Tarih: 13.01.2021 10:14

Milli projelerin ihale bilgilerini sizdirmislar

Facebook Twitter Linked-in

MIT ve Ankara Emniyeti, savunma sanayiinde yasidisi iliskilere bulasan gruba operasyon düzenledi. Türkiye’nin savunma sanayiindeki yerli ve milli çalismalarini yabanci firma temsilcileriyle paylastigi tespit edilen süpheliler yakalandi. MIT’in savunma sanayiine yönelik yürüttügü “koruyucu ve önleyici istihbarat operasyonu” kapsaminda rüsvet karsiligi ihaleye fesat karistiran süpheliler hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’nca sorusturma açildi. Altay ana muharebe tanki

BÖYLE SATMISLAR

“Ihaleye fesat karistirma” ve “rüsvet” suçlarindan yürütülen sorusturmada süpheliler takibe alindi. 1 yila yakin süren takip neticesinde; insansiz helikopter, insansiz silahli deniz araci, tanksavar silah sistemi, kizilötesi arama ve takip sistemi gibi onlarca kritik çalismayi yürüten Savunma Sanayii Baskanligi’ndaki (SSB) birçok ihale, proje, tedarik ve maliyet/fiyatlama bilgilerinin savunma sektöründe faaliyet gösteren yabanci firma temsilciligi yapan sirket yetkililerine aktarildigi tespit edildi. Söz konusu bilgi sizdirma, Ankara’daki bir müsavirlik firmasi ile tedarikçi firma üzerinden yapildi. SSB görevlilerinin bunun karsiliginda para aldigi, yabanci sirket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri temsilciligini yaptiklari firmalarla paylasip ihale ve projelerde avantaj sagladiklari belirlendi.

 

LHD çok maksatli amfibi hücum gemisi 6 MILYON EURO ÇIKTITespitlerin ardindan operasyon için dün dügmeye basildi. SSB çalisanlari ile sirket temsilcilerinin de aralarinda bulundugu 6 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerden birinin SSB’de eski proje müdürü oldugu ögrenildi. Proje müdürü ile bir firma sahibinin evinde yapilan aramada, yaklasik 6 milyon Euro bulundu. Süphelilerin adreslerindeki dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgulari süren süphelilerin ifadeleri dogrultusunda sorusturmanin daha da genisleyebilecegi belirtiliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —