Tarih: 04.09.2022 18:28

Çölyak hastalarina glutensiz asure

Facebook Twitter Linked-in

BURSA (IGFA) - Engelliler basta olmak üzere toplumun tüm dezavantajli gruplarina yönelik ayricalikli etkinliklere imza atan Büyüksehir Belediyesi, çölyak hastalari için farkindalik olusturacak bir etkinlige daha imza atti.

Farkli zamanda glütensiz gida paketleri ile desteklenen çölyak hastalari bu kez 'Glütensiz Asure' etkinliginde bir araya geldi. Muharrem Ayi'nda kentin farkli noktalarinda 10 binlerce Bursaliya asure ikraminda bulunan Büyüksehir Belediyesi, çölyak hastalarini da unutmadi. Bursa Çölyakla Yasam Dernegi isbirligiyle hazirlanan etkinlikte çölyak hastalari, glüten içirmeyen asureden yiyerek, Muharrem Ayi'nin manevi hazzini yasama imkani buldu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bu özel etkinlikte çölyak hastalari ile bir araya geldi.

Baskan Aktas, Büyüksehir Belediyesi olarak, özel gereksinimli çocuklar ve ailelerine yönelik egitim, saglik, spor, sanat ve sosyal destekler olmak üzere sosyal yasamla bütünlesmelerini saglamak amaciyla birçok alanda hizmet ürettiklerini söyledi.

Çölyak ve fenilketonüri hastaliklariyla mücadelede de çesitli sosyal desteklerde bulunduklarini hatirlatan Baskan Aktas, hastalikla mücadelede birlik, beraberlik ve dayanisma duygularinin daha da güçlenecegi inanciyla, glutensiz asure etkinligi düzenlediklerini kaydetti. Bursa Çölyakla Yasam Dernegi Baskani Yusuf Altay ise,  hastalikla mücadelede kendilerine sagladiklari destekler nedeniyle Baskan Aktas'a tesekkür etti.

Baskan Aktas, etkinlige katilan çölyak hastalarina elleriyle ile asure ikram etti.

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —