Tarih: 10.09.2022 14:02

96 yasindaki zeytinciye onur plaketi

Facebook Twitter Linked-in

29. Uluslararasi Gemlik Zeytini Festivali’nde yorgun eller de unutulmadi. 96 yasindaki Hasan Riza Bostanli’ya en kidemli zeytinci plaketi verildi.

 

Umurbey’de yasayan Bostanli’yi köyünde ziyaret eden Gemlik Belediye Baskan Yardimcisi Serhat Tezsever plaketi takdim etti.  Baskan Yardimcisi Tezsever’e Gemlik Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Bukle Erman ve Belediye Meclis Üyesi Mehtap Ünlü ile Mustafa Kaynatma eslik etti.

 

Zeytin bizim velinimetimiz”

Zeytin disinda baska mahsüllerinin olmadigini söyleyen Bostanli, “ Zeytin bizim velinimetimiz.  Bes yüz tane agaç büyüttüm. Traktör yoktu. Kazma ile yapiyorduk” dedi.

 

Zeytinlige gidemedigini belirten Bostanli, “Gözlerim dumanli görüyor. Göremiyorum zeytinleri. Özlüyorum. Ama hâlâ dikiyorum. Evimin bahçesine elime geçeni dikiyorum” diye ifade etti.

 

“Emekleri için minnettariz”

96 yasindaki Hasan Riza Bostanli ile tanisma firsati buldugu için mutlu oldugunu belirten Serhat Tezsever sunlari söyledi:

 

“Gemlikimizde en eski, en emegi geçen çiftçimiz olan Hasan amcamizi burada ziyarete geldik. Kendisine saygilarimizi sunarak bugüne kadar verdigi emekleri için minnetlerimizi sunduk.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —