ORDU (IGFA) - Hayvanciligin daha modern yapilmasinin saglanmasi ve binlerce kisiye istihdam olusturmasi hedeflenen projenin detaylari belli oldu. Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi, Mesudiye Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi (OTSO), Ordu Ticaret Borsasi (OTB) is birliginde Mesudiye ilçesinde hayata geçecek olan çalismada hayvanciligin tüm detaylari ayni alanda bulunacak. Buna göre hayvan barinaklari, et entegre tesisi, hayvan hastanesi, biyogaz tesisi, gübre fabrikasi, yem fabrikasi gibi tesisleri ile yetistiricilikten bakima, et ve et ürünleri üretimden pazarlamaya kadar büyükbas hayvancilikta her asama Ordu Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde birlesecek.
100 ADET BESI ISLETME TESISI KURULACAK
Ordu Mesudiye Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 100 adet Besi Isletmesi kurulacak. Besi isletmeleri en az 50 bas kapasitede olacak sekilde organize edilecek ve öncelikli olarak bölgede yasayan vatandaslarin talepleri dogrultusunda hayvancilik isletmeleri kurulacak.
YILLIK 7 BIN TON ET ÜRETIMI GERÇEKLESECEK
TDIOSB ’nin en önemli ihtiyaçlari arasinda olan Et Entegre Tesisi ve Mezbaha Tesisi ile yillik 7.000 ton et ve et ürünleri üretimi gerçeklesecek. Etin üretiminden islenmesine, yan ürünlerinin degerlendirilmesinden, paketlenmesine ve soguk zincirde korunmasina kadar her türlü asama kolaylikla sürdürülebilecek. Ordu, sanayi isletmeleriyle kendi markasinda et ve et ürünlerini piyasaya sunacagi, pazarlayacagi bir üretim merkezine dönüsecek.
BÖLGEDE YETISTIRILEN TAHILLARA ALIM GARANTISI SAGLAYACAK
TDIOSB bünyesinde kurulacak olan Yem Fabrikasi hem yem yapiminda kullanilan bugday, arpa, yulaf, misir, ayçiçegi gibi bölgede üretilen tahillara alim garantisi saglayacak. Hayvancilik ile istigal eden üreticilerin besi yemine ulasmasi noktasinda kolaylik saglayacak.
ELEKTRIK KESINTILERININ ÖNÜNE GEÇILECEK
Mesudiye Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacagi bölgeye 7.500 kW enerji nakli de saglanacak. Böylelikle hem TDIOSB ’nin ihtiyaci olan enerji karsilanirken hem de bölgenin de en önemli sorunlarindan olan elektrik kesintilerinin önüne geçilecek.
BÖLGE HALKI DAHA UCUZA ELEKTRIK TÜKETECEK
Ayrica TDIOSB bünyesinde kurulacak Biyogaz Tesisi ve bu tesis ile baglantili olarak kurulacak Gübre Fabrikasi bölgede önemli bir istihdami beraberinde getirirken; yöre halkinin daha ucuza enerji ve tarimsal amaçla gübre kullanmasini saglayacak.
IÇME SUYU PROBLEMI ÇÖZÜLECEK
Proje ile birlikte Melet Irmagi’ndan saniyede 29 litre, günlük ise 1.5 milyon litre suyun nakli Güzle bölgesine ulastirilacak. Bu kapasite ihtiyaçlar dogrultusunda saniyede 45 litreye kadar çikartilabilecek ve bölgenin en önemli problemlerinden olan su ihtiyaci sorunu giderilecek. Böylelikle Güzle Bölgesinin içme suyu problemi ortadan kaldirilirken tarimsal sulama amaciyla kullanacagi suyun da tedariki saglanmis olacak.
PROJEYLE ORDU, BESI SIGIRCILIGININ MERKEZI OLACAK
Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Ordu Ili besi sigirciligi konusunda bir merkez haline gelecek. Hayvancilik sektörünün en büyük girdisi olan yem ve yem bitkileri üretimi gelisim gösterecek. Kurulacak olan sanayi tesisleri sayesinde et ve et ürünleri islenerek katma degerli üretim yapilacak. Besi sigirciligi yapan isletmelerin nitelikli tarim modelleri ile yapacagi yetistiricilik faaliyetlerinde canli hayvanlarin et verimi arttirilacak. Böylelikle modern hayvancilik uygulamalarinin gelismesi saglanacak.
1500 KISIYE ISTIHDAM SAGLANACAK
Sektörün hem yetistirici hem de sanayisinde kalifiye personel istihdami dogrudan artacak. Ortak makine ve ekipman parki kurulmasi, yem hazirlama tesisi kurulmasi ile isletmelerin üretim ve yatirim maliyetleri azalacak. 500 kisiye direkt dolayli olarak ise 1500 kisiye istihdam saglanacak.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.