Tarih: 30.01.2021 17:23

Kisisel Verileri Koruma Kurulu'ndan WhatsApp açiklamasi!

Facebook Twitter Linked-in

Kisisel Verileri Koruma Kurumu Baskani Faruk Bilir, bazi kisisel bilgilerin Facebook'a ait sirketlerle paylasilmasini da içeren yeni gizlilik ilkesinin kabulünü uygulamanin kullanimi için zorunlu hale getiren WhatsApp hakkinda yürütülen incelemeye iliskin açiklamada bulundu.

Kurumun karar organi Kisisel Verileri Koruma Kurulunca incelemenin, temel ilkeler, veri isleme sartlari, yurt disina veri aktarimi ile açik rizanin unsurlari ve açik rizanin hizmet sartina baglanip baglanmamasi yönünden gerçeklestirildigini belirten Bilir, 12 Ocak'ta baslatilan incelemenin sürdügünü ifade etti.

Faruk Bilir, "WhatsApp'a tebligat yapildi, bilgi ve belge talep edildi. Sürecin takipçisiyiz" dedi.

KULLANICILARA VERILEN SÜRE UZATILMISTI

WhatsApp, 4 Ocak'ta "gizlilik ilkesi"ni güncellemis ve kullanicilarina güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamisti. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait sirketlerle paylasilmasini içeren yeni kosullarin onayi için kullanicilara 8 Subat'a kadar süre vermisti. WhatsApp, yeni kosullarin kabul edilmemesi durumunda uygulamanin kullanilamayacagini belirtmisti.

Bu karara iliskin kullanicilardan yogun elestiri almasi üzerine WhatsApp yaptigi açiklamada, "Avrupa Bölgesi" kullanicilarinin bu güncellemeden etkilenmeyecegini, bu bölgedeki kullanicilarin verilerinin Facebook sirketleriyle paylasilmayacagini duyurmustu.

Daha sonra WhatsApp, güncelleme için verilen süreyi 15 Mayis'a kadar erteledigini duyurmustu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —