Geçtigimiz gün çekimleri tamamen sonlanan “Âkif” filmi için Yeniköy Fuat Pasa Yalisi’nda basin mensuplari agirlandi. Âkif Ersoy’u oynayan Yavuz Bingöl, rolü için bazi Arapça kelimeleri ögrendigini söyledikten sonra gelen elestirilere cevap verdi: “Sosyal medyada yazilanlar zivanadan çikti. Mehmet Âkif’in ruhunu incittiler. Günümüzde yasayan yakinlarini üzdüler. Benim ne cahilligim kaldi ne baska bir seyim. Daha gösterime çikmamis bir filmi bu kadar elestirmek dogru degil. Filmdeki Arapça vurgularin diksiyonunu nasil dogru yaparim diye Ilahiyat Fakültesi’nden bir hocaya danistim.Sanki Mehmet Âkif’in vaazlarini Arapça verdigini, Türkçe degil de Arapça konustugunu saniyormusum, bu kadar cahilmisim gibi bir ton sey yazip çizdiler. Yapilan büyük haksizlik.
”YAVUZ BINGÖL'E YÖNELIK HAKSIZ ELESTIRI!
Karar Gazetesi'nin yayinladigi bilgilere göre, Twitter hesabinda ‘Günün Sorusu’ basligiyla elestiride bulunan sair Özcan Ünlü, “Koskoca Türkiye’de ilk defa adamakilli bir Mehmet Akif filmi çekiyorsunuz. Basrolünü Yavuz Bingöl isimli türkücüye veriyorsunuz. Allah’in askina... Su memlekette Akif’i oynayacak bir aktör kalmadi mi?” seklinde soru yöneltti.Sorulan bu soruyu alintilayip kendi yorumunu da katan D. Mehmet Dogan, Bingöl’ün “Rolüm için Arapça çalisiyorum” sözlerini su ifadelerle elestirdi:“Bu türkücü aktör Mehmed Âkif'in camilerde Arapça vaaz verdigini sanacak kadar câhil. Âkif Arapça vaaz verdigi için Arapça ögrenmeye çalisiyormus! Türkçesi ne kadarsa!”
''HEPIMIZ ÇOK BÜYÜK BIR SORUMLULUGUN ALTINA GIRDIK'
Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandiran Fikret Kuskan ise “Uydurulmus ya da sonradan yazilmis bir hikayeyi anlatmiyoruz. Hepimiz çok büyük sorumluluk altina girdik. Büyük bir titizlikle çalistim. Tarihi belgeleri tekrar tekrar okuyarak bir yol aldik” açiklamasini yapti.Istiklal Marsi’nin TBMM’de kabul edilisinin 100. yil dönümü olan 12 Mart 2021’de film vizyona girecek.
YAVUZ BINGÖL, M.AKIF ERSOY'UN TORUNU ILE KONUSTU
Ülkecek bagimsizligimizi temsil eden en güzel seylerden biri olan Istiklal Marsi'nin yazilis serüveni beyazperdeye aktariliyor. Sair Mehmet Âkif Ersoy’un hayatindan kisa kisa kesitlere rastlayabileceginiz “Âkif” filminin çekimleri için mekan olarak Beykoz Kundura Fabrikasi tercih edildi. Yapimciligini Tarçin Film Yapim’in üstlendigi, yönetmen koltugunda da Sadullah Sentürk’ün oturdugu filmin setine birbirinden özel konuklar agirlanmisti.Içerik danismanlari Prof. Dr. Yasin Aktay, Sebilürresad Dernegi Genel Baskani ve Sebilürresad Dergisi Genel Yayin Yönetmeni Fatih Bayhan, Dernek Baskan Yardimcisi Fahrettin Ergün ve CGV Mars Dagitim Genel Müdür Serdar Can film setini ziyaret etti. Görüsme esnasinda filmin basrol oyuncusu ünlü isim Yavuz Bingöl’e Sebilürresad Dergisi’nin “Âkif” özel sayisi, Mehmet Âkif Ersoy’un “Safahat” eseri ve Yasin Aktay'in ?Önce Söz Vardi? adli kitabi hediye edildi.
ERSOY'UN TORUNU PANDEMIDEN DOLAYI SETE GELEMEDI!
Sair Mehmet Âkif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, koronavirüs nedeniyle sete ziyarete gidemedi. Ancak görüntülü bir sekilde baglanip, filmde dedesini canlandiran Yavuz Bingöl’le muhabbet edince duygusal anlar yasandi.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.