Tarih: 31.01.2021 23:07

ADNAN MENDERES ÜNIVERSITESINDE PATENTLERE DOYMAYAN BIR AR-GE MARKASI HBX BAP

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin önemli devlet üniversitelerinde çalismalar yürüten ve çalismalarini Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent’e tasiyan HBX BAP Bilimsel Arastirmalar Projeleri Yönetim Kurulu Baskani Hakan Baslik, yeni buluslar için arastirmalarini sürdürüyor. Yaklasik 10 yil önce Ege’nin en önemli tarim ürünleri olan zeytin ve incir yapragindan elde edilen bilesimin, patojen seviyesini çok kisa sürede yüzde 99.99 seviyesine indirdigi ve kanser basta olmak üzere birçok hastaliga karsi kullanilabilecegini ifade ederek bu yönde ürünler ortaya çikartan Baslik, dünyaya etkisi altina alan koronavirüse karsi mücadele için HBX-2371 (Antikoil) adli ürünün üretimine basladi.

 

VIRÜSE KALKAN OLUYOR


Tüm kutsal kitaplarda adindan söz edilen incir ile tarihten bu yana barisin ve ölümsüzlügün sembolü zeytinin sadece bir besin olarak degil ayni zamanda insan vücudunun her türlü zararliya karsi kullanabilecegi bir kalkan oldugunu belirten Baslik, “Yillarca uzun ve saglikli yasamin sirri olarak kabul edilen zeytin ile incirin yapragindan elde edilen bu ürün insan sagligina zararli bakterilere karsi vücudunun direncini arttirip savasma kabiliyetini arttiriyor. Içinde bulundugumuz pandemi sürecinde, zeytin yapragi, kekik, incir çekirdegi yagi gibi birçok bitkiden söz edildi. HBX BAP Bilimsel Arastirmalar Merkezi olarak biz bu sözü edilen bitkilerin karisimindan olusan özel ürünün yaklasik 10 yil önce Ar-Ge sürecini baslattik ve bunun nasil etkili oldugunu Türkiye’nin ilk akredite laboratuvari AydinTicaret Borsasi Laboratuvari’nca kayit altina aldik. Ürünlerimizin degerinin bu süreçte daha çok anlasilmasi beni mutlu etti" dedi

15 ÜRÜNE PATENT ALDI


Patentini aldigi 15 ürünü oldugunu dile getiren Baslik, “Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent’te gelistirdigimiz patentli ürünlerinden en önemlilerinden bir tanesi komando bildircin projesiydi. Zeytin yapragi ve komando bildircinini beraber kullandigimiz bir projemiz var. Tüm buluslarimiz patentlidir. 15 patentli ürünümüz bulunuyor. Buna bagli da 25 patent konumuz var. Bildircin çok farkli bir kus türüdür. Önemi çok fazla bilinmese de ileride insanlik için en önemli canlilardan biri oldugunu görecegiz. Bu ara zeytin yapragi da moda. Biz 10 yil önce bunu dile getirdik. 10 yillik akademik çalismalar sonucu ürünlerimizi patentli hale getirdik” diye konustu.

Kaynak: SES GAZETESI (KAZIM YÖRÜKÇE)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —