• BIST 100

    10884,18%1,89
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,27% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2471,35% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3961,18% -0,21

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kiliçdaroglu'na sert tepki: Böyle skandal bir cümle duyulmadi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MKYK gündemine iliskin açiklamalarda bulundu. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun Cumhurbaskani Erdogan'a yönelik skandal sözlerine sert tepki gösteren Çelik, 'PKK terör örgütüne söyleyecegi sözü Türkiye Cumhurb

SIYASET 19.02.2021 23:31:23 0
AK Parti Sözcüsü Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MKYK gündemine iliskin açiklamalarda bulundu. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun Cumhurbaskani Erdogan'a yönelik skandal sözlerine sert tepki gösteren Çelik, 'PKK terör örgütüne söyleyecegi sözü Türkiye Cumhurbaskanina söylüyor. Vahim ve trajik bir sapmadir. Türkiye'nin terörle mücadelesini böyle hedef almak görülmemis bir provokasyondur.' seklinde konustu.Çelik'in açiklamalarindan satir baslari söyle:'Terör örgütünü hedef göstermek, lanetlemek yerine dikkatleri baska yere çekmeye çalisiyorlar. Bati'daki bu çifte standardi çok gördük. Örnegin Türkiye'de DEAS saldirisi oldugunda Avrupa'nin önemli binalarina Türk bayragi yansitiliyordu. Ama PKK terörü oldugunda binalarina Türk bayragini yansittiklarini görmedik. PKK terör örgütünü estetize etmek gibi bir seyleri var.

Bölgedeki Kürt çocuklarinin gelecegi onlarin hiç umurunda degil

PKK elverisli bir masa. Birisi çikip Kürt çocuklarinin gelecegini buraya baglamak istiyor. Emin olun Kürt çocuklarinin gelecegini buraya baglayanlarin gözünde PKK'lilarin yöneticilerinin hayati bütün Kürt çocuklarinin hayatindan daha kiymetlidir. Böylesine bir katliam siyaseti yapiyor. Bölgedeki Kürt çocuklarinin gelecegi onlarin hiç umurunda degil.Bütün bunlar olurken çikiyor bu terör örgütü 'Bu katliami biz yapmadik, Türk ordusu bombalamayi gerçeklestirirken oldu' derken bastan asagi yalan söylüyor. Maalesef TBMM'de milletvekili siyaseti yapanlar bunu bir cinayet mekanizmasina çeviriyor. Orada sehitlerimizin naaslari alindiktan sonra, yapilan otopside de göründügü gibi, bir bombalama ile vücut bütünlükleri daginik degil. Sikilan kursunlarla hayatlarini kaybetmisler, sehadet mertebesine erismisler.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kiliçdaroglu'nun açiklamalarina tepki: PKK'ya söyleyecegini Cumhurbaskanina söylüyor AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrasi gündeme dair açiklamalarda bulundu. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun açiklamalarina tepki gösteren Çelik, 'Çikip da '13 sehidin sorumlusu Erdogan' dedigi zaman bu, Türkiye'nin terörle mücadelesine dogrudan saldiran bir provokasyondur. PKK'ya söyleyecegi sözü Türkiye'nin Cumhurbaskanina söylüyor. Üzüntü verici trajik bir sapma. Siyasetin neresine sigar? Artik bunlara girmiyorum. Bunlari geçtik gittik. Dünyada Türkiye'ye düsmanca saldiranlardan bile böyle üzüntü verici cümleler duymadik hiç. Sehitlerimizin mirasina sahip çikmak hepimizin boynunun borcudur' dedi.

Mesru konusan kimselerin yapmasi gereken terör örgütünü lanetlemektir. O süslü, estetize edilmis, kalabaliklastirilmis, baska laflarla zenginlestirilmis laflarin önemi yok. Türkiye'de köklü bir parti olan CHP adina konusan genel baskan çikip da '13 sehidin sorumlusu Erdogan' dedigi zaman Türkiye'nin terörle mücadelesine dogrudan saldiran provokasyondur.Ana akim partilerin hiçbirisinden geçmiste böyle skandal bir söz duyulmamistir. Türkiye Cumhuriyeti'ne söyledigi söz, PKK terör örgütüne söylenen sözlerden daha agirdir. Bu üzerinde düsünülmesi gereken, üzüntü verici, vahim ve trajik sapma. Ne CHP'ye oy vermis, gönül vermis vatandaslarimiz böyle bir seyi arzular ne de vatandaslarimizin tamami arzular. Bu görülmemis bir provokasyondur. Siyasi ahlâkin, basiretin neresine sigar? Devlet adamliginin yerine girmiyorum, artik bunlari geçtik, gittik.

Cumhurbaskanimizin buna cevap verdigi zaman söylenen söz su, Kiliçdaroglu tarafindan 'Ben sehitlerimizin hakkini savunmaya devam edecegim'. Sehitlerin hakkini savunmak hepimizin boynunun borcudur. Burada sehitlerimizi öldüren terör örgütüne alan açan bir yaklasim var. Terör örgütüne söylenecek laf Türkiye'nin devlet baskanina söylenirse böyle bir hak savunmus olunur mu?Tartismamiz gereken konu dünyaya demir yumruk gibi bir mesaj vermek olmasi lazimdiRakamlarla konusmak dogru degil, fakat dünyanin her tarafinda rehinelerin kurtarilmasinda operasyonlarin riski çok yüksektir. Devlet hayati açisindan pek çok metot denendikten, hayatlarini kurtarmak için her türlü hassasiyet karsisinda ortaya çikan tablo karsisinda tartismamiz gereken konu terör örgütünün bölgemizde yaratmaya çalistigi derinligi yok etmek üzere bütün dünyaya demir bir yumruk gibi bir mesaj vermek olmasi lazimdi.

Burada bütün dünyaya karsi kabine, muhalefet, iktidar partisi, muhalefet partileri tek bir yumruk olarak nasil mesaj veririz arayisi içerisinde olunmaliydi. Ama çikip da PKK terör örgütüne söylenecek laf Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanina söylendigi zaman siyasi kiblesini kaybetmis, bütün siyasi degerlerden bosalmis bir tabloyu önümüze getiriyor. Orada birtakim sorular soruyor. O sorularin hangisi mantiklidir, hangisi mantiksizdir cevap veririz.Böylesine bir sapma, sapkinlik içine gireceksin ondan sonra sehitlere sahip çikiyorum diyeceksinAma en tepeye 13 sehidin sorumlusu Erdogan'dir diyerek Cumhurbaskanini suçlayacaksin, böylesine bir sapma, sapkinlik içine gireceksin ondan sonra sehitlere sahip çikiyorum diyeceksin. Bu siyaset hayatimizda görülmüs en büyük skandallardan bir tanesidir. Keske saglikli bir degerlendirme, makul, akillica muhalefet edecegi yerle düsmanlik edebilecegi yeri ayirt edebilen bir yaklasim görseydik.

CHP'nin Kiliçdaroglu tarafindan bu hale düsürülmesi siyaset hayati için iyi degilTabii ki muhalefet bir haktir, istedigi meseleyi irdeleyebilir, hesap soruyorum diye birtakim argümanlar gelistiriyor olabilir. Ama siz yabancilarin, birtakim düsmanlarimizin bile söylemedigi sekilde Cumhurbaskanini itham ederseniz. Katliam siyaseti yapanlarla ayni yerde durmak gibi bir durumdur bu. PKK terör örgütü 'Türk ordusu bombaladigi için oldu' diyor. Bastan asagi yalan oldugu otopsi raporlarinda gözüküyor. Onlarin misyonu bu. Ama bizim rakibimiz olsa da CHP'nin sayin Kiliçdaroglu tarafindan bu hale düsürülmesi siyaset hayati için iyi degildir.Sonuçta Türkiye terörle mücadelesini ayni irade ve kararlilikla sürdürecektir. Son operasyonda kara destegi olmayan gerçeklestirilmesi örgütte yarattigi travmayi, sarsilmayi istihbarat örgütlerimiz takip ediyor. Bu ülkemize birilerinin sadece bir terör örgütünün saldirisi degil, bölgemizdeki haritalari degistirmek isteyen, terör devletçikleri kurmak isteyen yürüten birilerinin bize karsi yürüttügü bir vekalet savasidir. Türkiye Cumhuriyeti gereken cevabi en sert bir sekilde verecek. Kim ne derse desin bedeli ne olursa olsun sinirlarimizda bir terör devletçigi kurulmasina müsaade etmeyecegiz.

Bundan sonrasinda arzu ederiz ki, terör konusunda Türkiye'nin tek ses vermesi konusunda daha saglikli bir yaklasim duyalim.ABD'nin son zamanlarda iki tane açiklamasina tepki gösterdik. Müttefikimiz olarak Türk demokrasisine saygi duymasini bekliyoruz. Türkiye'ye talimat, istikamet verir gibi açiklamalarini dogru bulmuyoruz. Türkiye'nin demokrasisine, yargisina saygi bekliyoruz.Bu meselelerde 'eger PKK terör örgütü yaptiysa' diye ifade kullanilmasidir. ABD Disisleri Bakani tanidigimiz birisidir, tam da onun disisleri bakanligi döneminde böylesine bir açiklama yapilmis olmasi ciddi bir sekilde sorgulanmalidir. Eger ile baslarsaniz cümleye diger söyledikleriniz hiçbir anlami yoktur. Bu bizim hükümetimizin, silahli kuvvetlerimizin beyanina inanmamak demektir.

Siz bu silahli kuvvetlerin beyanina inanmazsaniz müttefiklik iliskisi nasil sürdürülecek. Bununla ilgili beyani 15 Temmuz gecesinde de gördük. Ne demislerdi 'taraflara itidal tavsiye ediyoruz'. Biri devlet digeri terör örgütü. Taraflara itidal tavsiye edilir mi? Daha sonra yapilan açiklamalar toparlayici nitelikteydi. Toparlayici bir dil kullanilmasini önemsedigimizi ifade etmek istiyoruz. Öteki türlü kullanilan dil Türk-ABD iliskilerini sabote edilmesi anlamina gelecektir.PYD/YPG terör örgütü PKK'dan emir almaktadirBiz de bu çerçevede bize saldiran terör örgütleri söz konusu oldugunda Cumhurbaskanimiz da ifade etti, ama, fakat, lakin diyerek cümle kurulmasini kabul etmiyoruz. Ama kelimesi kullanildigi zaman isin içine siyasi münafiklik giriyor. Burada net olarak su da görülmüstür, son operasyon bir kere daha göstermistir. PYD/YPG terör örgütü PKK'dan emir almaktadir. Organik iliski bile demeyeceksiniz, ayni seydir. Amerikali dostlarimiz orada terör örgütünün nasil hareket ettigini avuçlarinin içi gibi biliyorlar. Sonradan söylenen toparlayici ifadeleri makul buluyoruz.

Akdeniz ülkesi ve bu sorunlarin merkezi olan Türkiye Cumhuriyeti niye davet edilmemistir?Dogu Akdeniz'le ilgili olarak istiksafi görüsmelerin baslamasinin dogru degerlendirilmesi gerektigini söylemistik. Miçotakis dostluk forumu adi altinda bir toplanti gerçeklestirdi. Soru sudur; Akdeniz ülkesi olan, bu sorunlarin merkezi olan Türkiye Cumhuriyeti niye davet edilmemistir. Kuzey Kibris Rum kesimindeki toplantida Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti niye yoktur? Herhangi bir soruna çözüm bulunmasi mümkün degildir. Netice itibariyle orada Yunanistan Disisleri Bakani tarafindan yapilan açiklamalar Türkiye'ye dönük olarak husumet üreten yaklasimlardir.Yunan-Rum ikilisinin Türkiye'nin karsisinda olan devletleri yaninda yer alarak bir hayal kuruyorlarsa , bu hayalin adim atmasina müsaade etmeyiz, bu hayalin kabusa döndügünü bildirmek isteriz. Türkiye orada uluslararasi bir konferans önerdi. Samimi ve kapsayici isbirligi için bölge, kiyidas ülkelerin katilimiyla böyle bir konferansin düzenlenmesi gerektigini sayin Cumhurbaskanimiz ifade ettiler. Yunanistan buna yanasmazken dostluk forumu adi altinda kendi maksimalist çikarlari için kullanirsa bu AB'nin Akdeniz için birlik projesini sabote eden bir seydir.

Türkiye ile isbirligi, dostluk, kazan kazan temelinde, KKTC ile isbirligi dogru sonuçlar dogurur. Yunan sahil birligi, Frontex'in göçmenlerin botunu batirarak, Türkiye'ye iterek yaptigi seyler o insanlari öldürmeye dönük tesebbüstür. Içisleri Bakanligimiz, sahil güvenligimiz bunlari sik sik açikliyor. Bu konularda hiç kimse insan haklari vermeye kalkmasin, Fransa'da hava sicakligi düsünce oradaki göçmenler elbiselerini yakmaya çalismistir.MKYK toplantimizda ilerleyen kongre süreçlerimizi de degerlendirdik. Kadin ve gençlik kollari kongreleri konusunda bilgi alindi. Bu çerçevede toplantimiz devam ediyor.' GÜNDEM Gara sehidinin babasi: Terör sözcüleri 'iyi misafir ederler' demisti ogluma iskence etmisler


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR