Tarih: 06.10.2022 12:08

Türk dogaltasi Italya’da agirligini koydu

Facebook Twitter Linked-in

Türk dogaltas ihracatçilari Çin'in arkasindan dünyanin en fazla dogaltas ihracati yapan ikinci ülkesi Italya’dan yeni ticari baglantilarla döndü.

 

Italya’nin Verona kentinde 27 Eylül- 30 Eylül 2022 tarihleri arasinda düzenlenen ve özellikle islenmis katma degerli dogaltas ürünlerinin ithalatçilarinin ve mimarlarin yogun ilgi gösterdigi Avrupa’nin en büyük dogaltas fuari Marmomac 2022 International Exhibition of Stone Design and Technology Fuari’nda Türk dogaltaslari sergilendi.    

 

Ege Maden Ihracatçilari Birligi, Marmomacc Uluslarasi Dogaltas Fuari ile es zamanli olarak, “Sektörel Ticaret Heyeti” organizasyonu düzenledi. 

 

Ege Maden Ihracatçilari Birligi Baskani Ibrahim Alimoglu, “Italya'nin 2020 yilinda 336 milyon dolarlik dogaltas ithalati 2021 yilinda 427 milyon dolara yükseldi. Türkiye, Italya'nin dogaltas ithalatindan yüzde 5,6'lik pay aliyor. Dogaltas ihracatinda dünya üçüncüsü, mermer-traverten ihracatinda ise dünya birincisi olan ülkemizin Italya'nin dogatas ithalatindan daha fazla pay almasini istiyoruz. Birligimizce Marmomacc Uluslararasi Dogaltas Fuari ile es zamanli olarak Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonumuzu 13 firmamizdan 15 temsilcimizin katilimiyla gerçeklestirdik.” dedi.  

 

Alimoglu, Marmomac Fuari’nin dogaltas sektöründeki en son gelismeleri kesfetme, dogaltas endüstrisindeki en gelismis teknolojileri ve en ileri tas isleme sistemlerini görmek için en önemli platformlardan biri olduguna degindi. 

 

“Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonuna katilan firmalarimiz Italya’da önemli ticari baglantilara imza attilar. Ayni zamanda heyet katilimcisi firmalarimizin iyi örnekleri yerinde görmesi, farkli uygulamalari kendi süreçlerine uygulamasi için fuar alaninda ilk gün Italyan firmalara ziyaret gerçeklestirdik. Heyet organizasyonunun ikinci günü Fuar alaninda gerçeklesen görüsmelerde heyet katilimcilari ortalama 5 Italyan firma ile ikili görüsme gerçeklestirdi. Organizasyon süresince üç firma tesisini ziyaret edip, üretim, isleme ve satis süreçlerini birebir inceledik. Fuarin milli katilim organizasyonunu bu yil 12’inci kez düzenleyen Istanbul Maden Ihracatçilari Birligimize tesekkürlerimi sunuyorum.”  

 

Marmomacc Uluslarasi Dogaltas Fuari’na ve Ticaret Heyeti organizasyonuna Ege Maden Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim ALIMOGLU, Yönetim Kurulu Üyeleri Irfan ÇELIKTEN ve Olcay ARSLAN katildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —