Tarih: 09.01.2021 23:27

4 kisiden 3'ü ayni seyi söylüyor

Facebook Twitter Linked-in

Sonuçlari saygin tip dergisi The Lancet'te yayinlanan çalismada, 2020'nin Ocak/Mayis aylari arasinda virüsüne yakalanan ve hastanede tedavi gören 1733 kisi mercek altina alindi. Su ana kadar bu alanda yapilan en uzun ve kapsamli arastirma oldugu belirtilen çalismada hastalar, iyilestikten 6 ay sonra bile semptomlardan tam olarak kurtulabilmis degil. Hastalarin yüzde 76'si, aradan geçen onca zamana ragmen en az bir semptomu yasamaya devam ettigini söyledi.

EN ÇOK GÖRÜLENI YORGUNLUK

 Bire bir görüsme yapilan katilimcilara, haziran ve eylül aylari arasinda laboratuvar testleri, fiziksel muayene ve akciger fonksiyonu testleri uygulandi. 6 ayin ardindan yüzde 63’lük oranla en çok görülen semptom, yorgunluk ve kaslarda güçsüzlük olarak öne çikti.

UYKU SORUNU VE ANKSIYETE

Hastalarin yüzde 26’si uyku problemleri yasadigini aktarirken, yüzde 23’lük bölümü ise anksiyete ve depresyonla mücadele ettiklerini vurguladi.Çalismayi yürüten ekipten Dr. Bin Cao, ?Kovid-19 yeni bir hastalik oldugu için uzun dönemdeki etkilerini yeni yeni anlamaya basliyoruz. Yaptigimiz analizler, hastaneden taburcu olan kisilerin büyük çogunlugunun en az bir etkiyle mücadele ettigini gösteriyor? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —