• BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

Gaziemir'de "görevden çekiliyorum" diyen bashekime destek çig gibi büyüdü

Gaziemir Nevvar Salih Isgören Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Dogan Yildirim, WhatsApp grubundan hastane çalisani doktorlara uyarida bulundugu yazismanin basina sizdirilmasinin ardindan Izmir Il Saglik Müdürlügünce baslatilan inceleme sonrasi bashekim

SAGLIK 8.01.2021 12:38:52 0
Gaziemir

Gaziemir Nevvar Salih Isgören Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Dogan Yildirim, WhatsApp grubundan hastane çalisani doktorlara uyarida bulundugu yazismanin basina sizdirilmasinin ardindan Izmir Il Saglik Müdürlügünce baslatilan inceleme sonrasi bashekimlikten istifa ettigini bildirdi. 

"Bashekimden skandal talimat" basligiyla ve hemsirelerin asagilandigi algisiyla bir internet sitesinin servis ettigi haberde, Bashekim Dogan Yildirim hedef gösterildi. Haber kisa sürede sosyal medyada da yayildi. Il Saglik Müdürlügü de basinda yer alan haberler üzerine bashekim hakkinda inceleme baslatildigini duyurdu. 

 

Bunun üzerine "Kamuoyuna Duyuru" basligiyla sosyal medya hesaplarindan "Görevden çekiliyorum" açiklamasi yapan Yildirim'a destek bir anda çig gibi büyüdü.

Dogan Yildirim, paylasiminda "Maksadi üzüm yemek olmayanlara firsat tanimayarak, ne devletime, ne bakanligima ne de onur duydugum serefli geçmisime halel gelmesine müsade etmemek adina kendi istegimle Bashekimlik görevinden çekiliyorum." duyurusunu yapti.

Yüzlerce sosyal medya kullanicisi, Bashekim Dogan Yildirim'in, hastane çalisani 20 doktorun oldugu ögrenilen WhatsApp grubunda, "hastanedeki bazi eksiklik ve sikintilara müdahale edilmesi, hastalara güleryüzlü davranilmasi" gibi talimat ifadelerinin de yer aldigi yazismanin "hemsirelerin asagilandigi" algisina dönüstürülmesine tepki gösterdi.

Bashekim Yildirim'a ayni zamanda ikamet ettigi Gaziemirliler de sahip çikti. Bugün hastane çalisanlarinin büyük bir bölümünün de Dogan Yildirim'in makamina gelerek kendisine destek verdigi ögrenildi.


"MESAI MEFHUMU GÖZETMEDEN ÇALISTIM"

Görevde oldugu yaklasik 5 yilda, Gaziemir Nevvar Salih Isgören Devlet Hastanesin'in sadece Gaziemir'de degil çevre ilçelerden gelenlere de kaliteli saglik hizmeti sunan bir hastane durumuna geldigini vurgulayan Yildirim, "Göreve geldigim günden itibaren mesai mefhumu gözetmeden çalistim. Bu çerçevede hastanemizde Palyatif Bakim Merkezi, Fizik Tedavi Merkezi, Özdere Semt Poliklinigi, Evde Saglik Hizmetletinin müstakil bir birim olarak güçlendirilmesi, Hastane ana binasinin daha iyi kosullarda hizmet vermesi için teknik altyapisinin güçlendirilmesi, yeni ve teknolojik cihazlarin hastaneye kazandirilmasi gibi daha iyi hizmet sunabilme adina gerekli çalismalari yaptim. Saglik Bakanligimizin belirledigi politikalar ve ilkeler çerçevesinde, Il Saglik Müdürlügümüzün öncülügünde gerek hastanenin çagdas yönetilmesi ve gerekse halkimiza kaliteli saglik hizmetleri verilmesi konusunda üzerimize düseni yapmanin gayretinde olduk." ifadelerini kullandi.

"DIKKATSIZLIKTEN BIR CAN BILE KAYBEDERSEK VEBALI VAR"

Covid-19'la mücadele edildigi dönemde de hastanesinde görevli tüm saglik çalisanlariyla uyum içinde topyekün insanüstü bir mücadele verdiklerine dikkati çeken Yildirim, "Böyle zorlu bir süreçte, 7 gün 24 saat üzerinden çalismaya devam ettim. Yogun ve stresli bir günde, acil müdahale gerektiren bir hastanin gözden kaçtigini farkedip bizzat kendim müdahale etmemin akabinde serviste yatan hastalari ziyaretim esnasinda yine bazi hastalarla ilgili eksiklikleri görmem üzerine nöbetçi hemsire ve doktorlari uyardim. Sonrasinda hastahanemiz nöbet usulüyle çalistigi için covid servisi nöbetçi ekibinin yer aldigi Whatsup gurubundan diger hekim arkadaslarimin da daha dikkatli çalismalari hususunda 'dikkatsizlikten dolayi bir can bile kaybedersek vebali üzerimizedir duygusuyla' gerekli uyarilari yapmak istedim." sözlerine yer verdi.

"HEMSIRE KARDESLERIMDEN VE TÜM SAGLIK ÇALISANLARINDAN ÖZÜR DILERIM"

"O anki haleti ruhiyemle maksadi asan ifadeler kullanmisim. Bundan dolayi da ziyadesiyle üzgünüm." diyen Yildirim, "Basta serefli ve fedakar hemsire kardeslerim olmak üzere tüm saglik çalisani arkadaslarimdan özür diliyorum." ifadesini kullandi.

“Halka Hizmet Hakka Hizmettir” düsturuyla çalisan bir Anadolu evladi oldugunu dile getiren Yildirim, açiklamasina söyle devam etti:

"Ilkokul mezunu bile olmayan bir annenin ve insaat ustasi vatanperver bir babanin yetistirdigi, 'Halka Hizmet Hakka Hizmettir' düsturuyla çalisan bir Anadolu evladi olarak, 19 yillik meslek yasantimda beni taniyan tüm meslektaslarimin ve beraber çalistigim hemsire kardeslerim basta olmak üzere bütün saglik çalisanlarinin da tasdik edecegi gibi mesai arkadaslarima hiç bir ünvan ayrimi yapmadan ve kardeslik hukuku içerisinde çalistim.
Maksadi üzüm yemek olmayanlara firsat tanimayarak, ne devletime, ne bakanligima ne de onur duydugum serefli geçmisime halel gelmesine müsade etmemek adina kendi istegimle Bashekimlik görevinden çekiliyorum. 
Mensubu olmaktan seref duydugum Türkiye Cumhuriyetimizin yetistirmis oldugu bir Hekim olarak Aziz Milletimize hizmet etmeye devam edecegimi de bildirmek istiyorum. Saygilarimla."

SOSYAL MEDYADA DESTEK ÇIG GIBI BÜYÜDÜ

Bashekim Dogan Yildirim'in "görevden çekildigini" açiklamasinin ardindan bashekimi taniyan tanimayan yüzlerce kisinin sosyal medyada destek mesaji paylastigi görüldü. Bir anda adeta çig gibi büyüyen destek mesajlarinda Bashekim Yildirim'dan istifa etmemesi ve göreve devam etmesi istendi.

Haberin yer aldigi facebook'taki bir platforma yorum yapan Idris Kahya isimli kullanici "Bashekim Adam gibi adammis helal olsun çok dogru seyler yazmis her hastaneye böyle milletini hastalarini düsünen bashekim lazim" ifadelerine yer verdi.

Sahin Çaglayan isimli kullanici ise "Bas hekimi takdir ediyorum tüm devlet hastanelerinde ayni kaprisli hareketlerden kaçinilmalidir. Insanlar canlarini emanet ediyor sonuçta gerekli denetimler yapilip aksiyonlar alinmasi gerek bir güler yüz umut verir hastaya sessiz ufak harflerle ilgilenmeli özellikle yogun bakimlara dikkat çekilmeli bashekimi tekrardan takdir ediyorum." yorumunu yapti.

Cemal Süslü, "Skandal olan hastalarin hakkini savunup görevini hakkiyla yapmaksa bashekimin yanindayiz helal olsun ona" derken Eray Esen isimli kullanicinin ise "Adam hakli kardesim hiyerarsi olmazsa ayaklar bas olur düzen bozulur. Herseyin bi düzeni nizami var yönetici yöneticiligini memur memurluguna ast astligini üst ustlugunu bilecek yoksa heryer yol geçen hani olur. Nerde kaldi devlet nizami" ifadelerini kullandigi görüldü.

KURUM IÇI YAZISMANIN SIZDIRILMASINA TEPKI

Sosyal medya kullanicilarinin yorumlarinda kurum içi yazismanin sizdirilmasina da çok sayida tepki geldi.

Ahmet Urfan yorumunda, "Asil mesele su kurum içi yazismalari disariya sizdiran kurnaz kim ise gereken islem yapilsin, bashekim sonuna kadar haklidir alt üst iliskisi yok ise o kurumda lakayitlik olusur." degerlendirmesi yapti.

Engin Civan, "Ne skandali on numara konusmus bashekim tebrik ederim" derken bashekim Yildirim'la hastaneye geldiginde tanistigini ifade eden Mehmet Sasmaz ise "Yaptiginiz habere bak çarpitmaya çalismayin. Adamin dibidir o bashekim, koridorlarda tek basina dolasirken görüp tanistim. Doktor sandim birsey sormak için durdurdum, ben bashekimim yardimci olayim deyip ilgilendi sagolsun. Tesadüfen hemsehrim çikti ayriyeten gurur duymustum." yorumunu yapti.

"ISTIFA KABUL EDILMESIN"

Bashekim Dogan Yildirim'in "görevden çekildigini duyurdugu" kendi hesabindaki paylasiminin altina da çok sayida destek mesaji gönderildi.

Bu mesajlardan bazilari da söyle:

Gökhan Diler, "Komploya getirmek istemisler seni Hocam , umarim saglik Bakanligimiz sizin gibi degerleri kaybetmek istemez , çok yazik olur bu kadar emege. Lütfen pes etmeyin"

Mustafa Halit Çelik, "Degerli kardesim, birakmani uygun görmem. Toplumun isini iyi yapanlarin is basinda olmasi gerek. Küçük hesaplar pesinde olanlar bizi yildirmamali. Devam etmen için üzerime düseni yapmaya hazirim"

Gülgün Mican: "Hocam olmadi bu yapmayin dönün bizler sizi biliyoruz taniyoruz gecesini gündüzüne katan çalisan dürüst bir arkadas kardes abey bizim doktorunmsunuz hiç bazi kisilere kulak asmayin bu pandemi süresince hastaneden hiç ayrilmadiniz canla basla çalistiniz beyefendiliginiz sayesinde okadar çok seveniniz varki hepsi sizin yaninizda arkasinda bizlerde hakkinizda hayirlisi olsun insallah tekrar bir düsünün ne olur hastane çok degerli birini kaybediyor"

Sahavettin Sarikaya: "Il saglik müdürlügü istifani kabul etmiyecek insallah. Gece gündüz canla basla çalisan degerli bir yönetici hekim oldugunuzu,sizin yerinizi hiç kimsenin dolduramiyacagi bilinmelidir.Dualarimiz seninle,Allah'a emanet ol selamlar"

Hasan Hüseyin Uslu, "Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kisrak basi gibi uzanan bu memleket, bizim." dizelerinde ifadesini bulan bu memleket bizim, dil, din, irk ayrimi yapmaksizin bu insanlar bizim anlayisiyla hizmet eden bir Anadolu çocugunu marjinal gruplarin algi operasyonuna kurban vermeyelim. Yüregi insan sevgisi vatan sevgisi ile çarpan Bashekimimiz Dogan Bey'in güzel hizmetlerinin hepimiz sahidiyiz. Il Saglik Müdürlügünün bu istifayi geri çevirmesi ve Dogan Beyin görevine devam etme iradesini göstermesi için kalpten duaciyim...
Seviliyorsun kardesim"


 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR