Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami haftasinda baslattigi “Satranç Tarih ile Bulusuyor” projesi sona erdi. “Geçmisten Gelecege Hamle Yapiyoruz” sloganiyla yola çikilan proje kapsaminda, Türkiye’nin dört bir yanindaki satrançseverler birbirinden renkli görüntülere imza atti.
TSF’nin bu dönemde gerçeklestirdigi diger etkinlikler gibi “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” mottosu ile pandemi kurallarina uygun sekilde düzenlenen proje, spordan uzak kalan pek çok kisiyi bir araya getirirken Türkiye’nin tarihi, turistik ve kültürel mekanlarinin tanitimina da katkida bulundu.
Proje boyunca pandemi kosullarina özel olarak hazirlanan satranç turnuvalarindan spor, tarih ve turizmi bir araya getiren özel etkinliklere kadar pek çok farkli faaliyet düzenlendi. Türkiye’nin 81 ilinden projeye özel olarak gönderilen fotograflar ise, daha sonra yapilacak bir yarismada degerlendirilecek. Gönderilen tüm fotograflarin tek tek incelenecegi yarismanin kazanan fotograflari, hazirlanacak bir almanakta degerlendirilecek.
“TÜRKIYE IÇIN SATRANÇ FARKLI BIR ÖNEM TASIYOR”
Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay da, satranci tarihle bulusturan ve satranç severlerin büyük ilgi gösterdigi projenin tamamlanmasinin ardindan açiklama yapti. Pandemi sürecinin satranca olan ilgi ve sevgiyi azaltmadigini, aksine daha arttirdigini vurgulayan Tulay, su mesajlari verdi:
“TSF olarak gerçeklestirdigimiz her etkinlikte, imza attigimiz her projede büyük bir ilgi ile karsilasiyoruz. Her projemizde oldugu gibi “Satranç Tarih ile Bulusuyor” Projesinde de yurdumuzun her yerinden birbirinden güzel görüntüler, duygulandiran mesajlar geldi. Türkiye’nin bir satranç ülkesi yolunda adim adim ilerledigine olan inancimiz bir kez daha tazelendi. Gelen fotograflar sayesinde daha çok umutlandik, daha çok sarildik çalismalarimiza…
Projemiz kapsaminda Malatya’nin Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda ve Aslantepe’de, Usak’in Ulubey Kanyonu’nda, Cilandiras Selalesi’nde Usak Müzesi’nde, Nigde Kalesi’nde, Ulukisla Mehmet Pasa Kervansarayi’nda, Elazig Keban Baraji’nda, Harput Kalesi’nde, Adana’da Tasköprü’de Ulu Cami’de, Konya’da Beysehir Gölü’nde, Mevlana Meydaninda, Manisa’da Kula Peri Bacalari’nda, Bodrum Kalesi’nde, Ankara’da Atamizin kabri Anitkabir’de, Ankara Kalesi’nde, Cumhuriyet Müzesi’nde, Gençlik Parki’nda, Hamamönü’nde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde, Ulus Atatürk Heykeli’nde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde, Adiyaman’in Nemrut Dagi’nda, Cendere ve Eski Kahta Kalesi’nde, milli mücadelenin basladigi sehir Samsun’da, Agri’da, Sanliurfa’nin tarihi güzelliklerinde, Mardin’de, Çanakkale’de, Karaman’da, Eskisehir’de ve daha nice özel yerde satranç rüzgari esti. Insanlar heyecan içinde bu özel atmosferi yasadi. Bu güzel görüntüler tüm ülkenin ve medyanin da dikkatini çekti. Bu güzel görüntüler, Türkiye’nin satranç sporuna duydugu bu ilginin göstergesi oldu. Ayrica yillardir atilan dogru hamlelerin ülkenin dört bir yaninda, 7’den 70’e her yas grubunda nasil karsilik gördügünü de ortaya koydu.
Bu projeye destek veren Gençlik ve Spor Il Müdürlüklerimiz ile il temsilciliklerimiz de çok anlamli bir projenin gerçeklesmesinde en büyük rolü oynadilar.
Proje ile ülkemizin hazinelerini tanitmanin yani sira birçok insanin satrançla tanismasini da sagladik. Sporun, satrancin güzelligini gözler önüne serdik. Biz biliyoruz ki, Türkiye için satranç çok farkli bir önem tasiyor. Ve inaniyorum, daha çok zaferler elde edip, önemli basarilara imza atacagiz. Emegi geçen herkese tekrar tesekkür ediyorum.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.