Tarih: 06.09.2022 08:01

Camiye giden çocuklara bisiklet

Facebook Twitter Linked-in

KONYA (IGFA) - Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsaminda merkezde üç farkli camide düzenlenen bisiklet dagitim programlarina katilarak çocuklara bisikletlerini hediye etti.

Ilk olarak Selçuklu Bosna Hersek Mahallesi Yunus Emre Camii’nde daha sonra Karatay Akabe Mahallesi Karbel Erkam Camii ve Meram Gödene TOKI Hicret Camii’nde gerçeklestirilen bisiklet dagitim programlarinda çocuklarla bir araya gelen Baskan Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsaminda çocuklarin sorumluluklarini yerine getirerek 60 günde 40 gün sabah namazina geldigini ve bisiklet ödülünü kazandigini hatirlatti.

2.425 CAMIDE 21 BIN 185 ÇOCUK BISIKLET ALMAYA HAK KAZANDI

Merkezdeki camilerde bisikletlerin dagitimina basladiklarini kaydeden Baskan Altay, “Su an itibariyle tasra ilçelerin tamaminda bisiklet dagitimi tamamlandi. Merkezde de Meram, Karatay ve Selçuklu’da insallah 10 gün içerisinde tamamlamayi planliyoruz. 2.425 camide 21 bin 185 çocugumuz bisiklet almaya hak kazandi. Onlari gönülden kucakliyorum. Insallah camilerimizin daimi cemaatleri olurlar. Anne, babalara ve imamlarimiza, Diyanet Teskilati’miza tesekkür ediyorum.” diye konustu.

BASKAN ALTAY ÇOCUKLARA TRAFIK KURALLARINI HATIRLATTI

Bisikletlerini alan çocuklara trafik kurallarina uymalari konusunda uyarilarda da bulunan Baskan Altay, “Bisikletlerimizin dagitimini gerçeklestiriyoruz. Ayrica bisiklet kurulumlari da anlasmali bisiklet tamircilerimiz tarafindan ücretsiz olarak çocuklarimiza gerçeklestirmis olacak. Çocuklarimizin trafik kurallarina uymalarini ve kasksiz bisiklete binmemelerini de ailelerinden ve çocuklarindan istirham ediyorum. Iyi günlerde kullansinlar. Hayirli olsun insallah.” ifadelerini kullandi.

BISIKLETLERINE KAVUSAN ÇOCUKLAR MUTLU OLDU

Proje dolayisiyla Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür eden çocuklar da bisikletlerine kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Bisiklet almaya hak kazanan çocuklar dagitim yapilacak tarihleri ve camileri Konya Büyüksehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarindan ögrenebiliyor. Hak sahibi çocuklarin bisikletlerinin montaji ücretsiz olarak anlasmali servisler tarafindan yapiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —