Yeni koronavirüs genelgesi!

Yeni koronavirüs genelgesi!

Içisleri Bakanligi 81 Il Valiligine "Otel/ Konaklama Tesislerinde Yilbasi Programlari" konulu yeni ek tedbirleri kapsayan bir genelge gönderdi

Içisleri Bakanligi 81 Il Valiligine "Otel/ Konaklama Tesislerinde Yilbasi Programlari" konulu genelge gönderdi. Genelgede, daha önce illere gönderilen genelge ile otel ve konaklama tesisleri içerisinde bulunan lokanta, restoranlarin sadece konaklama yapan müsterilerine hizmet verebilecekleri ve bu faaliyetin devami sirasinda uyulmasi gereken kurallarin belirlendigi hatirlatildi.

Genelgede, yaklasan yilbasi öncesinde bazi otel/konaklama tesislerince, alinan tedbirlere aykiri sekilde içerisinde yemekli/müzikli eglence programlari da bulunan yilbasi paketlerinin reklamlarinin yapildigi, satisa sunuldugu, bu durumun da salginla mücadele amaciyla alinan diger tedbirlerin sorgulanmasina neden oldugu ifade edildi.

EK TEBIRLER ALINDI

Genelgede, sokaga çikma kisitlamasinin uygulanacagi 31 Aralik 2020 Persembe günü 21.00'den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü 05.00'e kadar otel/konaklama tesisleri için alinan ek tedbirler su sekilde siralandi:

*Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçli müsteri kabul edebilecek olan oteller ve/veya konaklama tesislerinde; sosyal izolasyon ile basta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarina aykiri olmasi nedeniyle yilbasi kutlama programi icra edilmesine, eglence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

*Bu dogrultuda oteller ve konaklama tesisleri, yilbasinda yemekli-müzikli kutlama/eglence programlari yapilacagi yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak.

*Bu süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansi dahil canli müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00'den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diger otel salonlarinda kayit dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir sartta müzik yayinina izin verilmeyecek.

*Yine bu günlerde; otel/konaklama tesislerinde konaklayan müsterilerin kalabalik sekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alinacak. Yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek.

*Otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda, "Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler" konulu daha önce illere gönderilen genelge ve Saglik Bakanligi "Salgin Yönetimi ve Çalisma Rehberi" ile getirilen tüm tedbir ve kurallarin eksiksiz uygulanmasinin temin edilmesine yönelik denetim faaliyetleriyogunlastirilacak.

*Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde, Kimlik Bildirme Kanununun ilgili maddesi hükmü dogrultusunda oteller ve konaklama tesisleri tarafindan kendilerine yapilan bildirimlerin dogruluguna ve güncelligine dikkat edilecek. Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müsterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kisiler arasinda olup olmadigi kontrol edilecek.

*Vali ve kaymakamlarca Umumi Hifzissihha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarinca Il/Ilçe Umumi Hifzissihha Kurullari kararlarinin ivedilikle alinacak ve uygulamada herhangi bir aksakliga meydan verilmeyecek.

*Belirlenen esaslara aykiri uygulama yaptigi veya eglence yeri seklinde faaliyetlerde bulundugu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hifzissihha Kanununun ve Turizmi Tesvik Kanununun ilgili maddeleri geregince idari islem tesis edilecek ve konusu suç teskil eden davranislara iliskin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsaminda gerekli adli islemler baslatilacak.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.