Tarih: 05.09.2022 12:49

Konservatuvar yetenek sinavlari yapildi

Facebook Twitter Linked-in

KOCAELI (IGFA) - Kocaeli'nin en önemli sanat egitim kurumu olan Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuvarinin 2022-2023 egitim-ögretim dönemi yetenek sinavlari hafta sonunda gerçeklestirildi. 7 bölüm ve 29 sanat dalinda yapilan sinavlara 5 ila 55 yas arasinda 1.531 kisi katildi.

Sinav sonuçlari 7 Eylül Çarsamba günü www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden açiklanacak.

4 SANAT MERKEZINDE ES ZAMANLI YAPILDI

Yetenek sinavlari Büyüksehir Belediye Konservatuvarinin dört ayri merkezinde ve es zamanli olarak gerçeklestirildi. Güzel Sanatlar branslarinin sinavlari Anit Park içindeki Sanat Atölyesi’nde, bale bölümünün sinavlari SDKM’de, geleneksel sanatlarin sinavlari Seka Kültür Alani içindeki Geleneksel Türk Süsleme Sanatlari Egitim Merkezi’nde, müzik bransinin sinavlari ise Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Sube Müdürlügü’nde yapildi.

 

Müzik bransi sinavlarinda adaylarin müzik duyum yetenekleri üzerinde durulurken, bale bransinda fiziksel uygunluk, esneklik, hareket algisi ve müzikal durusa bakildi. Güzel sanatlar bölümlerinin sinavlarinda, verilen kompozisyonun kagit üzerine kara kalem ile aktarimi istenirken, geleneksel sanatlar sinavinda ise bir ya da üç parçadan olusan objelerin kagit üzerine kara kalem aktarimina bakildi.

Konservatuvarin yeni egitim dönemi kayitlari ise 7-13 Eylül tarihleri arasinda yapilacak. Kayit yaptirmayan ögrencilerin haklari yedek ögrencilere geçecek. Konservatuvarda 2022-2023 egitim ögretim dönemi 19 Eylül Pazartesi günü baslayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —