Kibris’in ilk yüzen gemi müzesi Girne Limani’nda

Kibris’in ilk yüzen gemi müzesi Girne Limani’nda

Kibris’in ilk yüzen gemi müzesi TEAL, Denizcilik Tarihi Müzesi’ne dönüstürülmek üzere, KKTC Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Erhan Arikli’nin katilimiyla düzenlenen törenle Girne Limani’nda insa edilen özel alana yerlestirildi.

KKTC (IGFA) - Dogu Akdeniz’in merkezinde yer alan konumuyla tarihin her döneminde denizcilerin en önemli limanlarindan biri olan Kibris, Yakin Dogu Olusumu’nun girisimiyle adanin ilk yüzen gemi müzesi olacak Denizcilik Tarihi Müzesi’ne kavusuyor. 

Denizcilik objeleri, gemi maketleri, denizcilik haritalari, resim ve fotograf gibi 5 binin üzerinde materyale ev sahipligi yapacak olan Denizcilik Tarihi Müzesi TEAL, düzenlenen görkemli bir törenle Girne Limani’nda insa edilen özel alana aborda edildi.

Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Erhan Arikli’nin katilimiyla düzenlenen törene pek çok davetli katildi. Hukuk Fakültesinin yani sira Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü Mezunu da olan Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, törene kaptan üniformasi ile katildi. 

Denizcilik Tarihi Müzesi TEAL’in Girne Limani’nda ziyaretçilerini karsilayacagi özel alanin insasi, Yakin Dogu Olusumu bünyesindeki ekiplerinin gerçeklestirdigi çalismayla tamamlandi. Ekiplerin, önemli bir bölümünü su altinda sürdürdügü zorlu bir çalismayla tamamlanan; 56 metre uzunluga, 10 metre genislige ve 4 metre derinlige sahip olan alanin düzenlemesinde 3.500 metreküp beton kullanildi. 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.