Tarih: 18.09.2022 10:56

Çocuklar, glutensiz tatli yapmayi ögrendi

Facebook Twitter Linked-in

Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi kursiyerlerinden gluten hassasiyeti olan özel çocuklar, pasta sefi Beyza Çevik’in verdigi egitimle glutensiz tatli yapmayi ögrendi. Ögrenciler, ilk yaptiklari glutensiz profiterolleri de arkadaslarina ikram ederek onlarla paylasti.

 

Bagcilar Belediyesi, gluten intoleransi ( gluten hassasiyeti) olan engelli çocuklar için anlamli bir etkinlik düzenledi. Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’in gluten hassasiyetli kursiyerleri, pasta sefi Beyza Çevik’le bir programda bulusturuldu. Çevik, çocuklarin saglikli beslenebilmeleri amaciyla kendi tariflerini glutensiz hale getirdi. Çocuklar da bu islemlerin her asamasini izleyerek glutensiz tatli yapmayi ögrendi. Daha sonra da özel çocuklar Çevik’in anlatimi dogrultusunda glutensiz profiterol yaptilar.

 

Anneler de terapi gördü

Her ani heyecanli ve renkli geçen etkinligin sonunda kursiyerler, yaptiklari profiterolleri birbirlerine ikram ettiler. Özel çocuklar faydali zaman geçirirken, anneleri de Psikolog Gülseren Batumlu Can’dan çocuklariyla ilgili terapi gördü. Programin sonunda hem özel çocuklar hem de aileleri kendilerine bu imkâni saglayan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir’e tesekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —