Tarih: 18.09.2022 14:00

Kapya Biberi Festivaline Yogun Iilgi

Facebook Twitter Linked-in

8 YIL ARADAN SONRA 7. GELENEKSEL ÇELTIKÇI KAPYA FESTIVALI

8 yil aradan sonra Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar’in destekleriyle yeniden hayata geçen festival, salçalik biberin kaliteli ve yogun olarak yetistirildigi Çeltikçi Mahallesi’nde gerçeklestirilirdi, mehter takimi gösterilerine, konserlere ve yarismalara ev sahipligi yapti.

 

Çiftçilere, üreticilere destekleriyle adindan sikça bahsettiren Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar ‘’ Incirimiz, bamyamiz, domatesimiz, yaban mersinimiz, cevizimiz, kapya biberimiz… Mustafakemalpasa’nin verimli topraklarinda yetistirilen tüm ürünlerimizi dünyaya tanitacagiz.  Tarimda çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edecegiz. Her hafta baska bir dogal güzelligimizi markalastirmak için festivaller düzenliyoruz. Çeltikçi Kapya Biberimiz’de lezzetiyle dogalliyla dünya markasi olacak insallah.’’ Dedi.

 

Mustafakemalpasa Belediyesi’nin tarim ekonomisine kazandirdigi yeni ürünler sayesinde çiftçiler bibere domatese ek alternatif ürünler deneyerek yeni kazanç kapilarini araliyor. Iklim kosullari, cografi yapisi, toprak analizi hakkinda üreticilere ve mahalle sakinlere egitimler veren Tarimsal Hizmetler Müdürlügü, düzenli araliklarla tohum destegi sagliyor.

 

Mustafakemalpasa Belediyesi Mehteri ve Çocuk Mehter Takimi esliginde Çeltikçi Cumhuriyet Meydani’nda kortej yürüyüsü ile baslayan festivale, çevre ilçelerden ve illerden büyük ilgi gösterildi. Çeltikçi Mahallesinin yöresel lezzetlerinden olan hamur bamyasi ve festivalin gözbebegi kirmizi kapya biberi ikraminda bulunuldu.

 

Üretici stantlarin yogun ilgi gördügü festivalde Baskan Kanar tüm stantlari gezip, üreticilere plaket takdiminde bulundu. Eglencenin lezzettin bulustugu festivalde Bursa Büyüksehir Belediyesi Halk Oyunlari Grubu, Roman Orkestrasi ve Belediye Orkestrasi esliginde müzigin ve ziyafetin tadini çikardilar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —