Tarih: 10.09.2022 12:23

Sampiyonlar Sakarya’da tozu dumana katti

Facebook Twitter Linked-in

SAKARYA (IGFA) - Sakarya Büyüksehir Belediyesi, spor alaninda ilklere imza atiyor. Türkiye’nin en büyük yarisi 2022 Petlas Türkiye Off-Road Sampiyonasi için Baskan Yüce’nin girisimleriyle adres Sakarya olarak belirlendi. Büyüksehir, bölgenin en kapsamli otomobil sporlari tesisi Spor Ada’nin çalismalarina basladi ve parkurlari hazirladi. Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu, 54 Otomobil Sporlari Kulübü ve Büyüksehir Belediyesi’nin ortak çalismasiyla yarisin starti bu sabah 09.00’da verildi. Türkiye’de ve dünyada bu alanda önemli basarilara imza atmis pilotlar Sakarya’da sampiyonluk için kiyasiya bir mücadele ortaya koyuyor.

70 pilot ve 4 farkli takim

Kupanin 5. ayak yarislari kapsaminda 70 pilot, 70 farkli araçta, farkli parkurlarda etaplari en süratli sekilde tamamlamak için yol kat ediyor. Zamanlamayla puan toplayacak olan 4 farkli takimin pilotlari start noktasindan her 2 dakikada bir çikis yapiyor. Ilk ayak yarislari bugün saat 19.45’e kadar devam edecek. 5. ayak yarislarinin ikinci etabi ise 11 Eylül Pazar günü Adapazari Karaköy’deki Spor Ada Vizyon Tesisleri’nde devam edecek.

 


Bu heyecani birlikte yasayalim

Bugün baslayan yarisi Sakarya’da adrenalin tutkunu olan sporseverler seyirci alanlarindan takip ediyor. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada,  “Spor sehir unvanina sahip olmak, bu isme layik olabilmek için ilklere imza atmaya, projelerimizin sayisini artirmaya gayret ediyoruz. Bisiklette, hentbolda, futbolda, off-road sporunda ve sporun birçok dalinda iddialiyiz, kulübümüzde Türk bayragini dalgalandiracak sporcular yetistiriyoruz. Sehrimizde bir ilk olan Off-Road Türkiye Sampiyonasi’nin bugün ve yarin yapilacak etaplarini izlemek için tüm vatandaslarimizi alanlarimiza davet ediyoruz, gelin bu heyecani birlikte yasayalim” denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —