bursa tehlike altinda, hep Istanbul’u konusuyoruz ama Bursa daha büyük tehlike altinda. Bursa depremden korkmali” diye konustu.
 

LIVAOGLU: DEPREME HAZIRLIK KONUSUNDA SORUN UYGULAMADA

‘Riski olusturan seyler insanlarin yaptiklari ürünler, depremin neden oldugunu biliyoruz ama insan unsurunun devreye girmesiyle depremde kayiplar yasiyoruz’ diyen Prof. Dr. Livaoglu söyle devam etti:

Biz önlem almadigimiz için ekonomik kayiplar yasiyoruz. Tehlike var oldugunu depremden sonra görüyoruz. Depremden önce görmedigimiz için bu tehlikeleri fark edemiyoruz. Fay sistemleri üzerindeki depremleri, neler yasandigini görüyoruz mühendislik açisindan ne yaptik? derseniz. Belge üzerinde güzel seyler yaptik. 1945 yilindan 2018 yilina kadar deprem haritalarina baktigimizda büyük farklilik yok. Arastirmalar yapildikça tehlike haritalari gelistirildi. Ana tehlikeleri biliyoruz ama bizim problemimiz uygulamada. 1972 yönetmeligine göre yapilmis bir yapinin 99 depremini ayakta atlatmasi mümkün. Bizim hatamiz uygulamada. Yapinin yönetmelige uygun yapilip yapilmadiginda. Yazili metinde sorunumuz yok, uygulamada ve uygulamalarin denetlenmesinde sorunlar var. Türkiye’de insanlarin en yogun yasadigi bölgelerde yasiyoruz. Peki Bursa’da durum ne? Bir ögrencimiz tez asamasinda 2018 yilinda Kentsel dönüsüme basvurmus 2 bin 244 yapinin içinden rastgele seçilmis 500 adet yapi üzerindeki istatistikleri arastirdi.  Osmangazi- Yildirim- Nilüfer’den rastgele seçilen yapilardan 303’ü Nilüfer’deydi. Seçilen yapilarin yüzde 55’inin ruhsati var, yüzde 35’i kaçak, yüzde 10’u projeye uygun yapilmis. Yapim yilina göre baktigimizda yapilarin en yogun tekabül ettigi yillar 94 ile 98 arasi aslinda nispeten yeni yapilar. Kat yükseklikleri çogunun 5 katli. Zemin etüt raporlari ile dosyadaki yapilarin beyan edilmis zemin siniflarina ne kadar uyduguna baktik. Çogu uygun degil. Projelerin beton basinçlarini ve donati siniflarini, oranlarini incelendiginde yillarin bize bir sey ögretmedigini görüyoruz.”

Livaoglu, durum degerlendirmesinin ardindan 2018 yilinda çikan Deprem Yönetmeligi ile gelen yenilikleri aktardi.

Panel, IMO Bursa Sube Yönetim Kurulu Baskani Ülkü Küçükkayalar’in akademisyenlere tesekkür plaketlerini sunmasiyla son buldu.

Bursa HABERI


Fransa'dan Ukrayna'ya Tam Destek: Rusya'ya Karşı Meşru Müdafaa İçin Füzeler Kullanılabilir

Fransa, Ukrayna'ya olan desteğini artırarak, uzun menzilli füzelerin meşru müdafaa çerçevesinde kullanılabileceğini ve Fransız askerlerinin gönderilmesini değerlendirdiğini belirtti.

Olası Bir 3. Dünya Savaşında Türkiye’nin Gücü Nedir?

Türkiye, olası bir 3. Dünya Savaşı'nda stratejik konumu, güçlü askeri kapasitesi, yerli savunma sanayii ve diplomatik gücüyle dikkat çekiyor. Güçlü ve zayıf yönleriyle Türkiye'nin küresel arenadaki rolünü keşfedin.

ABD'den Netanyahu Kararı Sonrası İlk Açıklama

Netanyahu tutuklama emri sonrası ABD açıklaması geldi. Beyaz Saray, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararını reddettiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Gallant hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

G20 Liderler Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Üsküp 1911 Futbol Kulübü'nün Tarihi ve Yeniden Doğuşu

Üsküp 1911 Futbol Kulübü, Makedonya'nın Üsküp kentinde Türkler tarafından yeniden kuruldu. Başkan Şahin Amit, kulübün renklerinin siyah matemi, beyaz umudu ve kırmızı Türk bayrağını simgelediğini belirtti.

KKTC 41 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Trump Engages in Crucial Dialogue with Putin Amidst Rising Tensions

Former U.S. President Donald Trump held a significant phone conversation with Russian President Vladimir Putin, urging de-escalation in Ukraine. This diplomatic effort aims to reduce tensions and promote peace.

Global Emotions Raporu: Türkiye 16. Sırada, En Sinirli Ülke Kuzey Kıbrıs!

Global Emotions raporunda Türkiye, en sinirli ülkeler arasında 16. sırada yer alırken, en az gülen ve kahkaha atan ülkeler arasında ikinci sırada yer aldı.

İlham Aldıklarım: Ayhan Metin'in Etkileyici Yolculuğu

Ayhan Metin'in çocuk felci ile mücadelesi ve sporun gücü sayesinde hayata tutunma hikayesi, herkese ilham veriyor. Mücadeleye devam etmek ve umudun gücüne inanmak üzerine.

Temizlikte Pratik Çözümler Nelerdir?

Temizlik ipuçları ve püf noktaları ile evinizin her köşesini pratik ve etkili yöntemlerle temizleyin. Doğal malzemeler kullanarak hem sağlıklı hem de ekonomik çözümler elde edin.

Oyun Dünyasında Neler Oluyor? En Son Gelişmeler ve İncelemeler!

Yeni oyun haberleri ve incelemeleri ile oyun dünyasındaki en güncel gelişmeleri takip edin. Son çıkan oyunlardan popüler incelemelere kadar her şeyi burada bulabilirsiniz.

İstanbul Beylikdüzü Fabrika Yangını Korkuttu: Can Kaybı Yok

İstanbul Beylikdüzü OSB'de plastik fabrikasında çıkan yangın, lodosun etkisiyle çevredeki fabrikalar için büyük tehdit oluşturdu. Çok sayıda itfaiye ekibi ve AFAD olay yerine sevk edilirken, can kaybı olmaması sevindirdi.

İnegöl Belediyesi'nden kar sonrası ani müdahale

Bursa İnegöl Belediyesi yüksek kesimlerde ulaşımın aksamaması için sahaya indi. Köy yollarında ekipler kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Galata Eğitim Bahçeşehir'den Başarılı Müdür Yahya Öztürk'e Öğretmen Günü Sürprizi

Galata Eğitim Bahçeşehir'den Yahya Öztürk'e Öğretmen Günü Kutlaması: Galata Eğitim Bahçeşehir yetkilileri, başarılı müdür Yahya Öztürk'ü Öğretmen Günü'nde ziyaret ederek, onun eğitime olan katkılarını onurlandırdı.

Sosyal Medya Fenomenlerine Yasadışı Bahis Soruşturması: Detaylar Ortaya Çıkıyor

Sosyal medya fenomenlerine yönelik yasa dışı bahis soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Reklam başına 250 bin TL kazanç sağlayan fenomenler, menajerleri aracılığıyla yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarını yapıyor.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Pençe Kilit'te teröristlerin silahlarına el konuldu

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

TÜYAP, Avrupa'nın En Büyük Ambalaj Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa'nın en büyük ambalaj fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Ravza Zeybek Konya Kitap Günleri'nde Okurlarıyla Buluştu

Ravza Zeybek, Konya Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşarak özgürlüğün ve okumanın önemini vurguladı.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Bahçekentliler Derneği ve Galata Eğitim Kurumu’ndan Eğitimde İşbirliği

Bahçekentliler Derneği Başkanı Muhammed Abu-Albar ve Galata Eğitim Kurumu Müdürü Harun Karaşahin, Bahçekentlilere eğitimde katkı sağlamak için bir araya geldi.

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı Ziyaret Etti

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, halk tarafından büyük memnuniyetle karşılandı ve yeni kaymakamın Başakşehir'e katkıları merakla bekleniyor.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

1

Global Emotions Raporu: Türkiye 16. Sırada, En Sinirli Ülke Kuzey Kıbrıs!

2

Arda Güler, Eşsiz Hareketiyle Maça Damga Vurdu! Dünya Onu Konuşuyor

3

Antalya Havalimanı'nda Uçak Yangını: 79 Yolcu Tahliye Edildi!

4

Beşiktaş'ın Galibiyet Hasreti Sürüyor: Göztepe'den Farklı Galibiyet!

5

İlham Aldıklarım: Ayhan Metin'in Etkileyici Yolculuğu

6

Üniversite Hazırlık İpuçları ve Rehberleri

7

Kara Yollarında Son Durum: Hangi Bölgeler Dikkat Gerektiriyor?

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.