• BIST 100

    10884,18%1,89
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,27% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2471,35% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3961,18% -0,21

CHP'ye sert elestiriler: Mezardaki Hitler'i bile ters çevirir

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Meclis'te gazetecilere gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu, sorulari yanitladi

SIYASET 29.12.2020 23:39:41 0
CHP

.Bu yilki yasama faaliyetlerinin geride kaldigini ve dünyanin salginla mücadele ettigi süreçte yasama faaliyetlerini aksatmamaya çalistiklarini belirten Turan, bu dönemde 80'den fazla AK Parti'li milletvekilinin Kovid-19'a yakalandigini bildirdi.Zaman zaman Meclis'in mehabetine uygun olmayan tartismalarin yasanmasindan, çirkin ithamlardan ve görüntülerden büyük üzüntü duyduklarini dile getiren Turan, 'Muhalefetin bu üslubunun ne kendilerine ne millete ne de siyasete faydasi var. Öyle olsa 18 yildir iktidar olurlardi. Daha saygin bir muhalefet, iktidarin da bu güzel ülkenin de hakkidir diye düsünüyoruz.' dedi.

Yeni yilda ülke siyasetini büyüten bir üslup temennisinde bulunan Turan, 'Iktidar olarak bizlerin de muhalefetle daha fazla diyaloga girmemiz gerektigi kanaatindeyim. Farkli ideolojilere, siyasi görüslere sahip olabiliriz ancak söz konusu ülke menfaati, toplumun ihtiyaçlarina cevap vermek ise bu tür görüsmelerin yarar saglayacagi düsüncesindeyim. Gerilim, yalan ve hakaret siyaseti, bu ülkeye en büyük kötülük.' diye konustu.Yeni yilda da milletin beklentilerini karsilayacak, Türkiye'yi hedeflerine ulastiracak yasama ve reform çalismalarina hiz kesmeden devam edeceklerini belirten Turan, hukuk ve ekonomi alaninda reformlar basta olmak üzere, sanayi ve teknoloji gelistirme bölgeleri ile hayvan haklari düzenlemesi, Adalet Bakanligi, Hazine ve Maliye Bakanligi ve Milli Savunma Bakanliginin, toplumun beklentilerine cevap verecek önemli çalismalari ve uluslararasi sözlesmelerin gündemlerinde olacagini bildirdi.  Turan, 2019 Yili Kamu Denetçiligi Kurumu Raporu'nun da Meclis gündemine gelecegini ifade etti.'Yargi reformu paketi için yogun çalisma yürütülüyor'Kamuoyunun yakindan ilgilendigi yargi reformu sürecini takip edeceklerini anlatan Turan, özellikle Ekonomi Bakanligi ile Adalet Bakanliginin, bürokrat ve ilgili milletvekillerinin yogun bir çalisma yürüttügünü bildirdi.Turan, mülkiyet hakkini pekistiren, sözlesme hürriyetinin daha da genisletilmesini saglayan, daha önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Adalet Bakani Abdulhamit Gül tarafindan açiklanan, yargi reform paketlerinde eksik kalan bölümlerin hayata geçirilmesini amaçlayan bir kanun teklifi üzerinde çalistiklarini paylasti.Yargi reformu düzenlemesinin, 'AK Parti'nin reformcu kimligine vurgu yapan, beklentileri tekrar hayata geçiren bir düzenleme olacagini' belirten Turan, söyle devam etti:

Düzenlemenin Sayin Adalet Bakani tarafindan ilk imkanda MYK'ya sunulmasini, çalismanin, bu konuda çalisan milletvekillerimizle AK Parti Grubu'na aktarilmasini, bu ortak çalisma sonucunda bunun teklife dönüstürülmesini öngörüyoruz. Milletvekili arkadaslarimiz, hukukçu arkadaslarimiz, yogun çalisma yürütüyorlar. Özellikle Ekonomi Bakanligi ile Adalet Bakanliginin ilgilileriyle görüsüyorlar. Aslinda elimizde bir harita var. Daha önce Yargi Reformu Strateji Belgesi diye açikladigi paket vardi. Bunun bir kismi hayata geçti, bir kismi hayata geçmedi. Çalisilan bölümler daha çok bunlar. Her kanunun bir siyasi dili, mutfak çalismasi, bürokratik, teknik, siyasi çalismalari vardir. Yanlis öngörmüyorsam, ilgililer tarafindan ilk imkanda MYK'ya sunulur. MYK'nin da bu konuda kanaatleri alinir. Ardindan Meclis asamasi baslar, çalisma takvimi içindeki ilk ana baslik olur diye düsünüyorum.'

Turan, hayvan haklari düzenlemesinin de çok kiymetli oldugunu ifade ederek, 'Ancak burada ilgililerin, taraflarin uzlasamadigi, anlasamadigi bazi bölümler var. Zannediyorum, bununla ilgili biraz daha çalismaya ihtiyaç var.' degerlendirmesini yapti.

IYI Partili Agiralioglu'na 'AIHM'nin 'Öcalan yeniden yargilansin' hükmüne de katiliyor musun?' sorusu IYI Partili Yavuz Agiralioglu, 'AIHM'nin Demirtas hakkinda verdigi karar uygulansin' çikisi CNNTürk'te tartisilmasi üzerine yayina telefonla baglandi. Kendisine o sözleri hatirlatilan Agiralioglu'na 'AIHM'nin 'Öcalan yeniden yargilansin' hükmüne de katiliyor musun?' sorusu yöneltildi.

 AIHM'in Demirtas karariAIHM'in Selahattin Demirtas hakkindaki kararinin hukuki degil siyasi oldugunu söyleyen Turan, Demirtas hakkinda, 50'den fazla kisinin hayatini kaybettigi 6-8 Ekim olaylari basta olmak üzere suç islemeye alenen tahrik, silahli terör örgütüne üye olmak, halki kanunlara uymamaya tahrik etmek, terör örgütü propagandasi yapmak, suçu ve suçluyu övmek gibi suç isnatlari bulundugunu, davalarin devam ettigini anlatti.

 Cumhurbaskani Erdogan'dan CHP'ye 'Demirtas' tepkisi: Yetki sahibi olsalar bu terörist destekçisini serbest birakacaklar Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Kabine Toplantisinin ardindan açiklamalarda bulundu. AIHM'in Demirtas kararina CHP'nin tavrini elestiren Erdogan, 'Kendileri bu islerde yetki sahibi olsalar, bu terörist destekçisini hemen serbest birakacaklar. Arkasinda durduklari kim? Iddianameye göre 37 adam öldürme, 29 adam öldürmeye tesebbüs, 295 hirsizlik, 15 yagma, 308 isyeri ve konut dokunulmazligini ihlal, 13 Türk Bayragi'ni yakma ve Atatürk'ü Koruma Kanuna muhalefet suçunun islendigi 6-8 olaylarinin bas sorumlusu. Lafa gelince her firsatta Atatürk'ün partisiyiz diye övünen bu kisiler kendilerine 'Mustafa Kemal'in askerleri degil it sürüsünüz' diyene ses çikaramamislardir' seklinde konustu

 Demirtas'in, 'tartismasiz 6-8 Ekim olaylarinin bas müsebbibi' oldugunu vurgulayan Turan, söyle konustu: REKLAM (document).ready(function () { if (window.screen.width 'HDP Genel Baskani, MYK'si halki sokaga çagiracak, tweet atacak, Kandil'e alan açacak ve bundan sorumlu tutulmayacak. Böyle bir sey olabilir mi? 6-8 Ekim'de yasananlarin bir AB ülkesinde yasandigini düsünün, nasil karar verirlerdi? Türkiye olarak biz de isteriz taraf oldugumuz tüm uluslararasi kurumlarin kararlarina, AIHM kararina uyulsun. Ama AIHM kararinin ne kadar hesabi, siyasi oldugu asikar degil mi? AIHM, Refah Partisi'nin kapatilmasinda, basörtüsü davalarinda verdigi kararlarda ne kadar adilse Demirtas kararinda da o kadar adil.'Çin'de Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi'nin, Çin ile Türkiye arasinda 2017'de imzalanan ancak TBMM'nin henüz onaylamadigi 'Suçlularin Iadesi Anlasmasi'ni oylayarak kabul ettigini duyurdugu hatirlatilarak, söz konusu anlasmanin, Meclis gündemine gelip gelmeyeceginin sorulmasi üzerine Turan, 'Bu, 2017'nin bir çalismasi. Bunu bugün manipüle eden bir tarzda, soydaslarimiza haksizlik gibi degerlendirilmesini büyük bir saskinlikla takip ediyorum.' dedi.

 Konunun, 'teknik, ülkeler arasi, daha önceden beri olan usuli bir islem' oldugunu belirten Turan, 'Hepimiz daha önce de benzer çalismalarin yapildigini müsahede ettik. Bunu baglamindan çikarmamak lazim.' ifadesini kullandi.'Parti kapatinca sorunlar yok olmuyor'HDP'ye yönelik parti kapatma tartismalarini da degerlendiren Turan, 'AK Parti'nin bir durusu var. Biz hep parti kapatmalarinin karsisinda olduk. Bunun Türkiye'ye faydasi olmadigini düsünüyoruz. Parti kapatinca sorunlar yok olmuyor. Ama gelinen yerde HDP'nin iyice, hani 'Kör göze parmak sokmak.' derler, PKK'yla olan iliskisi, muhabbeti, sahip çikmasi, 'Heykelini dikecegiz.'den, 'Sokaga çikin.' çagrisina kadar adeta parti degil de terör örgütünün bir paydasi, sözcüsü gibi olmasi hepimizi düsündürmeli.' degerlendirmesini yapti.

 Bir hukukçu olarak kanaatini paylasan ve Türkiye'nin gerçegini görmeden adim atmanin bir anlami olmadigini vurgulayan Turan, sunlari kaydetti:'Türkiye'de parti kapatmaktan öte cezalar var. Hazine yardiminin kesilmesi, ilgililerin vekilliginin düsürülmesi, vekil degilse ceza kovusturmasinin baslamasi gibi ara formüller var. Tabii ki kapatma dahil hepsini yarginin mutlaka degerlendirmesi gerektigi kanaatindeyim. Bu, yarginin karari. Kapatir mi, ceza mi verir, yargi karar verir. Dünyanin hiçbir yerinde devletini yikmak, milletini bölmek isteyen bir partiye izin verildigi görülmemistir. Bir siyasi parti genel baskani 'Ben terör örgütü liderinin heykelini dikecegim.' diyemez. Bir milletvekili teröristin telefonunu saklayamaz, teröristin cenazesine katilamaz. Bunlarin hepsinin hesabinin sorulmasi lazim.

Anayasa degisiklikleriyle Türkiye'de parti kapatmak çok zorlastirildi. AK Parti de parti kapatmanin Türkiye'ye faydasi olmadigindan hareketle bu çalismalara öncülük yapti. Daha önce bizim de partilerimiz kapatildi. Kapatilan partinin yerine yenisi kuruldu. Bu, ülkeye zaman kaybettirmekten baska bir ise yaramadi. Ancak Avrupa'nin kriterleri de Türkiye'nin yasal kriterleri de hiçbir partinin terörle illiyetinin olmamasini zorunlu kilar.''Samimiyetsizlikte adeta nirvanayi yasiyorlar'Turan, Türkiye'nin en büyük sorununun samimiyetsiz siyaset oldugunu belirterek, samimiyetin, siyasetin olmazsa olmazi oldugunu vurguladi.CHP'nin, son dönemde yalan siyasetinin disinda taciz, tecavüz ve istismar olaylariyla gündeme geldigini ifade eden Turan, '90 yillik bir parti kültürüne yakisan, bu skandallarin ve rezaletin üstüne gitmekken ne yazik ki saklamayi ve kapatmayi tercih ediyorlar. Bu tavirlariyla bugüne kadar kendilerince savunduklari tüm degerleri ayaklar altina aldilar. Söylemleri ve eylemleri arasinda ciddi bir tutarsizlik var. Ikiyüzlü davraniyorlar. Ayrica kendilerine yapilan bir seyde kiyameti koparanlar, kendilerinden olmayana yapilinca ölüm sessizligine bürünüyor. Bunlarin tehditlere, tacizlere ve tecavüzlere karsi tepkileri kendi siyasi çikarlarina göre.' degerlendirmelerinde bulundu.

Vahsice katledilen Pinar Gültekin'in ailesine bir CHP'li vekil tarafindan 'Davadan vazgeçin' teklifi yapildigi iddiasina deginen Turan, 'CHP'li bir vekilin, hunharca katledilen bir genç kizin ailesine 'Davadan vazgeçin.' dedigi iddiasi son derece vahim. Her firsatta konusmayi kendisine görev sayan Sayin Kiliçdaroglu, partisinin böyle çirkin konularla yan yana anilmasina karsin neden bir genel baskan gibi davranmiyor? Neden olaylarin üstüne gitmiyor? Neyden ya da kimden korkuyor?' diye sordu.Agri Belediye Baskani Savci Sayan'in ölümle tehdit edildigini, hedef gösterildigini hatirlatan Turan, su ifadeleri kullandi:'Olayin akabinde sözüm ona ne demokrat geçinen CHP'den ne de sözde baris güvercini HDP'den ses var. Ses olmasi için illa kendilerince magdurun PKK'li mi olmasi gerekiyor? Ne bir kinama ne bir açiklama var. Kendi çikarlarina ters düsen her olayda basini kuma gömüyorlar. Samimiyetsizlikte adeta nirvanayi yasiyorlar. 18 yasindaki bir genci birini öldürmeye azmettirmek nasil alçak bir zihniyetin ürünüdür? Bu olay bir kez daha gösterdi ki HDP Kürt kardeslerimizin savunucusu degil, Kandil’in sözcüsüdür. Samimiyetsiz, ikiyüzlü sözüm ona kendilerince siyaset yaptiklarini zannedenlere karsi bizler, bu ülke siyaseti için deger üretmeye devam edecegiz.'  'Mezardaki Hitler'i bile ters çevirir'

Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, sanatçilara 'yalaka', gazetecilere 'yandas', ögretmenlere 'iradesini satanlar', HSK'ye 'Hakimler ve Savcilar Alçak Kurulu' dedigini animsatarak, 'Kendinden olmayana tahammülü olmayan ana muhalefet lideri, son olarak ekmegini alin teriyle kazanan çiftçilerimize 'AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanizda.' diyerek kendi acziyetini göstermis oldu.' dedi.Turan, 'Çiftçiyi 'millet için unsur-u asli' olarak gören Atatürk'ten geldikleri nokta bu. Sasirdik mi? Tabii ki yine sasirmadik. Kiliçdaroglu CHP'si fasistlikte Hitler'in partisi yolunda. CHP'de bile kendi gibi düsünmeyenleri partiden uzaklastiran bu zihniyetin karsit düsüncelere tahammülsüzlügünün geldigi nokta deyim yerindeyse mezardaki Hitler'i bile ters çevirir. Bu topraklar ayristirici, ötekilestirici dili degil, birlestirici dili hak ediyor.' ifadelerini kullandi.


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR