Tarih: 25.11.2020 23:47

"Mavi Kus" Basaksehir'de seyircisiyle bulustu

Facebook Twitter Linked-in

Basaksehir Tiayatro Akademisi, bir ilke daha imza atti. Usta yazar Mustafa Kutlu'nun “Mavi Kus” adli eserinden ayni isimle uyarlanan tiyatro oyununun prömiyeri, Basaksehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Genel Sanat Yönetmenligini Ilknur Demir’in üstlendigi oyun, Basaksehir Tiyatro Akademisi tarafindan uzun bir hazirlik sürecinin ardindan 30 kisilik bir kadroyla sahneye tasindi.   

Sürpriz bir yol hikâyesi…

Bozkirda uzak bir kasabada “Mavi Kus” otobüsünde yollari kesisen bir grup yolcunun trene yetismeye çalisirken yasadiklari sürprizlerle dolu yol hikâyesinin anlatildigi oyunun yönetmenligini ise Caner Demir yapti. Oyun dekorlarinda Atilla Emre Devrimci, müziklerinde Okan Kaya’nin imzasi vardi.

30 kisilik dev kadro…

Seyirci tarafindan begeniyle karsilanan Mavi Kus tiyatro oyununda Alican Turan, Aykut Ispir, Baris Bilgiç, Begüm Akkaya, Deniz Akkaya, Evrim Artut, Harun Özüag, Ibrahim Baybara, Kasim Özgürbüz, Mehmet Akif Yilmaz, Mehmet Solmaz, Mukaddes Kurmus, Mücahit Koçak, Hakan Kahraman, Oguz Cabir Arslan, Oguzhan Özcan, Servet Oguzyer, Sevilay Simsek, Yagmur Sayir, Yakup Denli, Yusuf Sirma ve Yusuf Türk rol aldi. Oyunun sahne arkasinda büyük bir ekip yer aldi. Oyuncularin kostümlerini Nese Hatun, isikta Zafer Karaduman yer aldi.

TAMAM kurallarina uyuldu

Basaksehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde tiyatroseverler ile bulusan Mavi Kus oyunu, koronavirüs tedbirleri dikkate alinarak sahnelendi. Izleyicilerin atesleri salona girmeden önce ölçüldü. Girislere elektronik dezenfektan cihazlari yerlestirildi ve salon içerisinde yer alan her koltuk arasina bir bosluk birakildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —