Tarih: 20.11.2020 22:28

Giresun'da korkutan yangin

Facebook Twitter Linked-in

Giresun’un Görele ilçesinde bulunan kati atik bertaraf tesisinde yangin çikti. Yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Edinilen bilgilere göre, Çavuslu beldesinde kati atik bertaraf tesisinin çöp ayristirma ünitesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangina Görele, Eynesil, Besikdüzü ve Çavuslu itfaiye ekipleri müdahale ederken, yangin uzun ugraslar sonucu kontrol altina alindi. Yanginda büyük hasarin meydana geldigi ögrenildi.
Merkez Mahalle Muhtari Selim Hamzaoglu, “Çöp ayristirma tesisinde meydana gelen zarar çöp deposuna siçramis ve büyük bir maddi hasar meydana gelmis. Henüz neden kaynaklandigi bilinmeyen yanginin çevreye de zarari oldu” dedi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, 1 yil önce Çavuslu’daki çöp tesisini ziyaret ederek, “Giresun’a yönelik bu çöp toplama isini düzenli sekilde yapacak, yeni bir tesis yeri arastiriyoruz. Bir yil içerisinde çözeriz; o zamana kadar bu saha fiilen isleyecek ve daha sonrada burayi tamamen kapatacagiz" açiklamasinda bulunmustu.
-IHA-

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —