Tarih: 13.01.2021 10:23

ABD'de alisilmadik gelisme! Ordu muhtira yayinladi

Facebook Twitter Linked-in

ABD'de Joe Biden'in baskanlik için yemin töreni sirasinda siddet içerikli gösterilerin yasanacagi uyarilari yapilirken, ABD Genelkurmay Baskanligi bir genelge yayinladi.

KONGRE ISGALI: ''ANAYASA SÜRECIMIZE SALDIRIDIR''

Genelkurmay Baskani Orgeneral Mark Milley ve alti kuvvet komutaninin imzasini tasiyan genelgede, "6 Ocak 2021'de Washington'da yasanan isyan, dogrudan ABD Kongresine, Kongre binasina ve bizim anayasa sürecimize saldiridir." ifadelerine yer verildi.

''ABD ORDUSU ANAYASASINI KORUMAYA BAGLI KALACAKTIR''

ABD ordusunun 250 yildir anayasayi koruma konusunda halk tarafindan güvenilen bir kurum olduguna vurgu yapilan genelgede, "Tarih boyunca yaptigimiz gibi ABD ordusu sivil yönetimden kanun çerçevesinde emir alacak, insanlarin canlarini ve mallarini korumak ve kanun çerçevesinde kamu güvenligini saglamak için sivil makamlara destek verecek ve içeride ve disaridaki tüm düsmanlara kadar ABD anayasasini korumaya bagli kalacaktir." denildi.

"20 OCAK'TA BIDEN BASKOMUTANIMIZ OLACAK"

Genelgede, 6 Ocak'ta kongrede yasanan olaylarin anayasa ve ifade özgürlügü ile uyusmadigi belirtilerek, "20 Ocak 2021'de anayasa geregince eyalet ve mahkemelerin teyit ettigi ve Kongrenin onayladigi üzere seçilmis Baskan Biden göreve gelecek ve bizim 46'nci Baskomutanimiz olacaktir." açiklamasi yapildi.

Genelkurmay Baskanliginin bu genelgesinin, iktidar degisimini sirasinda yasanabilecek siddet olaylarina karsi ABD ordusunun pozisyonunu ortaya koyma amaci tasidigi ifade ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —