Tarih: 29.01.2021 20:50

Eski TRT spikeri Aylin Özmenek, kalp yetmezligi nedeniyle hayatini kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 Özmenek, uzun yillar TRT Radyo 3'te Gençlere, Beyaz Perde'den, Ses Ustalari, Yeni Plaklar Yeni Yorumlar gibi çok sayida klasik ve hafif müzik programlari yapti.

BIRÇOK ISMIN YETISMESINDE ÖNEMLI ROL OYNADI

Yillarca Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi'nin hafta sonu konserlerinin canli yayinlarini sunan Özmenek, birçok spikerin yetismesinde de önemli rol oynadi. Agustos 2020'de hayatini kaybeden gazeteci Varlik Özmenek'in esi olan Aylin Özmenek, TRT Televizyonu'nda da bazi programlarda görev aldi.

PAZARTESI GÜNÜ DEFNEDILECEK

79 yasinda vefat eden Özmenek'in naasi, 4 Ocak Pazartesi ikindi namazini takiben Kocatepe Camisi'nde kilinacak namazin ardindan Karsiyaka Mezarligi'nda defnedilecek.

AYLIN ÖZMENEK KIMDIR?

Aylin Özmenek, 1942 yilinda Istanbul'da dogdu. Spikerlige Izmir Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi'ni bitirdikten sonra, 1963 yilinda Izmir Radyosu sinavlarini kazanarak basladi. Daha sonra kisa bir süre Ege Bölgesi profesyonel rehberligi yapan Özmenek, Halikarnas Balikçisi Cevat Sakir Kabaagaçli'nin ögrencisi oldu.TRT'nin kurulmasiyla beraber, TRT'nin ilk spikerlerinden biri olan Özmenek, kurum tarafindan 1969 yilinda BBC Türkçe servisine gönderildi ve 1970 yilinda TRT Ankara Radyosu'nda göreve basladi. Buradaki görevinin yani sira Almanya Köln Radyosu ve Hollanda NOS Radyo - Televizyonu'nda Türkçe diksiyon dersleri verdi.Aylin Özmenek, Baskent Üniversitesi Radyo ve Televizyon'unda, Gazi Üniversitesi'nde, Içisleri Bakanligi kaymakam adaylarina, Basbakanlik Yüksek Denetleme Kurulu üyelerine, Polis Akademisi ögrencilerine, Milli Egitim Bakanligi Radyo Televizyon Egitim Merkezi'ndeki ögretmenlere çesitli zamanlarda ders verdi. Kibris, BRT'de (Bayrak Radyo ve Televizyonu) Kibris Medya Center'da Radyo ve Televizyon spikerlerin yetistirilmesine emek verdi.Çesitli zamanlarda TRT Televizyonu'nda da görev aldi. GAP yayinlarinin baslamasiyla birlikte Güneydogu Anadolu'ya yönelik kadin programlari, Türk El Sanatlari, Avrupa'da Kültür ve Inanç gibi programlarin sunuculugunu yapti.'Çabam; ana dilimizin kusaklar arasinda dogru kullanilmasini saglamak, yasamsalligini benimsetmek ve güzelligini gelecek nesillere asilamak çabasidir' diyen Aylin Özmenek, ODTÜ Mezunlari dernegi, TÜBITAK gibi kurumlarda etkili, güzel ve toplum önünde kendini ifade edebilme atölyeleri yapti.Özmenek, alti yil da Baskent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 'Radyo Televizyon programciligi' bölümünde ' Etkili ve Güzel konusma' ve 'Radyo- Televizyon haberciligi' dersleri verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —