Tarih: 26.03.2013 11:43

Ögrencilerden 2 ton yardim malzemesi

Facebook Twitter Linked-in

 Balikesir'de bir köy ortaokulundaki 5 ögrenci, ''Kis geldi... Suriye Için Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanya kapsaminda baslattiklari çalismayla, ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere gönderilmek üzere 2 ton yardim malzemesi topladi.

Gönen ilçesine bagli Bugdayli Köyü Ortaokulu'ndaki ögrenciler Simla Kayaci, Feyza Davli, Ibrahim Yanikogullari, Gökçe Gönül ve Feyza Ekinci, Suriyeler için yardim kampanyasi baslatti. Okuldaki 5 ögrencinin baslattigi kampanyaya, diger ögrenciler ve ögretmenlerin yani sira köylüler pet siselere doldurduklari yemeklik yag, posetlere koyduklari bulgur, pirinç ve tarhanayla destek verdi.

Kampanyayi baslatan ögrencilerden Gökçe Gönül, Suriye'de meydana gelen olaylari her gün televizyonlardan izlediklerini belirterek, ''Devletimiz yapilabilecek bütün yardimlari saglamaya çalisti ancak toplum olarak bizlerin de bir seyler yapmasi gerektigini düsünüyorum. Çünkü bu elim olay herkes gibi bizi de derinden etkiliyor'' dedi.

Bugünlerde Suriye'de bulunan kadin, çocuk herkesin gida ve giyim malzemelerine ihtiyaç duydugunu dile getiren Gönül, söyle konustu:
''Bizler, evlerimizde rahat rahat yasarken onlarin zor durumda olmalarini izlememiz dogru degil. Biz de bu projeyi gerçeklestirmek istedik. Ailelerimizden baslayarak, tanidiklarimizdan ve çevremizden yardim istedik. Toplanan yardimlar damla damla birikti. Bizce yeterli degildi ama az da olsa oradaki kardeslerimize biraz derman olacak. Hiçbir karsilik veya ödül beklemiyoruz. Bu tür kampanyalarin ülkemize yayilmasinin istiyoruz. Gönül isteyince Allah da yardim ediyor. Bize destek veren tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum.''

Feyza Davli ise televizyonlardan, Suriyeli çocuklarin zor durumda olduklarini gördüklerinde bu projeyi yapmaya basladiklarini ifade ederek, ''Giysi ve yiyecek toplamaya basladik. Erzaklarimizi arabaya yükledik. Kimse Yok Mu Dernegi, bu konuda bize yardimci oldu. Onlara ve kampanyaya yardim eden arkadaslarima çok tesekkür ediyorum'' dedi.

Kimse Yok Mu Dernegi Balikesir Sube Müdürü Yasar Yesil de Türkiye'deki Suriyeli siginmaci sayisinin 300 bine ulastigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:
''Hatay, Kilis ve sinir illerimizde 300 bine yakin Suriyeli mülteci bariniyor. Bunlarin 145 bini devletin kamplarinda kaliyor. Digerleri farkli yerlerde hayatlarini devam ettirmeye çalisiyor. Sabah uyanan için aksam olmuyor, aksam yatan için ise sabah. Bizler genelde afet zamanlarinda karsiniza çikiyoruz. Bazen almayi bazende vermeyi teklif ediyoruz. Ama bugün gerçekten bize duygusal anlar yasattiniz. Sizler gönüllerinizi ortaya koydunuz. Bir bakiyorum yarim litrelik çiçek yagindan, evindeki tarhanasindan, pirincinden, bulguruna kadar her kez bir seyler kapip getirmis. Savaslarla, huzursuzluklarla dolu bir dünyada sizler sevginizle yaklastiniz. Ben cani gönülden hepinize tesekkür ediyorum.''

Daha sonra Kimse Yok Mu Dernegi çalisanlari ile ögrenciler, 1,5 tonu gida olmak üzere toplanan 2 ton yardim malzemesini kamyonete yükledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —