Ankara Belediyesine ait hayvan bakimevinde kedi katliami iddias
Sincan Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan 20 kedinin, geçen 20 Temmuz'da öldürüldügü iddia edildi.
Hayvanseverler, Twitter'dan durumu tepki göstererek, olayin sorusturulmasini istedi. Bunun üzerine Ankara Büyüksehir Belediyesi Teftis Kurulu Baskanligi'nca inceleme baslatildi. Inceleme sonunda olayda sorumlulugu bulundugu saptanan Sincan Geçici Havyan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli bir personelin is akdi feshedildi.
Araciyla köpegini tasmasindan sürükleyen sürücüden piskin savunma: Egitim geregi yaptik Belediyeden açiklama Ankara Büyüksehir Belediyesi Veteriner Sube Müdürü Mustafa Sener'in Twitter hesabindan paylastigi belediye açiklamasinda, 'Belediyemiz Sincan Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi'nde 20 Temmuz 2020 tarihinde yasandigi iddia edilen 'kedilerde ötenazi' olayiyla ilgili olarak daire baskanligimizca baslatilan islemler; 8 Eylül 2020 tarihli Genel Sekreterlik makami onayi ile belediyemiz Teftis Kurulu Baskanligina havale edilmistir. Teftis Kurulu Baskanligi'nin 8 Aralik 2020 tarihli inceleme raporu dogrultusunda, 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu ve 26166 Sayili Hayvanlarin Korunmasina dair uygulama yönetmeligi hükümlerine aykiri davrandigi tespit edilen bir personelin is akdi feshedilmistir' denildi.
Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 9'nucu Bölge Müdürlügü ekipleri, uygunsuz sartlarda kedi ve köpek beslendigi ihbari yapilan 2 katli eve polisle birlikte baskin düzenledi. Ankara'da medyum olarak taninan Sadiye Servet G.'nin oturdugu belirlenen evde ve bahçede 20 köpek ve 16 kedi tespit edildi. Hayvanlarin bir kisminin evde bir kisminin da bahçede derme çatma kulübede kötü kosullarda tutuldugu belirlendi.
EL KOYMAYA KARSI ÇIKTILAR
Ekipler, hayvanlara el koymak için islem baslatti. Sadiye Servet G. ve oglu Sercan G., buna tepki gösterdi. Sadiye Servet G.'nin müsterisi oldugu belirtilen tanidiklari ve avukatlari da gelerek, hayvanlarin alinmasini engellemeye çalisti. Avukatlar, kararin hukuksuz oldugunu ileri sürdü. Tartismalarin ardindan köpeklere ve kedilere el konuldu. Hayvanlar, belediye barinagina götürülerek teslim edildi. Sadiye Servet G'ye ise 'hayvan bakim ve refahina uygun olmayan sartlar' nedeniyle hayvan basini 181 TL olmak üzere toplam 6 bin 516 lira para cezasi uygulandi. Ankara Il Tarim ve Orman Müdürlügünce de Sadiye Servet G.'ye 13 bin 900 TL idari para cezasi kesilecegi ögrenildi.
'HAYVANLARIMIZI GERI ALACAGIZ'
Sadiye Servet G.'nin oglu, Sercan G., annesinin sokak hayvanlarini çok sevdigi için bahçeye alip besledigini söyleyerek, Sikayet üzerine gelip alanin yetersiz oldugunu söylediler ve köpeklerimiz alindi. En kisa zamanda köpeklerimizi almak için elimizden geleni yapacagiz. Ortalama 30 köpegimiz ve 20 kedimiz vardi. Gerekli tutanaklar da tutuldu. Sartlari elverisli hale getirdikten sonra da hayvanlarimizi geri alacagiz dedi.
'SAGLIKSIZ BIR ORTAM VARDI'
Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacioglu ise sagliksiz sartlarda yasatilmaya çalisilan 20 köpek 16 kediye Doga Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin kararli çalismasiyla el konuldugunu söyledi. Danacioglu, Her el koyma islemlerinde vermeme durumlari gerçeklesiyor; ama sartlar sagliksizsa el konularak aliniyor. Içerisi kötüydü, bir hayvanin yasayamayacagi sartlarda sagliksiz bir ortam vardi. Yasam sartlari çok kötü olan hayvanlari bulmaya devam edecegiz ifadelerini kullandi. Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyumun uygunsuz kosullarda besledigi köpeklere el konuldu Ankara'da medyum operasyonu: 20 köpek ve 16 kediye el konuldu Ankara'da medyum olarak taninan Sadiye Servet G.'nin evinde kötü sartlarda beslenen 20 köpek ve 16 kediye, polisle birlikte baskin düzenleyen Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ekiplerince el konuldu. Avukatlari ve taniyanlari ile birlikte el koyma islemine karsi çikan Sadiye Servet G.'ye para cezasi uygulandi.
Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu Baskan Yardimcisi Haydar Özkan da belediyenin açiklamasini, 'Bakimevinde 20 kedinin öldürülmesine Ankara Büyüksehir Belediyesi 'gönüllülerin iftirasi' deyince, bunu iller idaresine sikayet ettik. Belediye teftis kurulu 20 kedi öldürülmesinin iftira olmadigini tespit edip, bir personelin isine son verdigini, yine ayni yönetim açikladi' mesajiyla Twitter'dan duyurdu.
Tokat’in Zile ilçesine bagli Büyükkarayün ile Zehledin köyü arasinda yerde hareketsiz olarak yatan 29 köpek köylüler tarafindan fark edildi. Köpeklerin öldürülerek atildigini düsünen köylüler durumu jandarma ekiplerine haber verilmesi sonucu çalisma baslatildi. Ilçeye bagli Karayün köyü yakinlarinda bir arazide baygin vaziyette bulunan 29 köpek, Zile Belediyesi görevlilerince belediyenin Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Köpekler burada koruma altina alindi. Zile Belediyesi Kültür Müdürü Necmettin Eryilmaz, yaptigi açiklamada, köpekleri gören vatandaslarin jandarmaya haber verdigini söyledi. Belediye yetkililerinin hemen bölgeye gittigini belirten Eryilmaz, Görevlilerimiz tarafindan köpekler hemen merkezimize getirildi. Burada tedavi altina alinan köpekler kendine geldi. Köpeklerin birakildigi yerdeki güvenlik kameralari jandarma tarafindan incelenecek ve bunu yapanlar bulunacaktir. dedi. Tokat'ta akil almaz olay: 29 köpek uyusturulmus olarak bulundu Tokat'in Zile ilçesinde arazide baygin olarak bulunan 29 köpegin uyusturulmus oldugu tespit edildi. Arazide baygin halde bulunan 29 köpek koruma altina alindi.
OKUMADAN GEÇME
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



