Tarih: 03.01.2021 23:49

Türk isçilerin cenazeleri ve yaralilar Türkiye'ye geldi

Facebook Twitter Linked-in

Vefat eden Erdinç Genç ve Selim Aydogdu'nun cenazeleri Türk Hava Yollari (THY) ait uçakla Mogadisu'dan Istanbul'a getirildi. Cenazelerin yani sira saldirida yaralanan isçilerden Ömer Aydogdu, Yavuz Ercan, Imdat Uzuncaköse ve Sakir Çetinkaya da ayni uçakla yurda döndü.

SALDIRI ANINI ANLATTILAR

Bombali saldirida oglu Selami Aydogdu'yu kaybederken, yarali kurtulan baba Ömer Aydogdu, “Yol çalismasi yagiyorduk, orada asfalt seriyorduk. O anda bir canli bomba geldi patlama yapti. Her birimiz bir yere yikildik. Oglumu kaybettim. Baba-ogul çalisiyorduk. Bu çok büyük bir aci. Iki cenazemiz var onlarla birlikte geldik. Oradaki hastanede baska yarali arkadasimiz yok hepimiz geldik. 6 kisiydik ekip basi bendim' dedi. Saldirida yaralan Yavuz Ercan ise, “Ben yine sükürler olsun bu sekilde atlattim ama onunki daha agir. Kardeslerimizi kaybettik, dostlar sag olsun. Keske olmasaydi ama yapacak bir sey yok' seklinde konustu.

DHA IKI TÜRK ISÇISI ÇORUM'DA SON YOLCUGUNA UGURLANACAK

Istanbul'a gelen 4 Türk isçisi ve 2 Türk isçiye ait cenazeler Çorum'a gönderilmek üzere THY'ye ait uçakla Ankara'ya götürüldü. Erdinç Genç'in cenazesinin Asdagul beldesinde, Selami Aydogdu'nun ise Mecitözü ilçesine bagli Çayköy köyünde defnedilecegi ögrenildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —