Yerli olarak gelistirilen mobil hiz tespit sistemi bu yil trafik birimleri tarafindan kullanilmaya baslanacak.
Ankara Teknopark'ta faaliyet gösteren MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AS, saha ve trafik güvenligi alanlarinda çalismalar yürütüyor. Türk Silahli Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanligi, Emniyet Genel Müdürlügü ile diger kamu kurum ve kuruluslarina kritik görevlere yönelik cihaz ve sistemler saglayan MESAN, yürüttügü Ar-Ge çalismalariyla yurt disindan temin edilen çesitli cihaz ve ekipmanlara daha gelismis yerli alternatifler gelistirdi.Yerli mayin dedektörlerini güvenlik güçlerinin kullanimina sunmaya baslayan MESAN, bu kez radar alanina yogunlasarak yurt disindan tedarik edilen mobil hiz tespit sistemlerine karsi yerli çözümler üretti.MESAN mühendislerinin gelistirdigi Medar MTS, ?Yerli Mali? belgesini almaya da hak kazandi. 2 yila yakin süren Ar-Ge çalismalari sonunda tasinabilir platformlar için gelistirilen Medar MTS Mobil Hiz Tespit Sistemi ile araç hizi, sinifi, seridi, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile bunun yaninda birçok önemli veri her bir araç için tespit edilebiliyor.Yerli olarak gelistirilen mobil hiz tespit sistemi bu yil trafik birimleri tarafindan kullanilmaya baslanacak.Serit ve araç sinifi bazli hiz limiti ayarlanabilmesine imkan saglayan Medar MTS, tek bir sistemle ayni anda onlarca araci 4 seride kadar es zamanli takip edebiliyor ve ihlallerini ayri ayri belirleyebiliyor.Bu yil envantere girecek
Medar MTS, yurt disindan tedarik edilen mevcut mobil radarlara göre birçok yenilikçi özellik sunuyor. Eski nesil doppler teknolojisi yerine lidar ile tespit teknolojisi, bir araç yerine ayni anda onlarca aracin ihlalinin tespit edilebilmesi, dahili gece görüs birimi ile gece uygulama yapilabilmesi, ihlal anini video içinden bulmak yerine uygulama aninda otomatik ihlal dosyasinin olusturulmasi, yalnizca hiz degil ayni zamanda araç siniflamasi ve serit tespitinin gerçeklestirilerek araç ve serit bazli hiz limitleri belirlenebilmesi, itiraza sebebiyet veren düsük çözünürlüklü ihlal görüntüleri yerine yüksek çözünürlüklü plaka ve araç görsellerinin olusturulmasi, çoklu parçadan olusan yapi yerine tümlesik tek parçali yapi ile ister araç üzerinde ister yol kenarinda bir tripod üzerinde uygulama yapilabilmesi Medar MTS'nin öne çikan kabiliyetleri arasinda yer aliyor.Medar MTS, Türkiye'nin 2021-2023 dönemini kapsayan ?Vizyon 2023? Karayolu Trafik Güvenligi Eylem Plani'nda kazalarin en aza indirilebilmesi için alinacak önemler kapsaminda görev yapacak. Ar-Ge süreci sonrasi, yaklasik 1 yil süren ihtiyaç analizlerine göre uyumlandirma ve saha testleriyle hazir hale getirilen Medar MTS için ilk sözlesme imzalandi ve radar bu yil içinde trafik birimlerinin hizmetinde göreve baslayacak.Yerli olarak gelistirilen mobil hiz tespit sistemi bu yil trafik birimleri tarafindan kullanilmaya baslanacak.Asayise de katki saglayacakMedar MTS Mobil Hiz Tespit Sistemi ana islevini yerine getirirken, ortalama hiz tespit ve asayis amaçli kullanimlar için de genisletilebilir yapida tasarlandi. Bu çerçevede, plaka ve araç görselleri olusturma, araç sayimi, trafik yogunluk ve istatistik bilgisi olusturabilme gibi birçok uygulamayi beraberinde sunabilecek olan Medar MTS, böylece farkli ihtiyaçlara da cevap verebilecek.MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AS Genel Müdürü Mustafa Ünlü, Milli Teknoloji Hamlesi dogrultusunda çalismalarini kararlilikla sürdürdüklerini söyledi.Önemli bir çözümü daha ülkeye kazandirmaktan gurur duyduklarini belirten Ünlü, ?Yurt disinda da önemli etki yaratan sistemin kisa sürede ülkemizin teknoloji ihracatinda önemli yer alacagi öngörüyoruz.? dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.